Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 5. 2017,
16.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

Eurosong Evrovizija televizija film HBO DKino Telekom Slovenije priporočila

Petek, 12. 5. 2017, 16.21

6 let, 6 mesecev

TV-priporočila

Kateremu "evrovizijskemu" filmu boste podelili 12 točk? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

TV-priporočila: Pesem Evrovizije

Pred finalnim izborom za Pesem Evrovizije smo na malih zaslonih poiskali filme, v katerih igralci napenjajo svoje glasilke, ker je Evrovizija šov in ne le pevsko tekmovanje, pa smo v izbor vključili tudi kakšen celovečerec, v katerem ima prednost ples.


Omarju Naberju tudi v drugo ni uspelo #Evrovizija


Hrvatom je uspel preboj v veliki finale #Evrovizija


Nashville (1975)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Komična glasbena drama prinaša portret ljudi v glasbenem poslu countryja in gospela v Nashvillu v Tennesseeju. Štiriindvajset osrednjih likov, eno uro glasbenih nastopov in množico zgodb, ki se prepletejo v dramatičnem vrhuncu zgodbe.

Film, ki ga je režiral sedemkratni nominiranec za oskarja in dobitnik zlate palme Robert Altman, je za fantastično glasbeno podlago prejel oskarja, bafto in zlati globus.

V ponedeljek, 8. 5., ob 6. uri na Cinemax 2.*
Na voljo tudi na HBO GO.

Odpleši svoje sanje 2 (2008) in Odpleši svoje sanje 3 (2010)

V Odpleši svoje sanje 2 (Step Up 2: The Streets, 2008), nadaljevanju plesne uspešnice o premagovanja družbenih razlik, spoznamo nadarjeno Andie. Ta je prisiljena svet uporniških ulic zamenjati za elitno šolo umetnosti, kjer drugačnost ni zaželena.

Kljub temu se Andie s pomočjo postavnega Chasa odloči ustanoviti skrivno plesno skupino, s katero bi nastopili na podtalnem tekmovanju uličnih plesalcev.

V tretjem delu priljubljene franšize, Odpleši svoje sanje 3 (Step Up 3D), pa tesno povezana skupina uličnih plesalcev v svoje vrste sprejme novega člana – bruca na newyorški univerzi Moosa. Skupaj se bodo udeležili tekmovanja v uličnem plesu, kjer se bodo pomerili z najspretnejšimi plesalci hip hopa na svetu.

Odpleši svoje sanje 2: v soboto, 6. 5., ob 15.02 na Planet TV.*
Odpleši svoje sanje 3: v petek, 12. 5., ob 22.33 in v soboto, 13. 5., ob 14.45 na Planet TV.*

Troli (Trolls, 2016)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Na priljubljenih igračah temelječa animirana glasbena komedija ustvarjalcev Shreka o malih lasatih bitjih, ki ljubijo ples in glasbo.

V izvirniku so likom glasove posodili Anna Kendrick, James Corden, Justin Timberlake, Russell Brand, John Cleese in Gwen Stefani. Timberlake je s pesmijo Can't Stop The Feeling odprl lansko Evrovizijo in letošnje Oskarje, kjer se je z njo potegoval za kipec za najboljšo filmsko skladbo.

V videoteki DKino sta na voljo obe različici filma – sinhronizirana in podnaslovljena.

Moulin Rouge (Moulin Rouge!, 2001)

Satine (Nicole Kidman), bleščeča zvezda v priljubljenem francoskem nočnem klubu, zna ustreči potrebam dekadentne družbe. Prelepa kurtizana na vrhuncu svoje spolne privlačnosti zapelje prav vse moške, ki se znajdejo v njeni bližini.

V svojo igro zapeljevanja nehote potegne mladega, a ne preveč uspešnega pisatelja Christiana (Ewan McGregor), toda njuna vroča zveza sproži škandal in za seboj potegne nepričakovane hude posledice.

Muzikal Baza Luhrmanna (Romeo in Julija, Veliki Gatsby), v katerem boste slišali inovativne priredbe sodobnih pop uspešnic, je prejel oskarja za najboljšo scenografijo in kostumografijo, nominiran pa je bil še v šestih drugih kategorijah, tudi za najboljšo glavno igralko in najboljši film leta.

V soboto, 13. 5., ob 17.35 na Kino.*

Ameriške sanje (American Dreamz, 2006)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Predsednik ZDA se na jutro, ko ga ponovno izvolijo, odloči prebrati časopis – prvič po štirih letih. Novice pa ga spravijo v paniko. Njegov glavni tajnik, ki se boji, da se predsednika loteva živčni zlom, ga poskuša poriniti nazaj pod žaromete. Predsednika prijavi za gostujočega sodnika na resničnostni oddaji, v kateri iščejo pevske talente.

Glavni zvezdniki satirične komedije Paula Weitza (Ameriška pita, Vse o fantu) o uresničevanju ameriških sanj so Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy Moore, Willem Dafoe in Chris Klein.

V soboto, 13. 5., ob 18.45 in v nedeljo, 14. 5., ob 13.20 na TV 1000.*

Prava nota (2012) in Prava nota 2 (2015)

Čeprav ima glavna junakinja glasbene komedije Prava nota (Pitch Perfect), brucka Beca (Anna Kendrick), težave pri navezovanju stikov in vklapljanju v študentsko življenje, se pridruži univerzitetni a capello skupini The Bellas. V njihov repertoar vnese energijo in svežino, ki sta potrebni za morebitno zmago na državnem tekmovanju univerzitetnih dekliških zborov.

V Pravi noti 2 (Pitch Perfect 2) pa se dekleta iz skupine zaradi žgečkljive nesreče na pevskem nastopu za predsednika ZDA znajde pred izključitvijo. Edini način, da si povrnejo ugled, sta nastop in zmaga na svetovnem pevskem prvenstvu a capella v Köbenhavnu, ki ga do takrat ni osvojila še nobena ameriška ekipa.

Prava nota: v petek, 12. 5., ob 13.30 in v soboto, 13. 5., ob 6. uri na HBO 3.*
Prava nota 2: v nedeljo, 7. 5., ob 12.05 na HBO in v soboto, 13. 5., ob 7.55 na HBO 3.*
Oba filma sta na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Slavno neslavna Florence (Florence Foster Jenkins, 2016)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Biografska komična drama Stephena Frearsa, režiserja Kraljice in Philomene, z Meryl Streep v naslovni vlogi nesojene operetne dive, ki si je vbila v glavo, da bo nastopila pred občinstvom več tisoč vojnih veteranov v sloviti dvorani Carnegie.

Film je bil nominiran za oskarja za najboljšo glavno igralko (20 nominacija za Streepovo!) in najboljšo kostumografijo, potegoval pa se je še za štiri zlate globuse, tudi v kategoriji najboljšega muzikala ali komedije leta.

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Straight Outta Compton – Zgodba o N.W.A. (Straight Outta Compton, 2015)

Za oskarja za najboljši izvirni scenarij nominirana glasbena biografska drama F. Garyja Graya sledi meteorskemu vzponu in padcu glasbene skupine N.W.A., ki so jo ožigosali za najnevarnejšo na svetu.

Sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja se je na ulicah kalifornijskega mesta Compton, ki so veljale za ene najbolj nevarnih v Ameriki, rodila hip hop skupina, ki je za vedno revolucionirala glasbo.

Pet mladeničev je svoje zgodbe o odraščanju v getu, podkrepljene s frustracijami in jezo, prelilo v edino orožje, ki so ga imeli na voljo – brutalno iskrena besedila, ki so služila kot kričeč upor proti zlorabi oblasti.

V petek, 12. 5., ob 1.10 na HBO 2.* Na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Vesel hrup (Joyful Noise, 2012)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Prebivalci majhnega mesteca v ameriški zvezni državi Georgia preživljajo težke čase, veselje jim prinaša samo tamkajšnji cerkveni pevski zbor, ki bi z zmago na državnem tekmovanju v zborovskem petju v mesto vnesel nekaj prepotrebnega optimizma.

To pa ne bo tako preprosto, saj so časi težki tudi za sam zbor, predvsem zaradi nesoglasij med vdovo umrlega zborovodje in največjo pokroviteljica cerkve (Dolly Parton) ter novo zborovodjo (Queen Latifah). Bo trmastima ženskama vendarle uspelo preseči nasprotja in popeljati pevski zbor do tako želene zmage?

V soboto, 13. 5., ob 21.45 na POP TV.*

Mamma Mia! (2008)

V tem romantičnem muzikalu, ki slavi mame, hčere in očete ter izgubljene in nove ljubezni, se boste od srca nasmejali Meryl Streep, Amandi Seyfried, Pierceu Brosnanu, Julie Walters in Colinu Firthu, ob uspešnicah švedske zasedbe Abba, ki je leta 1974 na Evroviziji slavila s pesmijo Waterloo, pa vas bodo zasrbele pete in grla.

Film Phyllide Lloyd (Železna lady) je v svetovnih kinematografih zaslužil vrtoglavih 610 milijonov ameriških dolarjev in si prislužil dve nominaciji za zlati globus: za najboljšo komedijo ali muzikal leta in za najboljšo igralko v komediji ali muzikal (Streep).

V petek, 12. 5., ob 22. uri na Kino in v sredo, 17. 5., ob 20. uri na FOX Movies.*
Film je na voljo tudi na HBO On Demand in HBO GO.

Evita (1996)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Madonna, Antonio Banderas in Jonathan Pryce v muzikalu Alana Parkerja, ki temelji na istoimenski broadwayski uspešnici Tima Rica in Andrewa Lloyda Webbra ter opisuje življenje Evite Duarte – argentinske igralke, ki je postala žena argentinskega predsednika Juana Peróna.

Film, ki so ga uspeli posneti po več kot 15-letnem produkcijskem peklu, je prejel oskarja za najboljšo izvirno filmsko pesem (You Must Love Me) in tri zlate globuse: za najboljšo komedijo ali muzikal leta in najboljšo filmsko pesem, pop-zvezdnica Madonna pa se je razveselila nagrade za najboljšo igralko v komediji ali muzikalu.

V sredo, 10. 5., ob 12. uri na FOX Movies.*

Mary Poppins (1964)

Jane in Michael, otroka iz premožne in ugledne družine Banks, naj bi dobila novo varuško. Prijetno sta presenečena, ko spoznata čudaško Mary Poppins (Julie Andrews).

Brezčasna Disneyjeva klasika o praktično idealni varuški vas bo navdušila s prikupnimi pesmimi, čarobnim vzdušjem in nepozabni liki, kot je nadarjeni dimnikar Bert (Dick Van Dyke).

Film je prejel pet oskarjev, med njimi tudi nagrado za najboljšo glavno igralko, za kipce pa se je potegoval še v osmih drugih kategorijah. Tudi v najprestižnejši, kar ni uspelo nobenemu drugemu filmu, ki ga je produciral Walt Disney.

Film je na voljo v videoteki Pickbox ter na HBO On Demand in HBO GO.

Deški zbor (Boychoir, 2015)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Seth, problematičen 11-letnik iz teksaškega mesteca, po mamini smrti pristane v deškem zboru, ki ga vodi zahtevni gospod Cervelle. Izkušeni glasbenik hitro spozna dečkov edinstven talent, hkrati pa se spopade z njegovo močno osebnostjo.

Sethovega vztrajnega učitelja je upodobil dvakratni oskarjevec Dustin Hoffman, v stranskih vlogah pa so se izkazali Kathy Bates, Debra Winger, Josh Lucas in britanski komik Eddie Izzard.

V torek, 16. 5., ob 18.25 na CineStar TV Premiere 2.

Rock za vse čase (Rock of Ages, 2012)

Dekle iz majhnega kraja Sherrie in mestni fant Drew se med sledenjem svojim sanjam srečata na slavnem bulvarju Sunset Strip, kjer obratuje legendaren hollywoodski rokovski klub. Kako daleč ju bodo popeljale njune ambicije?

V filmu, ki ga je režiser Adam Shankman (Lak za lase) posnel po istoimenskem broadwayskem muzikalu, boste slišali uspešnice skupin Def Leppard, Foreigner, Journey, Bon Jovi in Twisted Sisters ter preverili pevske sposobnosti hollywoodskih zvezdnikov, kot so Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russell Brand, Paul Giamatti in Bryan Cranston, če naštejemo samo nekatere.

Film je na voljo v videoteki DKino.

Mogočni veter (A Mighty Wind, 2003)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Tri folk skupine se po smrti njihovega promotorja, legendarnega folk glasbenika Irvinga Steinblooma, po dolgem času vnovič združijo na odru v New Yorku, da bi proslavile glasbo, ki jih je skoraj zapisala med zvezde. S skupnimi močmi bodo v imenu glasbe ustvarili nepozaben mogočen veter.

Lažni komični dokumentarec Christopherja Guesta se lahko pohvali s številnimi nagradami. Naslovna pesem iz filma je prejela grammyja za najboljšo filmsko pesem. Ta se je potegovala tudi za oskarja, a so morali ustvarjalci priznati premoč Eminemu, ki je tistega leta na Oskarjih slavil z uspešnico Lose Yourself iz filma Osem milj.

V nedeljo, 7. 5., ob 7.35 na HBO 3.*

Moje življenje z Liberacejem (Behind the Candelabra, 2013)

Pred Elvisom Presleyjem, Eltonom Johnom, Madonno in Lady Gaga je bil Liberace (Michael Douglas): virtuozni pianist, veliki zabavljač ter ekstravagantni odrski in televizijski zvezdnik.

Ko leta 1977 po lasvegaški predstavi v njegovo garderobo vkoraka čedni mladenič po imenu Scott Thorson (Matt Damon), je privlačnost takojšnja. Moška se kljub veliki razliki v letih in različnima življenjskima zgodbama zapleteta v skrivno petletno ljubezensko razmerje.

Film, ki ga je z oskarjem nagrajeni režiser Steven Soderbergh (Preprodajalci, trilogija Oceanovih 11) razglasil za svojega zadnjega, je na 65. podelitvi emmyjev slavil v kar 11 kategorijah in prejel dva zlata globusa: za najboljši TV-film in najboljšega glavnega igralca v TV-filmu (Douglas).

Film je na voljo v videoteki VOYO ter na HBO On Demand in HBO GO.

Dežela La La (La La Land, 2016)

TV-priporočila: Pesem Evrovizije | Foto:

Režiser glasbene drame Ritem norosti Damien Chazelle predstavlja nepozabno plesno-glasbeno romantično zgodbo o dveh sorodnih dušah – mladi igralki Mii (Emma Stone) in nadarjenem pianistu Sebastianu (Ryan Gosling) –, ki v Hollywoodu iščeta svojo prihodnost, vendar odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega.

Film je bil nominiran za rekordnih 14 oskarjev, prejel pa jih je šest, med njimi tudi oskarja za najboljšo izvirno filmsko pesem (The Fools Who Dream), najboljšo glavno igralko in najboljšega režiserja.

Na kaotični prireditvi, ki jo je zaznamovala zmešnjava z ovojnicami, je Warren Beatty Deželo La La razglasil tudi za najboljši film leta, nato pa se je izkazalo, da je bil ta oskar namenjen ustvarjalcem filma Mesečina. Ups.

Film bo v videoteki DKino na voljo od druge polovice maja.

Pesem Evrovizije 2017: 1. predizbor: v torek, 9. 5., ob 20.55 na TV SLO 2.*
Pesem Evrovizije 2017: 2. predizbor: v četrtek, 11. 5., ob 21. uri na TV SLO 2.*
Pesem Evrovizije 2017: finalni izbor: v soboto, 13. 5., ob 21. uri na TV SLO 1.*


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV 3 DA
HBO/HBO 2/HBO 3 6 in 201/204/206 DA
HBO OD/HBO GO 203/240  
Videoteka Pickbox 242  
CineStar TV Premiere 2 227 NE
Kino 219 DA
POP TV 4 DA
FOX Movies 216 DA
Videoteka VOYO 239  
TV SLO 1 1 DA
TV SLO 2 2 DA
TV 1000 218 DA

*Velja za linearne programe.


Ne spreglejte