Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2020,
11.26

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

14

Natisni članek

odrezana roka Sebastien Abramov Julija Adlešič

Četrtek, 16. 7. 2020, 11.26

3 leta, 9 mesecev

Ko si je odrezala roko, je bila Julija Adlešič v osebnem stečaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

14

Julija Adlešič | Obtožnica sicer Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema očita poskus zavarovalniške goljufije. | Foto STA

Obtožnica sicer Juliji Adlešič, Sebastienu Abramovu ter njegovima staršema očita poskus zavarovalniške goljufije.

Foto: STA

Na današnjem naroku v sojenju v aferi odrezana roka je pričala zaposlena na Vzajemni, ki je od Julije Adlešič ter Sebastiena Abramova sprejela zahtevek za izplačilo zavarovalnine. Med drugim je povedala, da sta želela takojšnje izplačilo 1500 evrov v skladu z zavarovalno polico ter nakazilo zavarovalnine na račun Tinke Huskić Colarič.

Po besedah zaposlene na Vzajemni je v poslovalnico takrat prišla tudi Huskić Colaričeva, mati Abramova, a se je držala v ozadju. Medtem pa da sta Adlešičeva in Abramov skupaj izpolnjevala obrazec. Dejala je, da jima je ob podajanju vloge pojasnila, da mora biti za izplačilo zavarovalnine zaključeno zdravljenje in podana vsa zdravniška dokumentacija. Kolikor se spomni, sta takrat tudi podala medicinsko dokumentacijo. Vlogo je potem poslala škodnemu oddelku, za katerega pa ne ve, ali so tudi ocenili višino škod, piše STA.

Želela izplačilo na drug račun, ker je bila v osebnem stečaju

Zaposlena na Vzajemni je tudi povedala, da je bila v vlogi zahteva, naj se zavarovalnina izplača na račun Huskić Colaričeve, ne pa na račun Adlešičeve. Ne spomni pa se točno, kdo je za to dal pobudo, je pa pod vlogo podpisana Adlešičeva. Po obravnavi je Abramov odvetnik Mitja Pavčič novinarjem pojasnil, da je želela izplačilo na drug račun, ker je bila Adlešičeva takrat v osebnem stečaju, poroča STA.

Novice Kako se je oče Sebastiena Abramova na sodišču skrival za Julijo Adlešič #video

Zahtevala pa sta takojšnje izplačilo gotovine za enkratno bolnišnično zdravljenje v vrednosti 1500 evrov, kar je bilo tudi navedeno v zavarovalni polici. Kot je pojasnila zaposlena na Vzajemni, pa jima ni mogla izplačati tega zneska, ker se ga izplača po pregledu škodnega zahtevka, pa tudi ona nima gotovine pod pultom. Tudi po tej pojasnitvi je Abramov vztrajal pri takojšnjem izplačilu denarja, poroča STA.

Abramov si želi nemškega izvedenca, našim ne zaupa

Na današnjem naroku je Abramov podal zahtevo, da bi sodišče imenovalo tujega strokovnjaka za biomehanično stroko. Po njegovem mnenju so slovenski izvedenci preveč povezani z Univerzitetnim kliničnim centrom (UKC) Ljubljana "in si v določenih delih krijejo hrbte, da se ne bi odkrile njihove napake pri in po sami operaciji Adlešičeve". Želi si nemškega izvedenca in še nekoga drugega, za sodelovanje se še dogovarja. Želi tudi sam plačati stroške tega pričanja tujega izvedenca, piše STA.

Po mnenju tožilca postavitev novega izvedenca ni potrebna, ker je bilo v tem postopku angažiranih že več izvedencev in je bilo dejansko stanje razjasnjeno. Opozoril je, da obramba ni predlagala izločitve nobenega izvedenca, ki so jih do sedaj postavili. Sodnica Marjeta Dvornik pa je Abramovu odvrnila, da če se sodišče odloči za angažiranje izvedenca, se njegovo delo začasno financira iz proračuna, v celoti pa se o plačilu sodnih stroškov odloči v sodbi, poroča STA.

Obtožnica sicer Adlešičevi, Abramovu ter njegovima staršema Huskić Colaričevi in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Abramov, Huskić Colaričeva in Adlešičeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Po navedbah tožilstva naj bi skupaj z odškodninami in mesečnimi rentami v primeru, da bi jim nakana uspela, pridobili več kot 1,2 milijona evrov.

Prihodnji narok bo 10. avgusta, ko bo zaslišan travmatolog Matjaž Veselko, ki je izdelal izvedeniško mnenje.

Ne spreglejte