Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
30. 5. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Natisni članek

vadba Nataša Gorenc telovadba The Biggest Loser Slovenija

Sreda, 30. 5. 2018, 4.00

5 let, 10 mesecev

Takšen trening v naravi priporoča Nataša Gorenc #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Nataša Gorenc | Foto Instagram

Foto: Instagram

Poletje je že skoraj tu in telovadba v naravi se sliši bolj vabljivo kot obisk zaprtih telovadnic. Tik pred obiskom plaže je nekaj vaj za čvrst trebušček delila tudi osebna trenerka Nataša Gorenc.

Trendi To je najbolj vroča vadba ta hip #foto

Dnevi so vse lepši, toplejši in daljši, s tem pa spodbujajo k vadbi na prostem. Tam lahko izvajamo vrsto vaj, od teka do skupinskih športov, pa tudi vaje z lastno težo in za moč.

Če vam obisk telovadnice in fitnesa v tem času ne diši, lahko navdih za gibanje na prostem najdete tudi pri osebni trenerki Nataši Gorenc, ki je trenutno tudi trenerka in motivatorka tekmovalcev druge sezone šova The Biggest Loser Slovenija. "Zdaj je vreme kot nalašč za treninge v naravi. Pomembno je, da najdemo prostor, kjer nas nihče ne moti, takšnih skritih kotičkov pa imate v svoji okolici zagotovo kar nekaj. Tako obenem poskrbimo za telo in tudi za prepotrebno sprostitev od vsakdanjega vrveža."

Trenerka svetuje, da se teh vaj lotite zjutraj, pred 10. uro, ko sonce še ni premočno, ali pa pozno popoldne, ko se sonce začne spuščati.

Natašine vaje za trup

Nataša je kar sredi polja pokazala, kakšne vaje lahko izvajate na krasen sončni dan:

🧘🏻‍♀️Trening v naravi🌲🌿☘️🍃....na prekrasen dan...je potekal sredi polja. Zdelo se je, da nikjer ni žive duše, če se ne bi kot strela z jasnega tam okoli 1:10 pojavil dron (me malo zamaje😊), ki je kot sitna muha začel krožiti nad nami. 🤔Tako da se priporočam za posnetek iz zraka! V glavnem BISTVO posnetka so vaje, ki jih priporočam za močno in trdno jedro🤸🏻‍♂️ Pajkice Dimensione Danza SI🌸🌺🌸

Posted by Nataša Gorenc-trenerka fitnesa on Sunday, May 27, 2018


Tokrat je posnela vaje, ki skrbijo za močno in trdno jedro, izvajate pa jih lahko kjerkoli.

ženska, vadba
Trendi Zakaj moški hujšajo lažje in hitreje kot ženske?

Dodatni Natašini nasveti

"Če iz omenjenega posnetka za začetek izberete le eno ali dve vaji in ju vključite v svoj dnevni ritual vadbe, boste poskrbeli za bolj zdravo držo telesa," razlaga Nataša in dodaja:

"Prav tako upoštevajte postopnost - na začetku vaje izvajamo na kolenih. Pri vaji most pazimo, da nam ledveni del hrbtenice ne pade prenizko oziroma da z zadnjico nismo previsoko v strešici. Pri stranskih stabilizacijskih vajah imamo v osnovnem položaju boke dvignjene in pazimo, da nam ne padejo prenizko. Za stabilizacijske vaje si vzemite od 10 do 15 minut na dan."

Ob tem Nataša spodbuja še k preostalim krepilnim vajam. Priporoča kardiovaje in vaje za gibljivost. "Prav tako naj bodo gibi ozaveščeni. Ne pozabite na pravilno dihanje. Zunaj se boste lažje sprostili in zadihali s polnimi pljuči."

Pomembno v vseh življenjskih obdobjih je, da poskrbimo za močan in funkcionalen trup. Trup je center telesa, zato je nujno poskrbeti za močne mišice hrbta, trebuha in medeničnega dna. Vaje z lastno težo lahko izvajamo kjerkoli in kadarkoli! Ne potrebujemo veliko prostora, zato izgovorov ni.

Nataša Gorenc
Trendi "Ko delaš z ljudmi, ki morajo veliko shujšati, moraš biti malo diktator" #intervju

Nataša vsakodnevno skrbi za fit postave svojih varovank v lastnem vadbenem prostoru Gym By Nataša in za kopnenje kilogramov tekmovalcev v The Biggest Loser Slovenija. Šov je ta teden na sporedu v ponedeljek, torek, četrtek in petek ob 21. uri na Planet TV.

 

Ne spreglejte