SiolNET. Trendi Odnosi
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Občutek imam, da me sploh ne razume. Ne vem, kaj naj naredim." #VeronikaSvetuje

1,14

termometer

Starši prepir družina otrok
Foto: Thinkstock

Naš bralec se boji poletnega dopusta, saj se na njem z ženo vedno močno spreta. Ima namreč svoje podjetje, zato mora delati tudi na dopustu, česar pa njegova žena, kot pravi, ne razume.

Spoštovana ga. dr. Veronika.

Prihaja poletje in tudi dopust. Vem, da se ga marsikdo zelo veseli, jaz pa se ga v bistvu prav zares bojim. Zakaj? Z ženo se namreč na dopustu vedno močno spreva. Ponavadi sva potem cel teden tiho in to moreče vzdušje vpliva na vse nas. Imava namreč še dva otroka. Ne vem, kaj naj naredim. Občutek imam, da me sploh ne razume…. Kako bi me le, saj je ona zaposlena v državni službi in ne razume, da moram jaz, imam namreč svoje podjetje in ljudi pod seboj, tudi na dopustu delati. Najraje sploh ne bi nikamor šel … Za vsak nasvet vam bom neizmerno hvaležen.

Lp, Matevž


Preberite še preostale Veronikine nasvete:

​​​​


Veronika Podgoršek Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Spoštovani g. Matevž.

Ljudje smo si različni in imamo lahko pogosto tudi drugačna pričakovanja. Vendar pa s tem ni prav nič narobe. Težave nastanejo takrat, ko v prvi vrsti o pričakovanjih ne govorimo na glas in pričakovanj ne uskladimo tako, da bi bili vsi zadovoljni. Tako se prav na tistem, tako zelo pričakovanem dopustu, namesto da bi se imeli lepo, zgodi to, kar opisujete vi.

Eden izmed razlogov je sicer pogosto to, da imamo v odnosu dalj časa nepredelane stvari, ki enega ali oba težijo in ki se jim med letom s pridom izogibamo z različnimi dejavnostmi in službo. Ko pride čas brezdelja in ko se nimamo kam umakniti, kar se zgodi na skupnem dopustu, pa sledi razčiščevanje. To je sicer popolnoma normalno, kajti par ne more naprej, če za nazaj ni vse tako, kot mora biti.

sodelavci Trendi "Žena se je zapletla s sodelavcem, boli me za umreti" #VeronikaSvetuje

Po drugi strani pa je, ko govorimo o dopustovanju, izrednega pomena, da vsak posameznik pove, kako bi si želel dopust preživljati. Le tako se namreč dobi priložnost za uskladitev in prilagoditev, tako da bosta/-te vsi pridobili in ne zgolj na primer eden, drugi pa bi po dopustu potreboval dopust.

telefon Trendi "Na moževem telefonu sem videla sporočilo neznanke, to mi ne da miru" #VeronikaSvetuje

V primeru, ko mora nekdo zaradi same narave dela in službe tudi na dopustu delati, pa je treba poskrbeti, da se to ne razvleče čez ves dan. Vstanite kakšno uro prej, ko preostali še spijo, in odgovorite na maile, klice ... Skratka, dajte družini vedeti, kaj, kdaj in kako, in vsi skupaj vzpostavite strukturo. Ko imamo namreč strukturo, vsak ve, kaj sledi in kaj lahko pričakuje. S tem se izognete čakanju, priganjanju, slabi volji, dobite pa skupno zadovoljstvo in mirnost.

Želim vam prekrasno poletje!

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin