SiolNET. Trendi Odnosi
6,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Všeč mi je sosed, ki je poročen in ima otroka" #VeronikaSvetuje

6,29

termometer

trgovina, spogledovanje, flirt
Foto: Thinkstock

Pozornost samske bralke je pritegnil sosed, menda pa je tudi ona všeč njemu. Obstaja pa prepreka - on ima družino. 

Veronika!

Sem samska, všeč mi je sosed, ki je poročen in ima celo otroka. Prepričana sem, da sem tudi jaz všeč njemu. Ženske pač to vemo. Zelo me vleče k njemu, a se mi po drugi strani to ne zdi prav, saj ima družino, ki je nočem razdreti. Kaj naj naredim, naj pozabim nanj ali naj naredim prvi korak?

M.
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še preostale Veronikine nasvete:


Veronika Podgoršek Foto: Matej Leskovšek Spoštovana ga. M.

Je že res, da lahko čutite, da ste mu všeč, vendar to še nikakor ne pomeni, da si gospod želi zapustiti svojo ženo, kaj šele vstopiti v odnos z vami. Da bi to zares izvedeli, bi bilo potrebnega namreč še kar nekaj časa. Pa tudi če bi bil odnos med njim in ženo v krizi, je do dejanskega razhoda, tako fizičnega, kaj šele čustvenega, izjemno dolga pot. Da pa gre oseba lahko naprej v novo in predvsem dobro partnerstvo, morajo biti stvari v preteklosti predelane.

Na splošno in tudi statistično obstaja relativno majhna verjetnost, da odnos, ki se začne z afero, zares uspe. Tudi če "uspe" in dva prideta skupaj, pa se ne moreta povsem izogniti nezaupanju in strahu, da se bo zgodba z afero zdaj ponovila njima v njunem odnosu. Da ne govorimo o vseh travmah, ki z vso močjo privrejo na dan malo kasneje ter so posledica najrazličnejših težav in preprek, ki so nastajale na poti nekoga, ki je bil še v predanem odnosu z nekom drugim. Novonastali partnerski odnos, ki bi sicer lahko imel velik potencial, to na dolgi rok pogosto uniči.

Pogosto se namreč zgodi, da dva, ki sta skupaj prišla prek afere, ostajata skupaj na poti težkih trenutkov končevanja nekega odnosa ter v veliki želji in pričakovanju novega in mirnega skupnega življenja. Pa vendar, kot rečeno, ko se stvari iz preteklosti umirijo in bi v normalnih okoliščinah dva uživala skupno in mirno življenje, v teh odnosih privrejo na dan vse zamere s prehojene poti, ki ponavadi ni linearna, ampak polna raznih preprek. Da ne govorimo o zapletih, če so tukaj še otroci.

Menim, da je bolje - tudi če od nekoga, ki je v odnosu, dobite neposreden namig ali povabilo -, da v ta odnosa ne posegate in povabilo zavrnite, dokler odnos ni povsem končan. Da bi sami dali pobudo nekomu, za kogar veste, da je v predanem partnerskem odnosu, ker vam je všeč in bi si sami morda želeli biti z njim ali njo, pa je neprimerno ter pravzaprav kaže na nespoštovanje meja in svetosti partnerskih odnosov na splošno.

Preberite še:

jagnje, ženska Trendi "Moževa družina hoče, da ob službi delam še na njihovi kmetiji" #VeronikaSvetuje zmenek, zmenkarije Trendi "V teh časih je res težko biti moški, ženske zanima le denar" #VeronikaSvetuje Seks. Strast. Ljubezen. Trendi "Privlačijo me druge ženske, je monogamnost naravna?" #VeronikaSvetuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin