SiolNET. Novice Slovenija
5,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger
premier pozval k cepljenju

Janša: Če se bomo cepili, bodo šole in vrtci jeseni odprti

5,55

termometer

Janez Janša | Janez Janša je ob regijskem obisku v Podravju znova pozval k cepljenju proti covidu-19. | Foto: STA
Janez Janša je ob regijskem obisku v Podravju znova pozval k cepljenju proti covidu-19. Foto: STA

Predsednik vlade Janez Janša je ob regijskem obisku v Podravju v pogovoru za Radio City znova pozval k cepljenju proti covidu-19. "Če se bomo cepili, bodo jeseni šole in vrtci odprti, če pa se ne bomo, ne bodo odprti in bomo spet plačevali ceno," je opozoril. Spregovoril je tudi o predsedovanju Svetu EU in investicijah v podravski regiji.

Bojana Beović Novice Beovićeva: Pametno je, da se pripravimo na naslednji epidemični val

Spregovoril je o delta različici koronavirusa, saj po njegovih besedah ni vprašanje, če bo prišla, pač pa je samo vprašanje, kdaj in kako intenzivno. "Imamo odgovor nanjo in to je cepljenje," je opozoril. "Po tem, kar se dogaja v Veliki Britaniji, ki ima enega najvišjih odstotkov precepljenosti, hkrati pa največ delta variante, ne govorimo več o odstotkih, govorimo o tem, da se moramo cepiti vsi," je še dejal Janša.

Dotaknil se je tudi predsedovanja Svetu EU, ki ga bo Slovenija prevzela v četrtek. Dejal je, da se bo vlada kljub predsedovanju organizirala tako, da bo tudi v prihodnjih šestih mesecih obiskovala slovenske regije in skrbela za to, da bodo sredstva, ki so zdaj na voljo tudi z evropskih skladov, pravično in učinkovito investirana ter porazdeljena. "Obisk vlade v regiji v času prevzema predsedovanja je simbolični pokazatelj, da ta vlada tudi v času predsedovanja ne bo pozabila na Slovenijo," je še napovedal.

"Če se bomo cepili, bodo jeseni šole in vrtci odprti, če pa se ne bomo, ne bodo odprti in bomo spet plačevali ceno." | Foto: Reuters "Če se bomo cepili, bodo jeseni šole in vrtci odprti, če pa se ne bomo, ne bodo odprti in bomo spet plačevali ceno." Foto: Reuters

maska, trgovina Novice S ponedeljkom dodatno sproščanje ukrepov

"Maribor lahko računa v prihodnjih letih na znatne finančne injekcije"

Ob tem je poudaril, da ima vzhodna regija, katere del je tudi Podravje, v naslednjih sedmih letih na voljo 400 milijonov evrov več sredstev za investicije kot v prejšnjih sedmih letih. "Maribor lahko računa v prihodnjih letih na znatne finančne injekcije, tudi v tiste dejavnosti, ki delovnih mest ne ustvarijo čez noč, ampak so podlaga za to, da lahko gospodarstvo napreduje, se razvija in dobiva kvalitetne kadre, ki poganjajo razvoj naprej."

V pogovoru se je dotaknil tudi vprašanja Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) in morebitnega prenosa sedeža v Ljubljano. "Vlada bo naredila vse, da sedež ostane v Mariboru, kamor sodi. Stopili bomo v stik z lastniki in jih prepričali, da Slovenija ni samo Ljubljana, da je načrt te vlade, da Slovenijo decentralizira," je še dejal.

"Maribor lahko računa v prihodnjih letih na znatne finančne injekcije, tudi v tiste dejavnosti, ki delovnih mest ne ustvarijo čez noč, ampak so podlaga za to, da lahko gospodarstvo napreduje, se razvija in dobiva kvalitetne kadre, ki poganjajo razvoj naprej." | Foto: Getty Images "Maribor lahko računa v prihodnjih letih na znatne finančne injekcije, tudi v tiste dejavnosti, ki delovnih mest ne ustvarijo čez noč, ampak so podlaga za to, da lahko gospodarstvo napreduje, se razvija in dobiva kvalitetne kadre, ki poganjajo razvoj naprej." Foto: Getty Images

Testiranje koronavirus Novice Novi podatki: toliko okužb smo potrdili v torek #video

"Toliko investicij, kot jih bo v naslednjih letih, v Ormožu doslej še ni bilo"

Premier Janša je sicer danes med drugim obiskal tudi Ormož, kjer se je sestal s tamkajšnjim županom Danijelom Vrbnjakom. Opozoril je, da se občina Ormož sooča z velikimi gospodarskimi in socialnimi problemi, več ali manj razvojno stagnira, vendar ima razvojne priložnosti za razvoj gospodarstva.

"Tu so investicije, ki prihajajo iz različnih virov, iz državnega in evropskega, v naslednjih letih pa bodo zagotovile dovolj sredstev, tako da se bo gospodarski zagon bistveno pospešil, da bo več dobro plačanih delovnih mest," je dejal premier. "Toliko investicij, kot jih bo v naslednjih letih, v Ormožu doslej še ni bilo," je dodal.

Janez Janša Alojzij Cvikl Novice Janša s Cviklom o verski svobodi in epidemiološki situaciji Ljubo Jasnič Novice Jasnič po srečanju s poslansko skupino: DeSUS bo konstruktivna opozicija #video Janez Janša Posel danes Janša: Posavje se s to naložbo še bolj utrjuje kot osrednja slovenska energetska regija Blejski strateški forum 2020. Janša, Plenković, Orban, Vučić Novice Janša v Bruslju: Razprava o Madžarski je bila vroča. Novih delitev si ne želimo. Janez Janša Novice Janša: Nič ni zamujeno. Še vedno smo isti narod, ki je lahko spet močan Rusija koronavirus Novice Kremelj trdi, da je cepljenje prostovoljno, a necepljeni Rusi se bojijo odpuščanj Karantena Avstralija Novice Mesta duhov: v karanteni že deset milijonov Avstralcev #video #foto covid-19 koronavirus ZDA Novice V ZDA ponekod hitro naraščanje novih okužb Italija Novice V tej državi od danes brez policijske ure in mask na prostem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin