Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2020,
14.09

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Telovadim doma

Torek, 14. 4. 2020, 14.09

4 leta

Telovadim doma (8)

Spletna šola boljšega počutja: kotiček, kjer se boste naučili sami poskrbeti za svoje telo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
peti element | Ekipa studia Peti element je zasnovala posebno Spletno šolo boljšega počutja, skozi katero bo vadečim prek brezplačnih predavanj in vadb tudi v času karantene pomagala ohranjati ravnovesje v telesu.

Ekipa studia Peti element je zasnovala posebno Spletno šolo boljšega počutja, skozi katero bo vadečim prek brezplačnih predavanj in vadb tudi v času karantene pomagala ohranjati ravnovesje v telesu.

V času karantene se marsikdo počuti, kot da je prepuščen sam sebi. Marsikdo se hočeš nočeš predaja malodušju, kar ob apokaliptičnih napovedih naše kratkoročne prihodnosti niti ni čudno. Ekipa vadbenega studia Peti element je zato združila moči in skupaj z izkušenimi strokovnjaki organizirala javno dostopna in brezplačna predavanja ter vadbe, ki sestavljajo Spletno šolo boljšega počutja. Ta vam bo tudi v karanteni pomagala ohraniti ravnovesje v vašem telesu. Danes ob 20. uri bodo na vrsti vaje za medenico. 

Na Siol.net nadaljujemo predstavitev vadbenih pobud, ki vam bodo v času koronakrize pomagale ohranjati formo. Tokrat je na vrsti Spletna šola boljšega počutja, ki so jo pripravili v studiu Peti element.

"Spletna šola se je razvila iz preproste ideje – pomagati, svetovati in izboljševati zdravje posameznika, je motive za zagon posebnega projekta spletne samopomoči nanizala ustanoviteljica in vodja podjetja Peti element Špela Jakša.

"Ker imamo ljudi, znanje in snemalno opremo, smo se odločili, da vse skupaj zapakiramo v posebno spletno šolo, ki se bo končala konec maja, posnetki pa bodo ostali na spletu tudi pozneje," je pojasnila.

Prvi teden spletne šole z uvodnim predavanjem in izbranimi vajami za samomasažo, včeraj tudi z vajami za noge se je že iztekel (prispevke najdete na spletu), a pred vami je še vedno 22 prispevkov, ki jih v sklopu osemtedenske šole organizirajo javno, na vseh družbenih omrežjih, YouTubu in spletni strani Peti element.

peti element | Foto:

Vaje, ki jih pripravljajo v Petem elementu, najdete tudi na spletni strani neo.io/vadi-doma, uporabniki NEO Smartboxa pa si jih lahko ogledate na televiziji. Vse, kar morate storiti, je to, da pritisnite gumb z mikrofonom in rečete "vadba" ali pa "vadi doma".

Med najbolj gledanimi vajami so prav vaje proti bolečinam v hrbtenici in za preventivo pred išiasom, ki so jih pripravili v Petem elementu.

Zmanjšanje bolečin in ohranjanje ravnovesja

Program Spletne šole boljšega počutja so pripravili fizioterapevti, kineziologi in športni pedagogi, njihov cilj pa je vadečim pomagati, da morebitne bolečine v telesu zmanjšajo na minimum, predvsem pa, da tudi v času karantene ohranijo ravnovesje v telesu.

Svetovni prvak s kavča | Foto: Skozi serijo predavanj se bodo posvetili najrazličnejšim tematikam, ki se dotikajo bolečin, omejitev, jezika, stopal, obraza, hrbtenice, čeljustnega sklepa, dihanja, sprostilnih tehnik in še marsičesa.

Prvo predavanje o samomasaži:

Izbrane vaje za samomasažo najdete na spodnji povezavi: 

Izbrane vaje za noge vas čakajo na:

peti element | Foto:

Četrti prispevek bo posvečen skrivnostim medenice in medeničnega dna in bo na sporedu danes ob 20. uri prek javljanja v živo na spodnji povezavi:

Če boste svoje podatke oddali prek spletne strani https://petielement.si/petielementsola/, boste po vsakem prispevku prejeli izroček posameznega javljanja, saj se vse informacije in zbrane vaje sprotno pošiljajo vsem prijavljenim zaradi večje preglednosti.

Projekt podpira zdravniška stroka, bistvenega pomena pa je neposredna komunikacija, prek katere lahko zastavljate vprašanja in na vsa tudi prejmete strokovne odgovore.

Spremljajte še:

Joga z Brigito Langerholz
Planet TV Poskusite z jogo v družbi nekdanje vrhunske atletinje #video
Svetovni prvak s kavča
Planet TV Svetovni prvak s kavča: 20. trening #video
Nejc Šimenko
Sportal Za to vajo potrebujete le partnerja #video
Sportal Samo sedem minut na dan in pripravljeni boste #video
Sportal Posebna družabna igra za čas pandemije: Človek, razgibaj se!
trenažer
Sportal Zdaj je čas, da obrišete prah s sobnega kolesa ali trenažerja
neo vadi doma
Sportal Kako ostati fit v času karantene? Takole bo za vas poskrbela skupina vaditeljev vseh mogočih vadb.
Primož Kirn
Sportal Posebna ponudba: trener, ki vam v času koronakrize brezplačno pripravi trening po vaši meri
Mateja Gala Pravilnlajf vadba doma telovadim doma
Sportal Priklopite se na vadbo z Matejo in Galo. Čas je za akcijo! #video
Sportal Ne smilite se sami sebi, ne poležavajte, čas je za akcijo!

 

Ne spreglejte