Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 1. 2018,
16.40

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

animirani film Disney Pixar HBO TV Telekoma Slovenije priporočila

Četrtek, 25. 1. 2018, 16.40

4 leta, 6 mesecev

Televizija Telekoma Slovenije

Kratki, a toliko bolj sladki animirani filmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov

V videoteki HBO On Demand na televiziji Telekoma Slovenije obiščite novo kategorijo Kids in si oglejte čudovito zbirko večkrat nagrajenih animiranih kratkih filmov studiev Pixar in Disney.

V videoteki HBO On Demand na televiziji Telekoma Slovenije je po novem na voljo posebna kategorija za otroke, poimenovana Kids. V njej boste našli več kot tisoč različnih animiranih in igranih vsebin, ki še posebej nagovarjajo najmlajše gledalce.

Številne med njimi so sinhronizirane v slovenščino, med vsebinami, ki bodo zabavale vso družino, pa si posebno pozornost zasluži izjemna zbirka Disneyjevih in Pixarjevih kratkih animiranih filmov.

Opise filmov smo zaradi večje preglednosti razdelili na dva dela, vmes boste našli tudi napovednik, na dnu članka pa vas čaka še fotogalerija, v kateri bodo sličice animacijskih mojstrov zaživele v vsej svoji veličini.



ZBIRKA PIXARJEVIH KRATKIH ANIMIRANIH FILMOV – 1. DEL


Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov | Foto:


1. DOGODIVŠČINE ANDREJA IN WALLYJA B. (1984) • Andrej se zbudi iz dremeža in pričaka ga nadležna rumeno-črna čebela z zoprnim želom. Misli, da ji bo ušel, ampak tako kot večina pikajočih žuželk tudi Wally B. dobro ve, da lahko ujame vsako svojo tarčo.


2. LUČKO (1986) • Majhna svetilka najde žogo za igro in zabavno je, dokler ta ne poči. Ko starejši Lučko že misli, da se bo njegov otrok malce umiril, pa Lučko mlajši že spet najde drugo žogo, ki je desetkrat večja.


3. RDEČKOVE SANJE (1987) • Neke deževne noči osamljeni monocikel ždi v kotu prodajalne koles Eben's Bikes ter sanja o tem, kako bo nekoč tja vstopil nadarjeni klovn in dojel vse njegove zmožnosti.


4. TINNY (1988) • Tinny je pločevinasti vojak z bobnom. Potem ko z igračo grdo ravna objesten otrok, poskuša Tinny za vsako ceno ubežati svojemu uničevalnemu lastniku. A ko ta pade in se poškoduje, dobrosrčni vojak ravna tako, kot je prav.


Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov | Foto:


5. SPOMINKI (1989) • Skupina turističnih spominkov na polici ima zabavo, ki vključuje glasbo in bazen. Malce stran se sam zase drži snežak Knick, ujet v snežni stekleni krogli. Poskuša storiti vse, česar se domisli, da bi se pridružil zabavi.


6. GERIJEVA IGRA (1997) • Stari čudak Geri v parku igra celodnevno šahovsko partijo proti sebi. Nekako začne izgubljati proti svojemu živahnejšemu "nasprotniku"; a ko je igre skoraj konec, mu uspe zmagovalni preobrat.


7. PTICE (2000) • Jata majhnih ptic prileti in druga za drugo sedejo na telefonsko žico. Že tako je malo prostora, potem pa se pojavi še velik ptič, ki bi se jim rad pridružil. Ne morejo si kaj, da se ne bi norčevale iz njega.


8. MIHOV NOVI AVTO (2002) • Strahec Miha je kupil nov šestkolesnik in komaj čaka, da ga bo pokazal prijatelju Sulleyju. Težava je le ta, da Miha še ne obvladuje najbolje vozila, katerega upravljanje je precej zahtevno.


Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov | Foto:


9. MODRI SKAKAČ (2003) • Bacek ponosno skače po deželi na jugozahodu, dokler ga nekega dne ne ostrižejo in pustijo golega. Žalosten in osramočen je, dokler ne pride rogati zajec in mu pokaže, kako naj skače brez skrbi in sramu.


10. JAKEC NEVERJETNI (2005) • Jakec naj bi bil normalen otrok, brez supermoči svojih neverjetnih staršev ter starejšega brata in sestre. A ko najamejo nič hudega slutečo varuško, da bi pazila nanj, Jakec pokaže svoje resnične zmožnosti.


11. ULIČNI GLASBENIK (2005) • Kmečka deklica s kovancem pride do vodnjaka na mestnem trgu in se pripravlja, da si bo nekaj zaželela, duet uličnih glasbenikov pa poskuša kovanec preusmeriti v svoj kozarec s prispevki.


12. UGRABITEV (2006) • Mladi vesoljec se uri za "ugrabitelja ljudi". Njegova naloga predvideva, da ugrabi spečega kmeta, tako da ga zvabi v vesoljsko ladjo. Ta poskus se vedno znova izjalovi, učitelj vesoljca pa je vse bolj neučakan in jezen.


Napovednik zbirke Pixarjevih nagrajenih filmov:


ZBIRKA PIXARJEVIH IN DISNEYJEVIH KRATKIH FILMOV – 2. DEL


Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov | Foto:


1. PRESTO (2008) • Predstava sijajnega Presta in njegovega zajca Aleca doživi nepozaben vrhunec, ko čarodejeva sebičnost sproži iznajdljivo maščevanje njegovega zanemarjenega sodelavca.


2. DELNO OBLAČNO (2009) • Vsi vedo, da štorklje prinašajo otroke – ampak kje jih dobijo? Resnica je visoko v stratosferi, kjer prebivalci oblakov kot kiparji klešejo otroke iz zračnih meglic in jim vdihnejo življenje.


3. DAN IN NOČ (2010) • Ko veseli poba Dan sreča Noč, neznanko mračnega razpoloženja, poletijo iskre. Medtem ko njuna nezaupljivost postane radovednost, sta zadovoljna, da jima bo to prijateljstvo ponudilo nov pogled na svet.


4. LUNA (2011) • Brezčasna zgodba o malem dečku, ki odrašča sredi nenavadnih okoliščin. Nekega večera bo prvič, da ga bosta oče in dedek odpeljala s seboj v službo. V starem lesenem čolnu odveslajo daleč na morje.


Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov | Foto:


5. SVET IGRAČ: ZABAVOZAVER REX (2012) • Sramežljivi in živčni T-Rex iz Sveta igrač se odpravi na lastno pustolovščino, ko ga Bonnie postavi tja, kjer še ni bil: v kopalno kad. Rex je kmalu gonilna sila zabave, na kateri bo spoznal marsikaj zanimivega o samozavesti.


6. MODRI DEŽNIK (2013) • Običajen večer se spremeni, ko začne deževati in mesto oživi v zvokih kapljajočih napuščev, žvižgajočih ponjav in žuborečih odtokov. Sredi tega dogajanja se zaljubita dva dežnika: eden je moder, drugi ne.


7. LAVA (2014) • Glasbeno ljubezensko zgodbo, ki se odvija v času milijonov let, sta navdihnila odmaknjena lepota tropskih otokov in eksplozivna privlačnost morskih vulkanov.


8. SVET IGRAČ: POZABLJENA ZGODBA (2014) • V času po igrivem božiču se prijatelji iz Sveta igrač znajdejo kot ujetniki nenavadnega sveta s plemenom dinozavrov, ki jih vodi Reptilius Maximus. Skupaj morajo poiskati pot nazaj v varno otroško spalnico.


Zbirka Pixarjevih in Disneyjevih kratkih animiranih filmov | Foto:


9. VROČICA LEDENEGA KRALJESTVA (2015) • Ana praznuje rojstni dan, Elza in Krištof pa ji skleneta priredi najboljšo zabavo vseh časov. A ko se Elza prehladi, njene nenavadne ledene moči ogrozijo še kaj drugega poleg zabave.


10. SANJAYEVI SUPERJUNAKI (2015) • Priznani umetnik Sanjay Patel iz lastnih izkušenj pripoveduje zgodbo o mladem fantu iz Indije, potomcu prvega rodu ameriških priseljencev, čigar ljubezen do zahodnjaške popkulture trči ob očetovo tradicijo.


11. RILEYIN PRVI ZMENEK? (2015) • Zdaj že dvanajstletna Riley je doma s starši, ko na vrata potrkajo morebitne težave. Materina in očetova čustva se morajo nenadoma osredotočiti na Riley, ki gre na svoj prvi zmenek s fantom.


12. KLJUNAČEK (2016) • Zgodba o lačnem ptičku, novoizleglem kljunačku, ki se prvič odpravi iz gnezda, da bi na obrežju našel kaj hrane. Vendar je ta zakopana pod peskom, na obalo pa butajo nevarni morski valovi.


V fotogaleriji se še enkrat spomnimo nekaterih zgoraj opisanih filmov:

Fotogalerija
1 / 10

Programska opcija HBO na televiziji Telekoma Slovenije

Programska opcija HBO vam ponuja pet kakovostnih filmskih programov (HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax in Cinemax2), ki so dostopni tudi v visoki ločljivosti (HD).

Poleg petih programov sta brezplačno na voljo tudi spletna videoteka HBO GO in klasična televizijska videoteka HBO On Demand, kjer si lahko vse vsebine ogledate brez dodatnega plačila.

HBO in Cinemax v vaše domove prinašata največje filmske uspešnice, nagrajevane serije iz izvirne produkcije, filmske klasike, festivalske filme, evropske in svetovne filme, prenose posebnih dogodkov in največje zvezde.

Preberite več o programski opciji HBO.

Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO:
HBO/HBO HD 6 in 201/202
HBO 2/HBO 2 HD 204/205
HBO 3/HBO 3 HD 206/207
HBO On Demand 203
HBO GO 240
Cinemax/Cinemax HD 208/234
Cinemax 2/Cinemax 2 HD 209/235

Opomba: Vsi kanali v programski opciji HBO omogočajo storitev sedemdnevnega ogleda nazaj.


Ne spreglejte