Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2018,
17.20

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

DKino TV Telekoma Slovenije priporočila Avstralija HBO TViN film Chris Hemsworth Cate Blanchett Nicole Kidman Joel Edgerton Naomi Watts Geoffrey Rush Margot Robbie

Petek, 26. 1. 2018, 17.20

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Zvezdniki, ki prihajajo iz dežele tam spodaj #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
TV-priporočila: Avstralski zvezdniki

26. januarja prebivalci najmanjše celine praznujejo dan Avstralije. Ob tej priložnosti smo na malih zaslonih poiskali vsebine z nekaterimi največjimi "izvoznimi artikli" te države – igralkami in igralci.



Brata Hemsworth

Avstralska brata Chris in Liam Hemsworth sta v zadnjih letih obsedla Hollywood. Prvemu je to uspelo predvsem po zaslugi vloge Marvelovega superjunaka Thora, drugemu pa je največ uspeha prinesla vloga v franšizi Igre lakote.

Mlajši Liam je leta 2016 igral v nadaljevanju ZF-spektakla Dan neodvisnosti s podnaslovom Nova grožnja, starejšega Crisa pa si boste lahko ogledali še v hvaljeni komični srhljivki Koča v gozdu (2012) in v komičnem kriminalnem trilerju Ca$h (2010).

Thor: Svet teme │ V sredo, 24. 1., ob 20.55 na FOX.*
Koča v gozdu │ V sredo, 31. 1., ob 3.35 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
Cash │ Film je na voljo v videoteki VOYO.
Dan neodvisnosti: Nova grožnja │ V soboto, 3. 2., ob 19. uri na HBO 2.* Tudi na HBO OD in HBO GO.

Cate Blanchett

Dvakratni oskarjevki Cate Blannchet – kipca je prejela za stransko vlogo v Letalcu in glavno vlogo v Otožni Jasmine – je mednarodno slavo in prvo nominacijo za oskarja prinesla vloga kraljice Elizabete I. v filmu Elizabeta (1999).

Istega leta je posnela Nadarjenega gospoda Ripleyja, angleško monarhinjo je znova upodobila leta 2007 v filmu Elizabeta: Zlata doba (nova nominacija za oskarja), v politični drami Resnica (2015) je igrala producentko oddaje 60 Minut Mary Mapes, ki jo je objava dokumentov o predsedniku Bushu stala kariero, v Zapiskih o škandalu (2006) pa učiteljico umetnosti, ki ima afero s 15-letnim študentom.

Igralka se je za oskarja nazadnje potegovala leta 2016 z glavno vlogo v romantični drami Carol.

Carol │Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
Zapiski o škandalu │ V soboto, 27. 1., ob 23.45 na HBO.* Na voljo tudi na HBO OD.
Resnica │ V soboto, 27. 1., ob 12.25 na CineStar Premiere 2.
Nadarjeni gospod Ripley │ V ponedeljek, 29. 1., ob 0.15 na Cinemax 2.* Na voljo tudi na HBO OD.
Elizabeta: Zlata doba │ V nedeljo, 4. 2., ob 15.30 na TV 1000.*

Joel Edgerton

Joel Edgerton ima za seboj že celo vrsto odmevnih vlog. Preboj mu je uspel leta 2010 z vlogo v odlični avstralski kriminalni drami Živalsko kraljestvo (v igralski zasedbi filma najdemo še druge odlične avstralske igralce, kot so Ben Mendelsohn, Guy Pearce in Jacki Weaver).

V izjemnem trilerju 00:30 – Tajna operacija (2012) je bil Edgerton član skupine ameriških specialcev, ki je usmrtila Osamo bin Ladna, v športni drami Bojevnik (2011) je igral enega od dveh odtujenih bratov, ki se spopadeta na turnirju mešanih borilnih veščin, v Velikem Gastbyju (2013) mu je sorojak Baz Luhrmann zaupal vlogo Toma Buchanana, v avstralski srhljivki Izsiljevanje (2008) pa je upodobil serijskega morilca, ki ga izsiljujejo trije najstniki.

Edgertonove igralske sposobnosti so nazadnje prišle do izraza v filmu Loving (2016) – nežni odi ljubečemu paru, ki je sredi preteklega stoletja s tihim uporom postavil nov mejnik boja za državljanske pravice v ZDA.

Živalsko kraljestvo │ Film je na voljo v videoteki VOYO.
Bojevnik │ Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
Izsiljevanje │ V torek, 23. 1., ob 14.35 na Planet PLUS.*
00:30 – Tajna operacija │ V soboto, 3. 2., ob 1.15 na CineStar Premiere 2.
Filma Loving in Veliki Gatsby sta na voljo v videoteki DKino.

Nicole Kidman

Nicole Kidman smo najprej spoznali kot ženo Toma Cruisa, toda igralka ni dolgo ostala v senci svojega nekdanjega moža. Pravzaprav ga je zasenčila že v filmih Dnevi grmenja (1990) in Oddaljena obzorja (1992).

Za vlogo Virginie Woolf v drami Ure do večnosti je prejela oskarja, z vlogo žene vojaka v ameriški državljanski vojni v Hladnem vrhu (2003) se je potegovala za zlati globus, trenutno pa pobira nagrade za svojo vlogo v miniseriji Majhne laži.

In še zanimivost: v Ljubezenski ukani (2001) – komičnem trilerju o bančnem uslužbencu, ki si prek spleta naroči rusko nevesto – lahko slišimo tudi skladbo ljubljanskega rap dvojca Da Deuce Dost vas mam.

Hladni vrh │ V četrtek, 25. 1., ob 20. uri na HBO.* Na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.
Oddaljena obzorja │ V četrtek, 25. 1., ob 10. uri na FOX Movies.*
Dnevi grmenja │ V soboto, 20. 1., ob 21.30 na Kino.*
Ljubezenska ukana │ V nedeljo, 28. 1., ob 22.20 na CineStar TV Action & Thriller.
Miniserija Majhne laži je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.
Puščavska kraljica │ V nedeljo, 28. 1., ob 21.35 na Planet PLUS.* Film je na voljo tudi v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Hugh Jackman

Hugh Jackman je svoj najbolj znani lik, mutanta Wolverina oziroma Logana, v različnih filmih upodabljal kar 17 let, od vloge pa se je dokončno poslovil z lansko uspešnico Logan: Wolverine (2017), ki se bo čez dober mesec potegovala za oskarja za najboljši izvirni scenarij.

Bi si nominiranca za oskarja za glavno vlogo v muzikalu Nesrečniki raje ogledali v romantični izdaji? Potem ne zamudite romantične komedije Kate in Leopold (2001) o angleškem vojvodi iz druge polovice 19. stoletja, ki se v sodobnem New Yorku zaljubi v uspešno poslovno žensko (Meg Ryan).

Logan: Wolverine │ V soboto, 20. 1., ob 22. uri na HBO.* Tudi na HBO OD in HBO GO.
Kate in Leopold │ V nedeljo, 21. 1., ob 13.30 na TV 1000.*
Možje X: Apokalipsa │ Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.
Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti │ Film je na voljo v videoteki DKino.
Možje X na začetku: Wolverine │ V četrtek, 25. 1., ob 6. uri na HBO 2.* Tudi na HBO OD in HBO GO.

Margot Robbie

Letošnjo nominiranko za oskarja za glavno vlogo v filmu Jaz, Tonya smo spoznali kot Dicaprievo ženo v Scorsesejevem Volku z Wall Streeta (2013). V Žarišču (2015) je Margot Robbie igrala privlačno varovanko prevarantskega Willa Smitha (z njim je pozneje igrala še v Odredu odpisanih), v biografski komediji Whiskey Tango Foxtrot (2016) pa se vam bo igralka predstavila v vlogi angleške novinarke v Afganistanu.

Žarišče │ V soboto, 27. 1., ob 20. uri na POP TV.*
Volk z Wall Streeta │ Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
Whiskey Tango Foxtrot │ Film je na voljo v videoteki DKino.

Geoffrey Rush

Geoffreyja Rusha je mednarodna javnost spoznala leta 1997, ko ga je Akademija nagradila z oskarjem za vlogo pianista Davida Helfgotta v filmu Sijaj.

Rush je bil tudi član igralskih zasedb dveh celovečercev, ki sta prejela oskarja za najboljši film, Zaljubljenega Shakespeara (1998) in Kraljevega govora (2010), v komediji bratov Coen Loči me in zapelji (2003) je igral prevaranega moža Catherine Zeta-Jones, največji finančni uspeh pa je požel z vlogo Rdečebradca v franšizi Pirati s Karibov.

Pirati s Karibov: Salazarjevo maščevanje │ V nedeljo, 28. 1., ob 20. uri na HBO.*
Pirati s Karibov: Preklestvo črnega bisera │ V petek, 26. 1., ob 6. uri na HBO.*
Prve štiri dele franšize Pirati s Karibov si lahko ogledate tudi na HBO GO.
Loči me in zapelji │ V soboto, 28. 1., ob 18.50 na TV 1000.*
Kraljev govor │ Film je na voljo v videoteki VOYO.

Naomi Watts

Dobra prijateljica Nicole Kidman Naomi Watts je bila že dvakrat nominirana za oskarja za najboljšo igralko – prvič leta 2004 za vlogo v drami 21 gramov, nato pa še leta 2013 za vlogo v filmu Nemogoče.

V oskarjevski črni komediji Birdman (2014) je Wattsonova igrala brodwaysko debitantko, v Henryjevi knjigi (2017) mati samohranilko, ki poskuša po navodilih svojega sina rešiti mlado dekle pred njenim nasilnim očimom, v romantični komediji Woodyja Allena Spoznala boš visokega, temnega tujca (2010) ji glavo zmeša jasnovidka, v srhljivki Sanjska hiša (2011) pa Avstralka upodablja žensko, ki pomaga svojemu sosedu sestaviti skrivnostno sestavljanko.

Sanjska hiša│ V petek, 19. 1., ob 18.25 na Planet PLUS.* │Film je na voljo tudi v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.
Filma Henryjeva knjiga in Birdman sta na voljo v videoteki DKino.
Spoznala boš visokega, temnega tujca │ V nedeljo, 28. 1., ob 15.25 na Cinestar.

Guy Pearce

Guy Pearce je eden najbolj raznovrstnih igralcev iz našega izbora, kar dokazujejo tudi naslednje vloge. V odličnem avstralskem vesternu Ponudba (2005) mora ubiti svojega starejšega brata, da bi rešil življenje mlajšemu bratu, v drami Izziv smrti (2007) se kot Harry Houdini znajde v razmerju s škotsko jasnovidko, v akcijski pustolovščini Grof Monte Cristo (2002) pa poskrbi, da njegovega tekmeca obsodijo na dolgoletno zaporno kazen.

Pearce je manjšo vlogo odigral tudi v z oskarjem nagrajeni Bombni misiji (2008), tega avstralskega igralca pa si lahko ogledate še v dveh filmih, ki smo ju omenili zgoraj – Kraljevem govoru in Živalskem kraljestvu.

Ponudba │ V soboto, 27. 1., ob 2.30 na CineStar TV Action & Thriller.
Bombna misija │ V nedeljo, 21. 1., ob 17.46 na Planet PLUS.*
Grof Monte Cristo │ V nedeljo, 28. 1., ob 14. uri na FOX Movies.*
Izziv smrti│ V nedeljo, 28. 1., ob 16.10 na CineStar TV Action & Thriller.

Isla Fischer

Isla Fischer se občasno pojavi v kakšen bolj resnem filmu, kot sta Veliki Gatsby (2013) in Nočne ptice (2016), sicer pa bo rdečelaso igralko večina prepoznala po komedijah.

Dve od teh si boste lahko ogledali tudi v prihodnjih dneh. V akcijski komediji Jonesova – Vohunska soseska (2016) Fischerjeva in Zach Galifianakis odkrijeta, da sta njuna nova soseda vohuna, v Nori dekliščini pa igra eno od treh prijateljic, ki se kot družice udeležijo poroke nekdanje sošolke.

Jonesova – vohunska soseska │ V soboto, 27. 1., ob 18.15 na HBO.* Tudi na HBO OD in HBO GO.
Veliki Gatsby │ Film je na voljo v videoteki DKino.
Nora dekliščina │ Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Videoteka VOYO 239  
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
FOX 210 DA
CineStar TV Premiere 2 227 NE
Cinestar 223 NE
CineStar TV Action & Thriller 224 NE
POP TV 4 DA
TV 1000 218 DA

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Ne spreglejte