Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 11. 2020,
10.43

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Telovadim doma otroci telovadba Nataša Gorenc vaje

Torek, 3. 11. 2020, 10.43

3 leta, 5 mesecev

Trendi

Nataša Gorenc svetuje: Vaje, ki jih lahko delate doma z otrokom v času karantene #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Trenutna situacija, ko veliko staršev dela od doma in se hkrati šolajo doma tudi njihovi otroci, je lahko precej stresna tako za prve kot za druge. Predvsem zato, ker so oboji omejeni tako v športnih aktivnostih kot tudi v družbenih stikih, kjer se lahko sprostijo in razbremenijo po napornem urniku. Dom v običajnih časih na neki način predstavlja prostor, kjer se spočijemo, zdaj pa je tudi pisarna in šola. In po novem tudi fitnes. Osebna trenerka Nataša Gorenc nam je zato pripravila nekaj preprostih, a učinkovitih vaj, ki jih lahko vsak dan naredimo kar skupaj s svojim otrokom. 

Iz nove situacije je treba potegniti največ, kar se da. Že tako so zastrašujoče statistike glede tega, kako otroci v tem obdobju gibalno nazadujejo, prav tako pa se povečuje odstotek otrok s čezmerno telesno težo. Zato je nujno, da si tako starši kot otroci tudi v obdobju, ko nam je marsikaj prikrajšano, vzamemo vsak dan uro časa za gibanje.

Vadba, trening, telovadba
Trendi Kako v času zaprtih fitnesov učinkovito trenirati doma?

Tako bomo ostajali v telesni kondiciji in poskrbeli, da bomo še posebej v teh težkih časih ostali psihično močni in pozitivno naravnani. Priznana osebna trenerka Nataša Gorenc pravi, da če se le, pojdimo ven na zrak, če imamo možnost, tudi na kakšen bližnji hrib.

Nataša Gorenc velja za eno najbolj priljubljenih osebnih trenerk pri nas. | Foto: Instagram & Imdb Nataša Gorenc velja za eno najbolj priljubljenih osebnih trenerk pri nas. Foto: Instagram & Imdb "Ne smemo pa zanemariti vaj za moč, ki jih izvajamo trikrat tedensko. Da bi motivirali svoje otroke, jim moramo biti vzgled. Zato je priporočljivo, da doma skupaj potelovadimo na zabaven način. Tako bomo otroke navdušili in jim pokazali, da jih tudi okoliščine ne morejo ustaviti."

Nataša je tudi za nas pripravila nekaj vaj oz. zabavnih treningov za vsak dan v tednu (več vaj na njenem online programu Fit z Natašo na fit.si). Gre za osnovne vaje za celo telo, s katerimi bomo pridobili moč, gibljivost in kondicijo ter hkrati pokurili odvečne  kalorije, ki se hitro naberejo, ko smo doma. "V akcijo torej," nas še poziva Nataša.

vaja | Foto: Getty Images Foto: Getty Images 1. VAJA

Izmenično podajanje bremena (knjiga, prašek, karkoli najdete) iz počepa. Lažja različica je, da se usedemo na stol in vstajamo z njega ter si vmes izmenično podajamo žogo. Vajo naredimo od tri- do petkrat z od 15 do 20 ponovitvami.

2. VAJA

Drsanje v izpadni korak (uporabimo krpe, papirnate brisače). Lažja različica je, da samo drsamo naprej in nazaj, brez izpadnega koraka. Ponovimo od tri- do petkrat po 40 sekund.

3. VAJA

Deska s skoki. Ena oseba izvaja vajo deska (lažja različica na kolenih), druga oseba pa skače, teče ali koraka čez in nazaj. Vajo izvajamo eno minuto in potem zamenjamo položaja. Ponovimo od tri- do petkrat.

4. VAJA

Brisanje tal s krpicami (lažja različica je na kolenih).

5. VAJA

Iztegovanje v komolcih na stolu. Naredimo trikrat po 15 ponovitev. Otroci lahko za vsako črko svojega imena naredijo eno vajo in tako sestavijo svojo kombinacijo vaj, ki jo ponovijo petkrat.

natasa | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

"Prav tako sta super aktivnosti v notranjih prostorih ples in žongliranje," še svetuje Nataša.

Nataša Gorenc
Trendi Takšen trening v naravi priporoča Nataša Gorenc #video
Trendi Novoletne zaobljube: najpomembnejša sta volja in dobro zastavljen cilj #video
Ne spreglejte