SiolNET. Trendi Odnosi
3,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Prijateljica ima vse, jaz pa nič" #VeronikaSvetuje

3,48

termometer

prijateljica, ljubosumje, zavist
Foto: Thinkstock

Bralka priznava, da prijateljici zavida njeno življenje in je zato do nje vse bolj nesramna.

Živijo,

pišem zaradi odnosa s prijateljico. Zdi se mi, da ima ona vse, jaz pa nič. Dobro službo, fanta, stanovanje, jaz pa nič od tega. Moram priznati, da sem ljubosumna in se to verjetno tudi pozna v najinem odnosu, saj večkrat "sikam" na njene izjave brez potrebe. Mislim, da se oddaljujeva, ne morem se znebiti tega občutka, da ima ona vse, jaz pa nič. Kako naj rešim odnos?

Janja
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še preostale Veronikine nasvete:


Veronika Podgoršek Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Spoštovana ga. Janja,

napisali ste, da se s prijateljico oddaljujeta. Glede na navedeno bi rekla, da je to, če se ona oddaljuje od vas, verjetno predvsem ali zgolj posledica vašega vedenja do nje. Da pa se od nje oddaljujete vi, pa je zgolj posledica vašega nezadovoljstva s seboj. Zakaj bi morala ona iti navzdol ali se ne razvijati, da bi se vi počutili dobro?

Pravzaprav se v družbi kar pogosto dogaja, da se ljudje do tistih, ki jih sami dojemajo kot boljše, lepše, bolj uspešne, bolj srečne, vedejo grdo, sebično, zlonamerno ali jih celo sovražijo pod pretvezo, da so se spremenili oni, zdaj, ko jim je "uspelo". A v ozadju takih oseb je sovraštvo do njih samih, do svoje lastne nemoči, da ne stopajo po poti, ki bi si jo sicer želeli. Ali pa še ne vedo, kaj je tisto, kar bi si želeli.

Na neki način se vi tega sicer zavedate, ko priznavate, da ste ljubosumni. Vprašajte se in si odkrito odgovorite, ali je vaša prijateljica kriva za vaš občutek, da nimate ničesar. Odgovor je NE. Veste pa tudi, da če ste do ljudi okoli sebe nesramni, že pomeni, da v osnovi ne morete biti zadovoljni s seboj! Le kdo bi lahko bil s seboj zadovoljen, če je ciničen, zbadljiv, črnogled, zavisten …

In tukaj se skriva odgovor na vaše vprašanje: najprej delajte in rešite sebe, tako da boste zadovoljni s svojim življenjem in posledično s seboj. Vaše življenje je vaše in najti morate svojo pot. Tisto, ki je všeč vam. Tako boste čutili, da imate vse in še dobro prijateljico poleg sebe, ki ji enako kot sebi želite, da ji na njeni poti, za katero mora delati popolnoma sama, uspe. Tako bosta lahko obe zadovoljni stopali druga ob drugi, se skupaj veselili druga za drugo in si lahko tudi, ko pridejo težki trenutki v življenju, pomagali.

Preberite še:

poletje, morje Trendi "Je prav, da hodiva na morje z njenim bivšim?" #VeronikaSvetuje par, ljubezen, flirt Trendi Ali naj prijateljici povem, da jo partner vara? #VeronikaSvetuje ženska osamljenost računalnik Trendi "Njegova nova partnerica me nadleguje. Kaj naj naredim?" #VeronikaSvetuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin