SiolNET. Trendi Odnosi
1,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Razžira me izkoriščanje moških, ki sem jim verjela" #VeronikaSvetuje

1,71

termometer

žalost, ženska
Foto: Thinkstock

Bralka ne ve, ali še lahko zaupa besedam moških.

Pozdravljeni,

stara sem 38 let, že več let sem v nesrečni zvezi, v kateri je bilo ogromno padcev in malo vzponov. Imam tudi otroka. Padci so bili hudi, boleči in še vedno bolijo.

Razžira me izkoriščanje moških, ki sem jim verjela, da bi si lahko z njimi ustvarila novo družino, pa se žal nikoli ni izšlo. Problem je vedno nastal pri financah in neodvisnosti. Po toliko letih sem spoznala, da so finance nujne za osamosvojitev in za to, da bodo kasneje stvari stekle.

Trenutno sem opazila, da sem pritegnila pozornost moškega, ničesar ne vem o njem, je pa močan očesni stik. Je bolje, da mu ne dajem pozornosti?

Kako si lahko razložim besede moškega, ki pravi, da sem mu "zelo blizu srca"?

Hvala.
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še druge Veronikine nasvete:


Spoštovani,

Veronika Podgoršek Foto: Aleksandra Saša Prelesnik če vas prav razumem, ste še vedno v zvezi in ste znotraj te zveze poskušali najti srečo drugje, kar se nikoli ni izšlo, kot pravite zaradi financ. Da so vas moški pustili zaradi financ, bi težko verjela. Afere so namreč tako za marsikaterega moškega kot marsikatero žensko "zgolj afere" in pri tem tudi ostane. Zato se mnogi opečajo prav namensko s poročenimi, ker si pravzaprav ne želijo resne zveze. Tisti pari, ki svoj odnos začnejo z afero in si resnične zveze želijo, pa ta korak, da so "končno skupaj", tudi naredijo.

Sicer pa se v osnovi strinjam z vami, da so v življenju finance pomemben del vsakega človeka. Delo in plačilo nam dajeta ovrednotenje, dobro počutje, samozavest, občutek vrednosti in pomembnosti. Vsekakor tudi dostojanstvo in neodvisnost, pa tudi lažji začetek, če je nekega odnosa konec.

To, da vam nekdo reče, da ste mu "blizu srca", je mogoče razložiti na različne načine. Nekdo s tem lahko na primer izrazi resno bližino in željo po globlji povezanosti, drugi tega drugega ne mislijo. To pomeni, da ste osebi dragi, a to je tudi vse. Lahko pa je le osvajalska tehnika z namenom ugajati.

Če me sprašujete, ali naj ne boste pozorni do drugega moškega, bom rekla, da je vsekakor najbolje, da najprej nekaj končate in šele nato začnete nekaj novega. Saj veste, če v vsaki roki držite eno vejo, se hitro zgodi, da padete v še večji prepad.

Lepo vas pozdravljam, Veronika.

Preberite še:

par, ljubezen, ljubimca Trendi "Kako naj preženem misli na bivšega ljubimca?" #VeronikaSvetuje seks, prevara Trendi "Ženo sem res velikokrat prevaral" #VeronikaSvetuje poletje, morje Trendi "Je prav, da hodiva na morje z njenim bivšim?" #VeronikaSvetuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin