Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2017,
14.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

televizija serija film priporočila HBO Telekom Slovenije

Sreda, 3. 5. 2017, 14.11

6 let, 7 mesecev

Majske premiere na HBO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Majske premiere na HBO

Predstavljamo vam najzanimivejše vsebine, ki se bodo maja premierno predvajale na kanalih HBO, HBO 2 in HBO 3 ter na storitvah videa na zahtevo HBO GO in HBO on Demand.



PREMIERE FILMSKIH USPEŠNIC


Nevarnost iz globine (The Shallows)

Majske premiere na HBO | Foto:

V napetem trilerju Nevarnost iz globine se med deskanjem na legendarni, od oči turistov odmaknjeni obali v Mehiki študentka medicine iz Teksasa Nancy (Blake Lively) nehote znajde sredi lovišča velikega belega morskega psa.

Ranjena in sama obtiči na skalnati čeri komaj 180 metrov od obrežja, vendar bo preživetje zahtevalo vso njeno voljo do življenja, zdržljivost, pomorske veščine in iznajdljivost.

Premiera: 7. maja ob 20. uri na HBO.

Ljubezen in prijateljstvo (Love and Friendship)

Majske premiere na HBO | Foto:

Film, ki so ga posneli po romanu slavne pisateljice Jane Austin, spremlja ljubezenske spletke ovdovele lady Susan Vernon (Kate Beckinsale), ki na obisku pri svaku išče primerno partijo za svojo hčer Frederico, pri čemer ji pomaga tudi zvesta prijateljica Alicia Johnson (Chloe Sevigny).

Zaradi denarne stiske si Susan na vsak način želi primerno premožnega snubca, za dosego svojih ciljev pa je pripravljena tudi razdreti zakone drugih parov. Ko uvidi, da hčerka še ni pripravljena na poroko, začne sama stegovati lovke po poročenih možeh, to pa sproži številne škandale.

Premiera: 14. maja ob 20. uri na HBO.

Čarovnik za laži (The Wizard of Lies)

Majske premiere na HBO | Foto:

Robert De Niro in Michelle Pfeiffer sta soigralca v zgodbi o zakulisju zloglasnega piramidnega naložbenega sistema, tako imenovane Ponzijeve sheme – na videz dobičkonosne finančne goljufije z začetka 20. let prejšnjega stoletja.

Film nam predstavi denarno opustošenje, ki ga je povzročila množična prevara družine Madoff. Ta je vlagateljem obljubljala 50-odstotni dobiček v 45 dneh ali 100-odstotni v 90 dneh, češ da pri tem izkorišča razliko med cenami ameriških in italijanskih poštnih kuponov, vendar se je piramidni sistem investiranja denarja začel podirati, ko se je shemi pridružilo še več članov, ki jih Madoff ni mogel več izplačati.

Premiera: 21. maja ob 20. uri na HBO.

Ob morju (By the Sea)

Majske premiere na HBO | Foto:

Dobitnica oskarja Angelina Jolie je napisala, režirala in producirala intimno karakterno dramo o ameriškem paru, ki sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja potuje po Franciji.

Nekdanja plesalka Vanessa (Jolie) in njen mož, pisatelj Roland (Brad Pitt), sta na prvi pogled idealen par, toda njun odnos je na veliki preizkušnji, saj se čustveno vedno bolj oddaljujeta, njuna ljubezen pa se vztrajno ohlaja.

Ko se nastanita v mirnem hotelu ob morju in začneta spoznavati krajevno prebivalstvo, počasi uvidita svoja prava hrepenenja, zato usodno soočenje njunih kaotičnih čustev postaja neizbežno.

Premiera: 28. maja ob 20. uri na HBO.

Nesmrtno življenje Henriette Lacks (Immortal Life of Henrietta Lacks)

Majske premiere na HBO | Foto:

Dobitnica emmyja in nominiranka za oskarja Oprah Winfrey igra v drami, ki so jo posneli po istoimenski knjižni uspešnici avtorice Rebecce Skloot.

Film pripoveduje resnično zgodbo Henriette Lacks – revne temnopolte matere petih otrok iz Baltimora, ki je leta 1951 pri 31 letih umrla za rakom. Njene rakaste celice so pozneje uporabili za medicinske raziskave, ki so vodile do revolucionarnih zdravstvenih odkritij.

Pripoved skozi oči njene hčere Deborah Lacks (Winfrey) beleži njena prizadevanja, da bi izvedela čim več o materi, ki je ni nikoli poznala, ter da bi razumela, kako je nedovoljen odvzem rakastih celic Lacksove leta 1951 pripeljal do neverjetnih spoznanj na tem področju in za vselej spremenil podobo sodobne medicine.

Premiera: 8. maja ob 19. uri na HBO 2.

Dan neodvisnosti: Nova grožnja (Independence Day: Resurgence)

Majske premiere na HBO | Foto:

Dvajset let po Dnevu neodvisnosti, ko se je človeštvo komaj ubranilo pred Nezemljani, se Zemlji približuje nova nevarnost.

Zlobni vesoljci so tik pred porazom uspeli poslati klic v sili, da bi priklicali še večjo vojsko. Ljudje so se v tem času s pomočjo novih tehnologij poskusili pripraviti na morebitno novo invazijo, toda novo orožje vesoljskih zavojevalcev lahko s pomočjo spreminjanja gravitacije v trenutku uniči celotna mesta. Na srečo so junaki prve vojne še vedno sposobni galaktični nesnagi pokazati, kako se je potrebno boriti za neodvisnost.

Premiera: 9. maja ob 19. uri na HBO 2.

Vražja nogometna druščina: Legenda živi (The Wild Soccer Bunch: The Legend Lives)

Majske premiere na HBO | Foto:

Leo, njegov brat Elias, Finn, Oskar, Joshua in Matze so obsedeni z nogometom. Čeprav so slišali za legendo o Vražji nogometni druščini, ji ne verjamejo preveč – dokler ne najdejo skrivnostnega zemljevida, ki jih vodi na nenavaden kraj in bi jim utegnil dokazati njegov obstoj.

Znajdejo se med legendarnimi "vražjimi fanti" in izberejo jih za naslednike izvirnih, zdaj že odraslih članov ekipe.

Premiera: 11. maja ob 14.45 na HBO 2.

Pete in njegov zmaj (Pete's Dragon)

Majske premiere na HBO | Foto:

Stari rezbar in gozdar gospod Meacham (Robert Redford) že več let razveseljuje okoliške otroke z zgodbo o krutem zmaju, ki živi globoko v gozdovih na tihomorskem severozahodu. Za njegovo hčerko Grace (Bryce Dallas Howard), ki dela kot skrbnica gozda, so to le pravljice, dokler ne spozna Peta (Oakes Fegley).

Skrivnostni desetletni deček brez družine in doma trdi, da živi v gozdu z velikanskim zelenim zmajem Elliottom. Po Petovem opisu je Elliott zelo podoben zmaju iz zgodb gospoda Meachama. S pomočjo enajstletne Natalie (Oona Laurence), katere oče Jack (Wes Bentley) je lastnik bližnje žage, Grace začne odkrivati, od kod je Pete prišel, kam sodi in kakšna je resnica o njegovem zmaju.

Premiera: 15. maja ob 19. uri na HBO 2.

PREMIERE NOVIH SERIJ IN NOVIH SEZON SERIJ


Twin Peaks

Majske premiere na HBO | Foto:

V režiji slovitega Davida Lyncha se vrača nova, omejena serija v 18 delih, ki jo je Lynch ustvaril s sodelavcem Markom Frostom. Zgodba gozdarskega mesteca Twin Peaks na severozahodu ZDA se nadaljuje 25 let po tistem, ko je prebivalce tega kraja pretresla skrivnostna smrt srednješolke Laure Palmer.

Na sporedu: ob ponedeljkih ob 22. uri na HBO. Premiera: 22. maj.
Izvirni sezoni serije si že lahko ogledate na HBO GO.

Gverila (Guerrilla)

Majske premiere na HBO | Foto:

Dobitnik oskarja John Ridley (12 let suženj) predstavlja 6-delno dramsko serijo, v katerih sta glavni vlogi odigrala Idris Elba in Freida Pinto. Gre za ljubezensko zgodbo, ki se odvija v enem najbolj politično burnih obdobij britanske zgodovine.

Odnos in vrednote nekega londonskega para v sedemdesetih letih se znajdejo na preizkušnji, ko osvobodita političnega zapornika ter prestopita mejo med političnim aktivizmom in radikalno militantnostjo.

Tarča nove podtalne aktivistične celice postane Black Power Desk – resnična tajna protiobveščevalna služba znotraj posebnih enot, katere naloga je uničenje vseh oblik črnskega aktivizma.

Serija se posveča naravi odnosov pod velikim pritiskom in gledalcem zastavlja vprašanje: kaj, če bi gibanje temnopoltih aktivistov Black Power v Londonu v resnici uporabljalo nasilje?

Na sporedu: ob sredah ob 21. uri na HBO 3. Premiera: 17. maj.
Prva dva dela serije sta že dostopna prek storitve HBO GO.

Dogovor II (The Pact II)

Majske premiere na HBO | Foto:

Preiskovalni novinar Piotr Grodecki (Marcin Dorociński) ima dokaze o politični zaroti, ki sega do najvišjih ravni oblasti. Ko razvozlava skrivnost, sčasoma spozna, da nič ni tako, kot se zdi na prvi pogled.

Niz dogodkov je še bolj nedoumljiv, ko ugotovi, da se bo moral tokrat soočiti z veliko bolj zapletenim primerom kot kadarkoli dotlej.

Piotr naleti na seksualni škandal na enem od uradov ministrstva in si prizadeva razkriti resnico v tedniku, pri katerem je zaposlen. Svoje trditve mora dokazati, obenem pa tudi zaščititi mlado žrtev pred spolnim nadlegovanjem.

V istem času pride tudi do velike rudarske nesreče v Šleziji, industrijski pokrajini na jugu države. Dogodki vodijo v spopad predsednika vlade (Mariusz Bonaszewski) z odločno, ambiciozno in idealistično Anno (Magdalena Popławska), županjo mesta, kjer je prišlo do nesreče.

Dvojica se bo spopadla z mediji, da bi dokazala vsak svojo plat zgodbe. Vse to močno omaja politični položaj v državi in prav Piotr je s svojimi ugotovitvami v središču tega pretresa.

Na sporedu: ob nedeljah ob 21. uri na HBO 3. Premiera druge sezone: 14. maj.
Prva sezona serije je na voljo prek storitev HBO On Demand in HBO GO.

Vse vsebine bodo dostopne tudi prek storitev videa na zahtevo – HBO On Demand in HBO GO.



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM/STORITEV: PROGRAMSKO MESTO:
HBO 6
HBO 2 204
HBO 3 206
HBO On Demand 203
HBO GO 240

Opomba: Vsi kanali v programski opciji HBO omogočajo storitev 7-dnevnega ogleda nazaj.


Ne spreglejte