Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Ponedeljek,
4. 6. 2018,
19.40

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

4

Natisni članek

VeronikaSvetuje partnersko svetovanje partnerstvo odnosi

Ponedeljek, 4. 6. 2018, 19.40

5 let, 10 mesecev

"Ženske izbirajo moža po sistemu velike trojke: debela denarnica - velik avtomobil - dobra služba" #VeronikaSvetuje

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,79

4

par | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Dr. Veroniki Podgoršek je pisal razočarani bralec, ki je prepričan, da brez dobre službe, avtomobila in debele denarnice pri ženskah nima nobene možnosti.

Lep pozdrav, gospa Podgoršek!

Moje vprašanje: ali je realnost v današnji Sloveniji, da ženske izbirajo moža ali partnerja po sistemu velike trojke: debela denarnica - velik avtomobil - dobra služba?

Star sem 35 let, prihajam pa iz Prekmurja, že celo večnost sem samski in tudi nisem bil nikoli poročen. Že nekaj let pa opažam ta trend, tudi v moji okolici je vidno, da si ženske izbirajo moške po sistemu, ki sem ga napisal. Mislim, da dandanes jaz, ki nimam ne avtomobila ne dobre službe in posledično s tem tudi nimam debele denarnice, pri nežnejšem spolu nimam nobenih možnosti.

Opažam, da če se na primer srečaš s kakšno žensko, iskrenost še nekaj šteje, ko pride vprašanje denarja in velike limuzine, pa je vse hitro pozabljeno. Ko poveš, da tega pač nimaš, ženske hitro najdejo neko pretvezo, da zaključijo srečanje in že si iščejo nekega drugega.

Naveličan sem tega in človek po več takšnih padcih izgubi vero v sebe in upanje, da mu bo kdaj uspelo. Moti me, da dandanes vse temelji na teh materialnih stvareh. Včasih tega ni bilo, pa so bili ljudje bolj srečni in veseli, partnerja se ni izbiralo po tem, koliko in kaj ima kdo v žepu in na bančnem računu.

Ali je danes res takšna realnost, da ženske izbirajo na podlagi teh stvari, da si potem lahko kupujejo drage obleke, čevlje, modne dodatke, si privoščijo kakšno masažo in sedijo poleg partnerja v dragem avtomobilu ter še arogantno gledajo druge udeležence v prometu in si mislijo, kaj je pa to en revež tam na drugi strani ceste?

Napisal sem ogromno, imel sem pač voljo, da sem se malo razpisal, iztresel dušo, ki je že malo utrujena od vsega, kar se dogaja na današnjem svetu in tudi meni. Počutim se že kar izključen, odpisan pri nežnejšem spolu samo zaradi hendikepa pri denarju, avtomobilu in službi!

Zanima me vaš odgovor. Vzemite si čas, napisal sem veliko, ampak mislim, da sem zadel bistvo. Velikokrat sem vas gledal po televiziji, spremljam vaše komentarje na Siol.net, zdi se mi, da znate dobro in profesionalno dajati nasvete!

Lep pozdrav!

Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še preostale Veronikine nasvete:


Veronika Podgoršek | Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Spoštovani!

V preteklosti je veljalo, da so moški finančno poskrbeli za svojo ženo, za družino. Tako je ženska bila v bistvu od moškega finančno povsem odvisna. Dejstvo je, da se moški nad tem niso prav zares pritoževali. Če so se, so večinoma bolj želeli ovrednotenje samega sebe.

Sčasoma se je to spremenilo in danes večinoma ženske hodijo v službo in same služijo svoj denar. Lahko bi rekli, da tako danes marsikatera ženska sodeluje in pripomore pri finančnem proračunu v partnerstvu, kot tudi moški delajo danes vse tisto, česar včasih niso ali je veljalo za njih celo za sramotno!

Kolikor vsi vemo, se ženske po svetu borijo, da bi zaslužile še več. Da ne bi bile za enako delo manj plačane kot moški. Tako bi lahko v bistvu še bolj finančno pripomogle v družini in še manj finančno ob sebi potrebovale moške. Vendar se pa po drugi strani ogromno moških pritožuje ravno nad tem, da so ženske postale samosvoje, "prepametne", da se ne želijo vezati, da moških več ne potrebujejo … in dejansko jih materialno marsikatera tudi ne.

Še vedno pa vsekakor obstajajo ženske, ki želijo, da bi jih moški materialno preskrbel, in obstajajo tudi moški, ki želijo imeti ob sebi žensko, ki jo oni materialno preskrbijo, svoj materialni status pa kažejo tudi prek njene urejenosti, kaj nosi, kaj vozi, kakšna je ... Po drugi strani pa ženske danes zaprošajo za roko, živijo v svojem stanovanju, plačajo večerjo moškemu … in s tem kažejo svojo željo po popolni neodvisnosti. Tudi to marsikateremu moškemu ni všeč pa tudi marsikatera ženska se ob tem zgraža.

Čas s seboj prinaša spremembe. Ob teh spremembah nekaj ni všeč enim, nekaj drugim. Še vedno pa vem, da se lahko najdeta dva, ki skupaj rasteta in se razvijata od začetka do konca s skupnimi močmi. Če seveda iščete to!

p.s. Hvala vam za ovrednotenje mojega dela.

Ne spreglejte