SiolNET. Trendi Odnosi
6,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Vznemirja me sodelavka, ali sem lezbijka?" #VeronikaSvetuje

6,37

termometer

sodelavki
Foto: Thinkstock

Poročena bralka je začela fantazirati o svoji sodelavki. Zdaj ne ve, kako naprej.

Pozdravljeni, Veronika!

Imam problem. Poročena sem 17 let, z možem imava dva najstniška otroka, stara 12 in deset let. Zveza ima vzpone in padce, kot je to za partnerske odnose na dolgi rok verjetno normalno. V najinem odnosu ni v zadnjem času nič kaj zelo narobe, je pač utečen. A stvar, ki me bega, je, da me že mesece vznemirja neka sodelavka. Od mene je mlajša deset let in v zadnjem času imam v svoji glavi vse več erotičnih fantazij, povezanih z njo. Ne vem, kaj naj naredim. Stiska me, strah me je. Nikoli prej mi ni bila na tak način všeč nobena ženska. Sem lezbijka? Sem na ta način nezvesta možu? Kaj naj s temi občutki? Bodo minili? Naj ji povem ali me bo obsojala? Težko mi je.

Lp, Jana
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še druge Veronikine nasvete:


Spoštovana gospa Jana.

Veronika Podgoršek Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Lezbijka je ženska, ki čuti spolno privlačnost do druge ženske, kar vi očitno čutite. Morda ste si po letih končno priznali, da tako čutite že dalj časa, ali pa prej nikoli ni bilo tako močno in ste si tako lahko ta čustva nekako prikrivali. Tokrat so očitno tako močna, da obrambni mehanizmi ne delujejo več.

Da vas je strah, je v vašem položaju in v danih razmerah pravzaprav razumljivo. Ste mati dveh najstnikov, poročeni in iz videnega in slišanega iz širše družbe nekako veste, kaj vse se vam lahko zgodi ter kako zelo težko bi lahko bilo vam in vsem okoli vas, če čustva jasno izrazite.

Kaj boste naredili s temi občutki, je seveda povsem vaša odločitev. Vprašati pa se morate, česa si resnično želite, kaj bi bili sposobni resnično narediti. Kajti če ob želji po odnosu z njo in prekinitvi odnosa z možem pravzaprav že zdaj veste, da tega ne bi zares izpeljali, boste izgubili odnose okoli sebe.

Sicer pa mislim, da še nisem srečala osebe, ki bi obsojala nekoga, ki mu prizna občutke ljubljenosti. Seveda pa se pogosto zgodi, da oseba jasno pove ali pokaže, da na njeni strani situacija ni taka in da iz te moke ne bo kruha. Na vprašanje, kaj bi čutil vaš mož ob dejstvu, da ste zagledani v drugo osebo, da čutite nekaj, kar naj bi čutili do njega, pa si lahko odgovorite tako, da se postavite v obrnjeno situacijo. Odgovor bo na dlani. Ko gre za isti spol, pa nastopi dodatna stiska, ker oseba pravzaprav ne ve, s čim in kako se boriti, če sploh.

Preberite še:

seks, prevara Trendi "Ženo sem res velikokrat prevaral" #VeronikaSvetuje Seks. Strast. Ljubezen. Trendi "Privlačijo me druge ženske, je monogamnost naravna?" #VeronikaSvetuje sodelavci Trendi "Žena se je zapletla s sodelavcem, boli me za umreti" #VeronikaSvetuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin