SiolNET. Novice Črna kronika
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Abramovu in Adlešičevi pripor podaljšali do konca maja

0,53

termometer

Julija Adlešič
Julija Adlešič si je januarja lani odžagala levo roko. Medtem ko sama trdi, da je šlo za nesrečo, tožilstvo meni, da je šlo za poskus zavarovalniške goljufije. Foto: STA

Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu in njegovemu dekletu Juliji Adlešič v zadevi odžagana roka vnovič podaljšal pripor, in sicer do 27. maja, so danes za STA povedali na sodišču. Razlog za podaljšanje pripora, ki se jima izteče 2. aprila, je ponovitvena nevarnost.

Obtožnica je bila proti Sebastienu Abramovu, njegovim staršem Tinki Huskić in Gorazdu Colariču ter dekletu Juliji Adlešič vložena konec julija lani, in sicer zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zapora.

Sebastien Abramov Novice Mati umrle Sare: Abramov laže, kot pes teče #video

Adlešičeva si je lani odžagala levo roko

Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic. Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadlo kar 1,22 milijona evrov odškodnine.

Sebastiena Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Sebastiena Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Foto: STA

Sodnica je sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev, piše STA.

Sebastien Abramov Novice Abramov najprej ogoljufal starše, nato pa umoril njihovo hčerko? #foto #video

Abramovu sodijo tudi zaradi domnevnega umora nekdanjega dekleta

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Višje sodišče v Celju je sicer v omenjenem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova. Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin