SiolNET. Sportal Rekreacija
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Telovadim doma (4.) - kolesarski treningi Kolesarske zveze Slovenije

Zdaj je čas, da obrišete prah s sobnega kolesa ali trenažerja

0,05

termometer

trenažer
Foto: Getty Images

Če bi v času karantene kondicijo radi ohranjali tudi na sobnem kolesu, pa tega še niste vešči, so za vas na Kolesarski zvezi Slovenije pripravili dva programa, namenjena čim širši množici ljudi. Pedala lahko obračate na sobnem kolesu, ki je do zdaj doma morda služilo le kot obešalnik, ali trenažerju, na katerega ste morda že pozabili.

Svetovni prvak s kavča

Na Sportalu nadaljujemo objave različnih pobud, ki vam bodo pomagale, da boste tudi v obdobju karantene in bivanja za štirimi stenami lahko ostali fit.

vadba doma Sportal Ne smilite se sami sebi, ne poležavajte, čas je za akcijo! Primož Kirn Sportal Posebna ponudba: trener, ki vam v času koronakrize brezplačno pripravi trening po vaši meri Mateja Gala Pravilnlajf vadba doma telovadim doma Sportal Priklopite se na vadbo z Matejo in Galo. Čas je za akcijo! #video

Tokrat vam bomo predstavili dva kolesarska programa, ki ju je zasnoval trener Uroš Šilar, koordinator za velodromsko kolesarstvo in strokovni sodelavec Kolesarske zveze Slovenije.

Še vedno lahko kolesarite na prostem, a z omejitvami

Čeprav ste v tem obdobju lani bržkone že nabirali kolesarske kilometre v naravi, pa so razmere letos zaradi pandemije novega koronavirusa povsem drugačne. Čeprav kolesarjenje ni prepovedano in še vedno lahko vrtite pedala na prostem – seveda posamično ali ljudmi iz vašega gospodinjstva in družine, zunaj urbanih središč, ob tem pa spoštujete varnostno razdaljo pri srečanju z drugimi kolesarji ali pešci –, pa zaradi možnosti poškodb in s tem dodatne obremenitve že obremenjenega zdravstvenega sistema to v tem trenutku ni najbolj zaželeno. 

trenažer Foto: Getty Images

Zato je Uroš Šilar s Kolesarske zveze Slovenije za tiste, ki bi želeli kondicijo ohranjati na sobnem kolesu ali trenažerju, pripravil dva sklopa treningov, v katerih boste tudi doma lahko razmigali noge. Prvi je namenjen popolnim začetnikom, drugi pa je rezerviran za bolj aktivne.

Vadba za začetnike (tri vadbe na teden)

kolo trening

Program za bolj aktivne (štiri vadbe na teden)

kolo trening

Šilar svetuje, da pri izvedbi vaje poslušate svoje telo in s pomočjo priložene skale obremenitve določite sebi primerno intenzivnost.

Če se zgodi, da na sredini posamezne vaje ne zmorete več, samo zmanjšajte obremenitev in intenzivnost ter poskusite dokončati vajo, sporočajo s Kolesarske zveze Slovenije.

Pomembno je, da ste aktivni in se preznojite, vendar se ne preobremenite.

Dnevni program treningov bo na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije objavljen vsak drugi dan. Nanj vas bodo opozorili tudi prek družbenih omrežij.

Telovadite lahko tudi z Andrejem Milutinovičem  oddaja Svetovni prvak s kavča je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka ob 14.10 na Planet TV in Siol.net:

 

Andrej Milutinovič Planet TV Danes vstanite s kavča in začnite z vajami Andrej Milutinovič Planet TV Svetovni prvak s kavča: 1. trening #video Planet TV Planet TV Svetovni prvak s kavča: 2. trening #video Svetovni prvak s kavča Planet TV Svetovni prvak s kavča: 3. trening #video Svetovni prvak s kavča Planet TV Svetovni prvak s kavča: 4. trening #video Svetovni prvak s kavča Planet TV Svetovni prvak s kavča: 5. trening #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin