SiolNET. Novice Svet
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V tej državi od danes brez policijske ure in mask na prostem

0,37

termometer

Italija
V zadnjih tednih se je epidemiološka slika v Italiji izboljšala. Foto: Getty Images

Italija je od danes v celoti območje z najnižjo ravnijo ogroženosti zaradi širjenja novega koronavirusa, kar predstavlja velik mejnik za prvo evropsko državo, ki jo je prizadela pandemija bolezni covid-19. V državi od danes tako ni več policijske ure, prav tako niso več obvezne maske na prostem.

Ministrstvo za zdravje je v odloku, ki je stopil v veljavo danes, kot t. i. belo območje označilo vseh 20 regij. Italija je bila dolgo simbol koronavirusne krize na Zahodu s fotografijami vojaških tovornjakov, ki so odvažali krste, in prenapolnjenih mrtvašnic v severnem mestu Bergamo.

V zadnjih tednih pa se je epidemiološka slika izboljšala. Doslej so proti covid-19 cepili tudi tretjino prebivalstva, starejšega od 12 let.

Kljub napredku je minister za zdravje Roberto Speranza pozval Italijane, naj bodo še naprej previdni. "Je spodbuden rezultat, ampak previdnost in preudarnost sta še vedno potrebna zaradi novih različic," je sporočil.

Vlada je ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirusa postopoma odpravljala zadnjih nekaj tednov po regijah glede na epidemiološko sliko, kot zadnja je danes sledila še Dolina Aoste.

V Italiji je covid-19 terjal več kot 127 tisoč življenj, potrdili pa so več kot štiri milijone okužb z novim koronavirusom.
Rusija Novice V Moskvi covid-19 zahteval največ življenj od začetka epidemije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin