Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 1. 2022,
4.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

Natisni članek

Janja Garnbret Janja Garnbret Primož Roglič Primož Roglič Tadej Pogačar Tadej Pogačar Luka Dončić Luka Dončić Športni pregled leta 2021

Sobota, 1. 1. 2022, 4.00

2 leti, 4 mesece

Kaj v športnem svetu prinaša 2022

Oči uprte v Dončića, Pogačarja, Rogliča …

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07
Tadej Pogačar Primož Roglič Luka Dončić Anamarija Lampič | Slovenski športniki bodo poskušali razveseljevati tudi v letu 2022. Vrhuncev je ogromno. Zimske olimpijske igre v Pekingu, Dirka po Franciji, evropsko prvenstvo v košarki ...

Slovenski športniki bodo poskušali razveseljevati tudi v letu 2022. Vrhuncev je ogromno. Zimske olimpijske igre v Pekingu, Dirka po Franciji, evropsko prvenstvo v košarki ...

Čar športa je, da je živ. Cikel ligaških tekmovanj, olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev se nenehno vrti, a se vseskozi pišejo nove zgodbe. In v njih so glavni junaki tudi slovenske športnice in športniki. Razveseljevali so v letu 2021 in tudi leto 2022 ponuja ogromno priložnosti za skok na piedestal.

Ne glede na tegobe koronavirusa, ki se je razširil po zemeljski obli in ki s svojimi lovkami nagaja še zdaj, se je športni svet prilagodil na nastali položaj. Morda se je v določenih sferah vse skupaj zamaknilo in zavilo v mehurčke, a športnice, športniki in navijači so vendarle prišli na svoj račun.

Olimpijske igre v Tokiu so se tako zaradi virusa prestavile za eno leto. Brez gledalcev so bile posebne in nič drugače ne bo na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, ki bodo potekale v še bolj zaostrenih razmerah.

Marko Grilc
Sportal Za vedno so se poslovili …

Po Tokiu Peking, veliko nogometa

Pa pustimo koronavirus ob strani in poglejmo, kaj vse nas čaka v letu 2022. Prav igre v Pekingu bodo eden od vrhuncev za slovenske športnike in športnice. Potekale bodo med 4. in 20. februarjem, Slovenija pa bo imela tako kot v Tokiu tudi na Kitajskem adute za odličja – 21 so jih zimski športniki in športnice osvojili v času samostojne Slovenije. Letos bo jubilejno leto za Slovenije, saj bo minilo 30 let, odkar naši športniki osvajajo medalje na največjih dogodkih.

Bo Anamarija Lampič iz Pekinga prinesla odličje? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bo Anamarija Lampič iz Pekinga prinesla odličje? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ob zimskih tekmovanjih za svetovni pokal bo prvi večji globalni dogodek že januarja, a ne bo imel slovenskega pridiha. V Kamerunu je načrtovano afriško prvenstvo, zaradi vse ostrejših zdravstvenih razmer pa je v zraku dvom o izvedbi. Februarja bo v Abu Dabiju sledilo klubsko svetovno nogometno prvenstvo, osrednji nogometni dogodek pa bo šele ob koncu leta. Med 21. novembrom in 18. decembrom bo v Katarju zgodovinsko svetovno prvenstvo. Prvič bomo v arabskem svetu spremljali najboljše nogometaše v boju za prestižni zlati pokal. Sicer nogometne boje na tovrstnem tekmovanju spremljamo junija in julija, a je vročina v Katarju takrat prevelika, da bi lahko nogometaši tekali po stadionih. Vse skupaj so prestavili na jesenski čas, kar ne ustreza velikanom tega športa, saj bodo morali zamakniti ligaška tekmovanja … Žal tudi tokrat ne bomo videli na delu slovenskih nogometašev, ki so bili v kvalifikacijah prekratki za skok na svetovni oder, na katerega so v zgodovini stopili dvakrat.

Valentino Rossi
Sportal Obrazi, ki jih bomo pogrešali

Pogačar, Roglič in kolesarsko veselje

Kaj kmalu ob vstopu v 2022 se bo začela tudi kolesarska sezona. Slovenski privrženci tega športa si bodo na svojih koledarjih zagotovo naredili kar nekaj križcev in se odpravili bodrit naše akterje na dveh kolesih, ki navdušujejo v tem svetu. Vendarle ima Slovenija s Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem najboljša kolesarja na svetu, ob njiju pa še vrsto drugih, ki so že zrežirali velike predstave in jih bodo zagotovo še. Vsi v kolesarski karavani se veselijo predstav slovenskih kolesarjev, pa tudi dvobojev Pogačarja in Rogliča za skupne zmage. Osrednji vrhunec bo razumljivo Dirka po Franciji. Jasno je, da bo Pogačar še tretjič zapored poskušal pokoriti tekmece, medtem ko Roglič upa, da mu bo prvič uspelo na Elizejske poljane prikolesariti v rumeni majici. Boj za rumeno se bo začel 1., končal pa 24. julija.

Slovenska kolesarska junaka bosta spet v središču pozornosti. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Slovenska kolesarska junaka bosta spet v središču pozornosti. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred tem bo med 7. in 29. majem Giro, na katerem letos ne pričakujemo osrednjih slovenskih zvezdnikov, ki bosta v prihodnje zagotovo poskušala osvojiti tudi italijanske ceste. Član UAE Emirates je dal vedeti, da bi tudi letos rad nastopil na junijski dirki Po Sloveniji, ki je bila lani zanj odskočna deska za Tour, to pa bi dodatno razveselilo slovenske privržence kolesarstva. Če bi prišel na največjo slovensko kolesarsko pentljo še Roglič, ki jo je dvakrat že osvojil, bi bil to pravi spektakel na slovenskih cestah.

Zanimivo bo videti, ali bo slednjega pot tudi letos peljala na Vuelto, ki jo je lani osvojil tretjič zapored. Letos bo med 19. avgustom in 11. septembrom na tritedenski španski kolesarski pentlji nastopil tudi Pogi, ki bo po ustaljenem koledarju začel dirkati 20. februarja v Združenih arabskih emiratih, kjer domujejo njegovi šefi.

Kristjan Čeh
Sportal Škandali, ki so dvignili veliko prahu

Bo v Nemčiji padel nov slovenski rekord?

Če bo stanje s koronavirusom dopuščalo prisotnost navijačev, bo eden od osrednjih slovenskih vrhuncev evropsko košarkarsko prvenstvo med 1. in 18. septembrom v Nemčiji, kjer bo naša izbrana vrsta branila naslov prvaka. Prvič v zgodovini je ena od reprezentanc kar pet let najboljša v Evropi. Slovenski košarkarski navijaški kult se je vzpostavil leta 2005 v Beogradu in vse odtlej slovenski ljubitelji okroglega usnja odhajajo na velika tekmovanja in bodrijo naše košarkarje. Osrednji zvezdnik Luka Dončić je napovedal nastop za reprezentanco in lahko se zgodi, da pade navijaški rekord iz leta 2017, ko je Slovenija zgodovinsko osvojila zlato medaljo.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v Nemčiji branila naslov prvaka iz leta 2017. | Foto: Anže Malovrh/STA Slovenska košarkarska reprezentanca bo v Nemčiji branila naslov prvaka iz leta 2017. Foto: Anže Malovrh/STA

Medaljo bodo tokrat na svetovnem prvenstvu med 26. avgustom in 11. septembrom naskakovali tudi slovenski odbojkarji, ki so bili v preteklem letu na evropskem prvenstvu še tretjič srebrni.

Na domačem terenu bo prav posebne pozornosti deležno evropsko rokometno prvenstvo za ženske, ki ga bo Slovenija skupaj z Makedonijo gostila med 4. in 20. novembrom.

Tadej Pogačar
Sportal Ko je dvomilijonski narod pokoril svet. Ponovno!

Planica pod drobnogledom

Slovenska zimska prizorišča bodo še naprej del koledarskih tekmovanj v športih na beli podlagi. Kranjska Gora, Maribor, ki upa, da bo v bodoče le dočakal prave vremenske razmere, Rogla in jasno Planica so kraji, ki gostijo tekme svetovnega pokala. Planica bo še nekoliko bolj pod drobnogledom. Pa ne le zaradi marčevske norosti s poleti na Letalnici bratov Gorišek, temveč tudi zaradi nordijskega svetovnega prvenstva, ki ga bo Slovenija v dolini pod Poncami zgodovinsko gostila leta 2023. Bo pa letošnji marec več pozornosti deležen v svetu smučarskih skokov, saj bo v Vikersundu med 10. in 13. marcem svetovno prvenstvo v poletih, od katerega si v slovenskem taboru veliko obetajo.

Marca bo na Letalnici bratov Gorišek tradicionalen zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih. | Foto: Vid Ponikvar Marca bo na Letalnici bratov Gorišek tradicionalen zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih. Foto: Vid Ponikvar

Že maja 2022 bo naša majhna država gostila še eno tekmovanje, ki sicer ne bo imelo velikih razsežnosti, bi bilo pa lahko odskočna deska za slovenske hokejiste, da se spet uvrstijo v elitno druščino.

Sportal Tudi letos ni manjkalo takšnih in drugačnih zgodb

Za slovensko športnico leta Janjo Garnbret vrhunec v Nemčiji, zanimivo v športih z bencinskimi hlapi

Tako pri nas kakor tudi po svetu športnih dogodkov ne bo manjkalo. Slovenska športnica leta Janja Garnbret bo kmalu po vstopu v novo leto začela novo sezono, v kateri bo poskušala spet blesteti pri vzpenjanju po različnih stenah in smereh, vrhunec njenega leta pa bo avgustovsko evropsko prvenstvo v Münchnu.

Janja Garnbret je razveseljevala v letu 2021 in tudi v letu 2022 lahko pričakujemo njene nove izjemne plezalne podvige. | Foto: Anže Malovrh/STA Janja Garnbret je razveseljevala v letu 2021 in tudi v letu 2022 lahko pričakujemo njene nove izjemne plezalne podvige. Foto: Anže Malovrh/STA

Janja Garnbret Tjaša Slemenšek
Sportal Zgodba o prijateljstvu z avtobusne postaje, kakršnega bi si vsi želeli

Na svoj račun bodo prišli ljubitelji različnih športnih disciplin in športnih klasik. Januarja bo v Avstraliji na sporedu prvi od štirih turnirjev za grand slam v tenisu, sredi februarja bo znameniti Superbowl, finale lige NFL, ki bo 13. februarja v Los Angelesu.

Za konec leta novi predsednik

Ljubitelji bencinskih hlapov si že manejo roke pred novo sezono Tima Gajserja v motokrosu. Prav tako upajo, da bo zanimiva formula 1, kjer pričakujejo veliki dvoboj med aktualnim svetovnim prvakom Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom. Kot vselej bo zanimivo tudi med motociklisti, ki bodo poskušali s prestola zriniti Fabia Quartararoja. Žal pa ne bomo več na delu spremljali doktorja Valentina Rossija, ki se je v preteklem letu poslovil od bogate športne kariere, v kateri je bil med drugim kar sedemkrat prvak v razredu MotoGP.

Tim Gajser bo poskušal izpeljati vrhunsko sezono v motokrosu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tim Gajser bo poskušal izpeljati vrhunsko sezono v motokrosu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ko se bo leto 2022 počasi začelo prevešati v leto 2023, bomo v Sloveniji dobili novega vodjo v slovenski olimpijski družini. Zdajšnji predsednik Bogdan Gabrovec bo 16. decembra na volilni skupščini Olimpijskega komiteja Slovenije predal dirigentsko palico nasledniku, ki ga bo čakal štiriletni mandat.

Urban Klavžar
Sportal Mladi in nadarjeni: Slovenci, o katerih bomo še veliko slišali #videi

Dogodki, januar

1. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Garmisch-Partenkirchen
1. smučarski skoki: novoletna turneja, ženske, Ljubno ob Savinji
1. deskanje: svetovni pokal, slopestyle, moški in ženske, Calgary
1. smučarski tek: svetovni pokal, Tour de ski, moški in ženske, Oberstdorf
1.-3. pikado: svetovno prvenstvo, London
1.-9. tenis: pokal ATP, Sydney
2.-14. reli: reli Dakar, Savdska Arabija
3. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Innsbruck
3.-4. smučarski tek: svetovni pokal, Tour de ski, moški in ženske, Val di Fiemme
4.-6. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, moški in ženske, Zagreb
6. smučarski skoki: novoletna turneja, moški, Bischofschofen
6.-8. deskanje: svetovni pokal, slopestyle in snežni žleb, moški in ženske, Mammoth Mountain
6.-9. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Oberhof
6.-9. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Val di Fiemme
7.-9. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Bischofschofen
7.-9. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Sapporo
8. deskanje: svetovni pokal, paralelni veleslalom, moški in ženske, Scuol
8. rokomet: liga prvakinj, 9. krog, Kristiansand - Krim Mercator
8. hokej: začetek končnice državnega prvenstva
8.-9. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, ženske, Maribor
8.-9. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, moški, Adelboden
9.-6. 2. nogomet: afriško prvenstvo, Kamerun
10.-16. umetnostno drsanje: evropsko prvenstvo, Tallinn
11. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, ženske, Flachau
11. odbojka: liga prvakov, moški, 3. krog, Lokomotiva Novosibirsk - Merkur Maribor
11. košarka: evropski pokal, 9. krog, Cedevita Olimpija - Promitheas Patras
11.-12. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in ekipna tekma, moški in ženske, Bad Gastein
12. odbojka: pokal challenge, moški, 1/8 finala, 1. tekma: ACH Volley - Steaua Bukarešta
12.-16. biatlon: svetovni pokal, Ruhpolding
13.-15. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Zao
13.-15. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Nakiska
13.-16. deskanje: svetovni pokal, slopestyle in snežni žleb, moški in ženske, Laax
13.-30. rokomet: evropsko prvenstvo za moške, Madžarska in Slovaška
14. skeleton: evropsko prvenstvo, St. Moritz
14.-15. deskanje: svetovni pokal, paralelni veleslalom in ekipna tekma, moški in ženske, Simonhöhe
14.-16. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva smuka in slalom, moški, Wengen
14.-16. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Zakopane
14.-16. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Les Rousses
14.-16. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Klingenthal
15.-16. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk, superveleslalom, ženske, Zauchensee
15.-16. bob: evropsko prvenstvo, St. Moritz
16. rokomet: liga prvakinj, 10. krog, Krim Mercator - Odense
17. nogomet: izbor Fife za najboljšega nogometaša, Zürich
17.-30. tenis: OP Avstralije, Melbourne
19. košarka: evropski pokal, 10. krog, Cedevita Olimpija - Gran Canaria
12. odbojka: pokal challenge, moški, 1/8 finala, pov. tekma, Steaua Bukarešta - ACH Volley
19.-6. 2. futsal: evropsko prvenstvo, Nizozemska
20. futsal: evropsko prvenstvo, skupina B, Kazahstan - Slovenija, Groningen
20.-23. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Anterselva
20.-23. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Sapporo
20.-23. reli: SP, reli Monte Carlo, Monako
21.-23. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva smuka in slalom, moški, Kitzbühel
21.-23. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Idre Fjäll
21.-23. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Planica
22.-23. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk, superveleslalom, ženske, Cortina d'Ampezzo
22.-23. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Planica
22.-23. sankanje: evropsko prvenstvo, St. Moritz
23. rokomet: liga prvakinj, 11. krog, Metz - Krim Mercator
24. futsal: evropsko prvenstvo, skupina B, Italija - Slovenija, Groningen
25. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom, ženske, Kronplatz
25. alpsko smučanje: svetovni pokal, slalom, moški, Schladming
26. košarka: evropski pokal, 11. krog, Bourg en Bresse - Cedevita Olimpija
26. odbojka: liga prvakov, moški, 4. krog, Lube Civitanova - Merkur Maribor
27.-30. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Seefeld
28. futsal: evropsko prvenstvo, skupina B, Slovenija - Finska
28.-30. smučarski skoki: svetovni pokal, moški in ženske, Willingen
29. boks dvoboj za naslov svetovne prvakinje Claressa Shields - Ema Kozin, Cardiff
29.-30. ciklokros: svetovno prvenstvo, Fayetville
29.-30. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk, superveleslalom, ženske, Garmisch-Partenkirchen

Februar:

1. košarka: evropski pokal, 12. krog, Cedevita Olimpija - Bursaspor
3.-12. nogomet: klubsko svetovno prvenstvo, Abu Dabi
4.-20. olimpizem: zimske olimpijske igre, Peking
5. hokej: tekma vseh zvezd lige NHL, Las Vegas
5. rokomet: liga prvakinj, 12. krog, Krim Mercator - Kastamonu
5.-6. judo: grand slam, Pariz
7.-18. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Rabat
8. odbojka: liga prvakov, moški, 5. krog: Merkur Maribor - Azoty Kedzierzyn Kozle
8.-9. alpsko smučanje: evropski pokal, ženske, Maribor
9. nogomet: začetek spomladanskega dela Prve lige Telemach 2021/22
9. košarka: evropski pokal, 13. krog, ratiopharm Ulm - Cedevita Olimpija
12. košarka: konec prvega dela lige Nova KBM
12. rokomet: liga prvakinj, 13. krog, Györ - Krim Mercator
13. ameriški nogomet: finale lige NFL, 56. superbowl, Los Angeles
15. rokomet: evropska liga, 7. krog, Magdeburg - Gorenje Velenje
15.-16. nogomet: prve tekme osmine finala lige prvakov
16. odbojka: liga prvakov, moški, 6. krog, Merkur Maribor - Lokomotiva Novosibirsk
17. nogomet: prve tekme 1/16 finala evropske lige
17. nogomet: prve tekme 1/16 finala konferenčne lige
17.-18. košarka: zaključni turnir pokala Spar, moški
17.-19. judo: grand slam, Tel Aviv
17.-20. vaterpolo kvalifikacije za evropsko prvenstvo, Kranj
19.-20. atletika: dvoransko državno prvenstvo, Novo mesto
20. košarka: tekma vseh zvezd lige NBA, Cleveland
20. motokros: SP, velika nagrada Velike Britanije, Matterley Basin
20. rokomet: liga prvakinj, 14. krog, Krim Mercator - Sävehof
20.-26. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Združenih arabskih emiratih
22. rokomet: evropska liga, 8. krog, Gorenje Velenje - La Rioja
22.-23. nogomet: prve tekme osmine finala lige prvakov
24. nogomet: povratne tekme 1/16 finala evropske lige
24. nogomet: povratne tekme 1/16 finala konferenčne lige
24.-27. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Hinzenbach
24.-27. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Cottbus
24.-27. reli: SP, reli Švedska, Švedska
25. košarka: kvalifikacije za SP, moški, Finska - Slovenija
25.-27. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Sunny Valley
25.-27. smučarski skoki: svetovni pokal, moški, Lahti
25.-27. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Lahti
26. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Omloop Het Nieuwsblad
26. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom, moški in ženske, Moskva
26.-27. atletika: državno prvenstvo v dvoranski atletiki
26.-27. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva slaloma, moški, Garmisch-Partenkirchen
26.-27. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva smuka, ženske, Crans Montana
26.-27. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Lahti
26.-8. 3. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Kairo
27. hokej: konec rednega dela lige ICEHL
28. košarka: kvalifikacije za SP, moški, Slovenija - Finska

Marec:

1. hokej: finale lige prvakov
1. rokomet: evropska liga, 9. krog, Gorenje Velenje - Pauc Handball
2.-3. smučarski skoki: svetovni pokal, Raw air, moški in ženske, Lillehammer
2.-5. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Doha
3. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Drammen
3.-6. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Kontiolahti
4.-5. tenis: Davisov pokal, kvalifikacije za 1. svetovno skupino, Čile - Slovenija, Santiago
4.-5. tenis: Davisov pokal, kvalifikacije za zaključni turnir
4.-6. smučarski skoki: svetovni pokal, Raw air, moški in ženske, Oslo
4.-6. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški, Oslo
4.-6. deskanje: svetovni pokal, slopestyle, moški in ženske, Bakuriani
4.-13. šport invalidov: Paraolimpijske igre Peking 2022
5. košarka: začetek lige Nova KBM za prvaka
5. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Strade Bianche
5. deskanje: svetovni pokal, paralelni veleslalom, moški in ženske, Rogla
5.-6. košarka: zaključni turnir pokala za članice
5.-6. alpsko smučanje: svetovni pokal, smuk in superveleslalom, moški, Kvitfjel
5.-6. alpsko smučanje: svetovni pokal, superveleslalom in veleslalom, ženske, Lenzerheide
5.-6. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Oslo
5.-6. namizni tenis: DP, brez prizorišča
6. nogomet: začetek spomladanskega dela v 2. SNL
6. motociklizem: SP, velika nagrada Katarja, Losail
6. motokros: SP, velika nagrada Argentine, prizorišče še ni določeno
6.-13. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Pariz - Nica
7.-13. kolesarstvo: svetovna serija, dirka od Tirenskega do Jadranskega morja
8. rokomet: evropska liga, 10. krog, Sävehof - Gorenje Velenje
8.-9. nogomet: povratne tekme osmine finala lige prvakov
8.-19. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Nikozija
9. hokej: začetek končnice lige ICEHL
9. košarka: evropski pokal, 14. krog, Cedevita Olimpija - Budućnost
10. nogomet: prve tekme osmine finala evropske lige
10. nogomet: prve tekme osmine finala konferenčne lige
10.-13. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Otepää
10.-13. smučarski skoki: svetovno prvenstvo v poletih, Vikersund
11.-12. alpsko smučanje: svetovni pokal, veleslalom in slalom, ženske, Are
11.-13. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Reiteralm
11.-13. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Oberhof
11.-13. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Falun
11.-13. nordijska kombinacija: svetovni pokal, moški in ženske, Schonach
12.-13. alpsko smučanje: svetovni pokal, dva veleslaloma, moški, Kranjska Gora
12.-13. atletika: evropski pokal v metih, Leiria
12.-13. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in ekipna tekma, moški in ženske, Piancavallo
15.-16. nogomet: povratne tekme osmine finala lige prvakov
16. košarka: evropski pokal, 15. krog, Virtus Bologna - Cedevita Olimpija
16.-19. rokomet: kvalifikacije za moško SP 2023
16.-20. alpsko smučanje: zaključek svetovnega pokala, moški in ženske, Courchevel/Meribel
17. nogomet: povratne tekme osmine finala evropske lige
17. nogomet: povratne tekme osmine finala konferenčne lige
17.-20. biatlon: zaključek svetovnega pokala, moški in ženske, Oslo
17.-20. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Kairo
18. nogomet: žreb lige prvakov, evropske lige in konferenčne lige, Nyon
18.-20. smučarski skoki: svetovni pokal, ženske, Nižnij Tagil
18.-20. smučarski skoki: svetovni pokal, moški smučarski poleti, Oberstdorf
18.-20. smučarski tek: zaključek sezone svetovnega pokala, moški in ženske, Tjumen
18.-20. atletika: dvoransko svetovno prvenstvo, Beograd
18.-27. strelstvo: evropsko prvenstvo, 10 m, Hamar
19. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Milano - Sanremo
19. smučanje prostega sloga: svetovni pokal, kros, Veysonnaz
19. deskanje: svetovni pokal, slopestyle, moški in ženske, Špindleruv Mlyn
19.-20. deskanje: svetovni pokal, paralelni slalom in ekipna tekma, moški in ženske, Berchtesgaden
19.-27. curling: SP za ženske, Prince George
20. formula 1: SP, velika nagrada Bahrajna, Manama
20. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Slovenske Istre
20. motociklizem: SP, velika nagrada Indonezije, Mandalika
20. motokros: SP, prizorišče še ni določeno
21.-27. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Kataloniji
21.-27. umetnostno drsanje: svetovno prvenstvo, Montpellier
22. odbojka: 1. tekma finala 1. DOL za ženske
22.-23. nogomet: liga prvakinj, četrtfinale, prve tekme
23. košarka: evropski pokal, 16. krog, Cedevita Olimpija - Umana Reyer
23. kolesarstvo: svetovna serija, klasika Brugge - De Panne
24. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Vipavske doline
24.-27. smučarski skoki: zaključek svetovnega pokala za moške, Planica
25. odbojka: 2. tekma finala 1. DOL za ženske
25. kolesarstvo: svetovna serija, dirka E3 Saxo Bank
25. nogomet: kvalifikacije za EP do 21 let 2023, skupina G, 7. krog: Kosovo - Slovenija
25.-27. smučarski skoki: zaključek svetovnega pokala za ženske, Čajkovski
25.-27. deskanje: svetovni pokal, slopestyle, moški in ženske, Silvaplana
25.-27. judo: grand slam, Tbilisi
26. rokomet: liga prvakinj, prve tekme za uvrstitev v četrtfinale
26.-27. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust, Lourdes
27. formula 1: SP, velika nagrada Savdske Arabije, Džeda
27. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Gent - Wevelgem
27. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Adrie Mobil
27. motokros: SP, velika nagrada Nizozemske, Oss
27.-7. 4. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Lima
28. odbojka: 3. tekma finala 1. DOL za ženske
28.-3. 4. rokoborba: evropsko prvenstvo, Budimpešta
29. nogomet: kvalifikacije za EP do 21 let 2023, skupina G, 8. krog: Slovenija - Kosovo
30. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Dwars door Vlaanderen
30. košarka: evropski pokal, 17. krog, Cedevita Olimpija - Valencia
30. rokomet: liga prvakov, prve tekme za uvrstitev v četrtfinale
30.-31. nogomet: liga prvakinj, četrtfinale, povratne tekme
31.-3. 4. gimnastika: svetovni pokal v športni gimnastiki, Baku
boks: evropsko prvenstvo, ženske, Istanbul
smučanje: volilna skupščina Smučarske zveze Slovenije (SZS), Ljubljana

April:

1. nogomet: žreb skupinskega dela svetovnega prvenstva, Doha
1.-3. judo: grand slam, Antalya
1.-3. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, hitrost, Moskva
2. rokomet: liga prvakinj, povratne tekme za uvrstitev v četrtfinale
2.-10. curling: SP za moške, Las Vegas
3. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Flandriji
3. motociklizem: SP, velika nagrada Argentine, Termas de Rio Hondo
3. veslanje: dirka Cambridge - Oxford, London
4.-9. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Baskiji
5.-6. nogomet: prve tekme četrtfinala lige prvakov
6. košarka: evropski pokal, 18. krog, Promitheas Patras - Cedevita Olimpija
6. rokomet: liga prvakov, povratne tekme za uvrstitev v četrtfinale
7. nogomet: prve tekme četrtfinala evropske lige
7. nogomet: prve tekme četrtfinala konferenčne lige
7.-10. golf: masters, Augusta
8. nogomet: kvalifikacije za žensko SP 2023, skupina I, 7. krog: Kazahstan - Slovenija
8.-10. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, olimpijski kros, Petropolis
8.-10. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, Meiringen
8.-14. hokej: svetovno prvenstvo divizije I, skupina B, ženske, Katowice
9.-19. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem, Rio de Janeiro
10. formula 1: SP, velika nagrada Avstralije, Melbourne
10. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Pariz - Roubaix
10. košarka: konec rednega dela lige NBA
10. motociklizem: SP, velika nagrada Amerik, Austin
10. motokros: SP, velika nagrada Trentina, Pietramurata
10. kolesarstvo: velika nagrada Istre, Izola
12. nogomet: kvalifikacije za žensko SP 2023, skupina I, 8. krog: Francija - Slovenija
12.-13. nogomet: povratne tekme četrtfinala lige prvakov
13.-16. rokomet: kvalifikacije za moško SP 2023
13.-17. taekwondo: svetovno prvenstvo, Wuxi
14. nogomet: povratne tekme četrtfinala evropske lige
14. nogomet: povratne tekme četrtfinala konferenčne lige
15.-16. tenis: pokal Billie Jean King, tekme 1. evroafriške skupine
11.-12. tenis: pokal Billie Jean King, kvalifikacije za zaključni turnir
16. košarka: začetek končnice v ligi NBA
16.-17. motociklizem: vzdržljivostna dirka 24 ur Le Mansa
16.-2. 5. snooker: svetovno prvenstvo, Sheffield
17. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Amstel Gold
19.-4. 5. košarka: končnica evrolige
19.-27. košarka: končnica evropskega pokala
19.-30. strelstvo: svetovni pokal v trapu, Lonato
20. kolesarstvo: svetovna serija, dirka valonska puščica
20. odbojka: 1. tekma finala 1. DOL za moške
21.-24. taekwondo: svetovno prvenstvo, Gojang
21.-24. reli: SP, reli Hrvaška, Hrvaška
22. odbojka: 2. tekma finala 1. DOL za moške
23.-24. nogomet: liga prvakinj, polfinale, prve tekme
24. formula 1: SP, velika nagrada Emilije-Romanje, Imola
24. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Liege - Bastogne - Liege
24. motociklizem: SP, velika nagrada Portugalske, Portimao
24. motokros: SP, velika nagrada Latvije, Kegums
25. odbojka: 3. tekma finala 1. DOL za moške
26.-27. nogomet: prve tekme polfinala lige prvakov
26.-1. 5. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Romandiji
27. košarka: prva tekma finala 1. ženske SKL
28. nogomet: prve tekme polfinala evropske lige
28. nogomet: prve tekme polfinala konferenčne lige
29. hokej: konec rednega dela lige NHL
29.-1. 5. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, Japonska
30.-1. 5. nogomet: liga prvakinj, polfinale, povratne tekme
30. rokomet: liga prvakinj, četrtfinale, prve tekme
30. speedway: SP, velika nagrada, Goričan
dviganje uteži: evropsko prvenstvo za ženske, Sofija
hitrostno drsanje: SP kratke proge, Montreal

Maj:

1. kolesarstvo: svetovna serija, dirka Eschborn - Frankfurt
1. motociklizem: SP, velika nagrada Španije, Jerez
1. motokros: SP, velika nagrada Rusije, Orljonok
1.-15. šport invalidov: olimpijske igre gluhih, Caxias do Sul
2. hokej: začetek končnice v ligi NHL
2.-8. hokej: svetovno prvenstvo divizije I, skupina A, Ljubljana
3.-4. nogomet: povratne tekme polfinala lige prvakov
4. košarka: začetek končnice lige Nova KBM
5. nogomet: povratne tekme polfinala evropske lige
5. nogomet: povratne tekme polfinala konferenčne lige
6.-8. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, olimpijski kros, Albstadt
6.-8. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, hitrost, Seul
7. rokomet: liga prvakinj, četrtfinale, povratne tekme
7. triatlon: SP, Ironman, St. George
7.-29. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Italiji
8. formula 1: SP, velika nagrada Miamija, Miami
11. nogomet: redni kongres Uefe
11. rokomet: liga prvakov, četrtfinale, prve tekme
11.-15. karate: evropsko prvenstvo, Gaziantep
13. atletika: diamantna liga, Doha
13.-15. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, olimpijski kros, Nove Mesto
13.-29. hokej: svetovno prvenstvo elitne skupine, Helsinki/Tampere
13.-29. plavanje: svetovno prvenstvo v 50-m bazenih, Fukuoka
14. nogomet: nemška liga, zadnji krog
14. speedway: SP, velika nagrada, Varšava
15. motociklizem: SP, velika nagrada Francije, Le Mans
15. motokros: SP, velika nagrada Sardinije, Riola Sardo
15. atletika: maraton Treh src, Radenci
18. nogomet: finale evropske lige, Sevilla
18. rokomet: liga prvakov, četrtfinale, povratne tekme
19.-22. golf: PGA championship, Tulsa
19.-22. reli: SP, reli Portugalska, Portugalska
19.-22. taekwondo: evropsko prvenstvo, Manchester
19.-22. kajak kanu svetovni pokal, sprint na mirnih vodah, Račice
20.-22. judo: grand slam, Kazan
20.-22. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, Salt Lake City
21. nogomet: Prva liga Telemach, zadnji krog sezone 2021/22
21. nogomet: zadnji krog 2. SNL
21. atletika: diamantna liga, Birmingham
21. nogomet: francoska liga, zadnji krog
21.-22. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust, Fort William
22. košarka: prva tekma finala lige Nova KBM
22. nogomet: španska liga, zadnji krog
22. nogomet: angleška liga, zadnji krog
22. nogomet: italijanska liga, zadnji krog
22. formula 1: SP, velika nagrada Španije, Montmelo
22. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Gorenjske
22. nogomet: finale lige prvakinj, Torino
22.-5. 6. tenis: OP Francije, Pariz
22.-28. smučanje 53. kongres Mednarodne smučarske zveze (Fis), Vilamoura
25. nogomet: finale konferenčne lige, Tirana
25. odbojka: srebrna liga, ženske, 1. krog, Slovenija - Luksemburg
26.-29. kajak kanu: evropsko prvenstvo, slalom, Liptovsky Mikulaš
27.-29. konjeništvo: svetovni pokal, dresura, Lipica
27.-29. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, hitrost, Salt Lake City
27.-29. veslanje: svetovni pokal, Beograd
27.-29. košarka: evroliga, zaključni turnir četverice, Berlin
27.-9. 6. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem ter v trapu, Baku
28. nogomet: finale lige prvakov, Sankt Peterburg
28. atletika: diamantna liga, Eugene
28. speedway: SP, velika nagrada, Praga
28. odbojka: srebrna liga, ženske, 2. krog, Slovenija - Švedska
29. formula 1: SP, velika nagrada Monaka, Monte Carlo
29. motociklizem: SP, velika nagrada Italije, Mugello
29. avtomobilizem: 106. dirka 500 milj Indianapolisa
29. motokros: SP, velika nagrada Španije, Intu Xanadu-Arroyomolinos
31.-5. 6. odbojka: liga narodov, ženske, prvi turnirji
nogomet: finale pokala Slovenije

Junij:

1. odbojka: srebrna liga, ženske, 3. krog, Portugalska - Slovenija
2. košarka: začetek finala lige NBA
2.-4. nogomet: liga narodov, skupinski del, prvi krog
2. nogomet: liga narodov, skupinski del, prvi krog: Slovenija - Švedska
2.-5. reli: SP, reli Italija, Italija
2.-5. kajak kanu na divjih vodah: svetovno prvenstvo, spust, Treignac
3.-5. judo: grand slam, Düsseldorf
4. speedway: SP, velika nagrada, Teterow
4. odbojka: srebrna liga, ženske, 4. krog, Slovenija - Estonija
4.-5. rokomet: liga prvakinj, zaključni turnir četverice
5. nogomet: liga narodov, skupinski del, drugi krog: Srbija - Slovenija
5. motociklizem: SP, velika nagrada Katalonije, Montmelo
5. atletika: diamantna liga, Rabat
5.-12. kolesarstvo: svetovna serija, kriterij Dauphine
5. motokros: SP, velika nagrada Francije, Ernee
5.-8. nogomet: liga narodov, skupinski del, drugi krog
5. triatlon: EP, Ironman za ženske, Hamburg
7.-12. odbojka: liga narodov, moški, prvi turnirji
8.-11. nogomet: liga narodov, skupinski del, tretji krog
9. atletika: diamantna liga, Rim
9. nogomet: liga narodov, skupinski del, tretji krog: Norveška - Slovenija
10. nogomet: kvalifikacije za EP do 21 let 2023, skupina G, 9. krog: Slovenija - Andora
10.-12. kajak kanu svetovni pokal, slalom, Praga
10.-12. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust in olimpijski krog, Leogang
11.-12. avtomobilizem: vzdržljivostna dirka 24 ur Le Mansa
12. nogomet: liga narodov, skupinski del, četrti krog: Slovenija - Srbija
12. formula 1: SP, velika nagrada Azerbajdžana, Baku
12. motokros: SP, velika nagrada Nemčije, Teutschenthal
12.-19. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Švici
12.-14. nogomet: liga narodov, skupinski del, četrti krog
12. kolesarstvo: maraton Franja, Ljubljana
14.-19. odbojka: liga narodov, ženske, drugi turnirji
15.-19. kolesarstvo: serija 2.Pro, dirka po Sloveniji
16. nogomet: kvalifikacije za EP do 21 let 2023, skupina G, 10. krog: Anglija - Slovenija
16. atletika: diamantna liga, Oslo
16.-19. golf: OP ZDA, Brookline
16.-19. gimnastika: svetovni izziv v športni gimnastiki, Koper
17.-19. veslanje: svetovni pokal, Poznanj
17.-19. kajak kanu svetovni pokal, slalom, Krakov
18. atletika: diamantna liga, Pariz
18.-19. rokomet: liga prvakov, zaključni turnir četverice, Köln
19. formula 1: SP, velika nagrada Kanade, Montreal
19. košarka: morebitna sedma tekma finala lige NBA
19. motociklizem: SP, velika nagrada Nemčije, Sachsenring
21.-26. odbojka: liga narodov, moški, drugi turnirji
22.-25. športno plezanje: svetovni pokal, balvani, težavnost, Innsbruck
23.-26. reli: SP, reli Kenija, Kenija
24.-26. judo: grand slam, Ulan Bator
24.-26. kajak kanu svetovni pokal, slalom, Tacen
24.-26. gorsko kolesarstvo: evropsko prvenstvo, spust, Maribor
25. speedway: SP, velika nagrada, Gorzow
25.-26. atletika: državno prvenstvo
25.-26. odbojka: srebrna liga, ženske, polfinale
25.-5. 7. sredozemske igre: sredozemske igre, Oran
26. motociklizem: SP, velika nagrada Nizozemske, Assen
26. motokros: SP, velika nagrada Džakarte, Džakarta
26. triatlon: EP, Ironman za moške, Frankfurt
26.-29. kajak kanu svetovni pokal, sprint na mirnih vodah, Poznanj
27.-10. 7. tenis: OP Anglije, Wimbledon
28.-3. 7. odbojka: liga narodov, ženske, tretji turnirji
30. košarka: morebitna sedma tekma finala lige NHL
30. atletika: diamantna liga, Stockholm
30. košarka: kvalifikacije za SP, moški, Slovenija - Hrvaška
nogomet: začetek kvalifikacij za ligo prvakov
nogomet: začetek kvalifikacij za evropsko in konferenčno ligo

Julij:

1.-3. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Villars
1.-17. hokej na travi: svetovno prvenstvo, Španija in Nizozemska
1.-24. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Franciji
2. odbojka: srebrna liga, ženske, finale
3. košarka: kvalifikacije za SP, moški, Švedska - Slovenija
3. formula 1: SP, velika nagrada Velike Britanije, Silverstone
3. motokros: SP, velika nagrada Indonezije, Semarang
5.-10. odbojka: liga narodov, moški, tretji turnirji
6.-31. nogomet: evropsko prvenstvo za ženske, Anglija
8.-10. judo: grand slam, Budimpešta
8.-10. veslanje: svetovni pokal, Luzern
8.-10. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust in olimpijski krog, Lenzerheide
8.-10. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Chamonix
9. speedway: SP, velika nagrada, Toljati
9.-10. triatlon: svetovno prvenstvo, Hamburg
9.-22. strelstvo: svetovni pokal z zračnim in malokalibrskim orožjem ter v trapu, Changwon
10. formula 1: SP, velika nagrada Avstrije, Spielberg
10. motociklizem: SP, velika nagrada Finske, Kymi Ring
13.-17. odbojka: liga narodov, ženske, zaključni turnir
14.-17. golf: OP Velike Britanije, St. Andrews
14.-17. reli: SP, reli Estonija, Estonija
15.-17. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust in olimpijski krog, Vallnord
15.-24. atletika: svetovno prvenstvo, Eugene
17. motokros: SP, velika nagrada Češke, Loket
20.-24. odbojka: liga narodov, moški, zaključni turnir
22.-23. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, Briancon
24. formula 1: SP, velika nagrada Francije, Le Castellet
24. kolesarstvo: serija 1.2, velika nagrada Kranja
24. motokros: SP, velika nagrada Flandrije, Lommel
26.-31. kajak kanu svetovno prvenstvo, slalom na divjih vodah, Augsburg
29.-31. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust in olimpijski krog, Snowshoe
27.-30. speedway: pokal narodov, Esbjerg
30. kolesarstvo: svetovna serija, klasika San Sebastian
30. atletika: diamantna liga, brez prizorišča
30.-5. 8. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Poljski
31. formula 1: SP, velika nagrada Madžarske, Hungaroring
nogomet: začetek jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije

Avgust: 

3.-7. kajak kanu svetovno prvenstvo na mirnih vodah, Halifax
4.-7. reli: SP, reli Finska, Finska
5. nogomet: začetek nemškega državnega prvenstva
5.-7. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust in olimpijski krog, Mont-Sainte-Anne
5.-15. konjeništvo: svetovno prvenstvo v dresuri in preskakovanju ovir, Herning
6. nogomet: začetek angleškega državnega prvenstva
6. atletika: diamantna liga, Šanghaj
7. motociklizem: SP, velika nagrada Velike Britanije, Silverstone
7. motokros: SP, velika nagrada Švedske, Uddevalla
7.-13. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Beneluksu
7.-13. judo: svetovno prvenstvo, Taškent
10. nogomet: evropski superpokal, Helsinki
10. atletika: diamantna liga, Monako
11.-14. veslanje: evropsko prvenstvo, München
11.-16. dirkališčno kolesarstvo: evropsko prvenstvo, München
11.-18. športno plezanje: evropsko prvenstvo, München
11.-19. plavanje: evropsko prvenstvo, Rim
11.-21. gimnastika: evropsko prvenstvo v športni gimnastiki, München
13. triatlon: evropsko prvenstvo, Hamburg
13. speedway: SP, velika nagrada, Cardiff
13. nogomet: začetek italijanskega državnega prvenstva
13. nogomet: začetek španskega državnega prvenstva
13.-21. namizni tenis: evropsko prvenstvo, München
14. motokros: SP, velika nagrada Finske, Kymi Ring
14.-21. kolesarstvo: evropsko prvenstvo, München
15.-21. atletika: evropsko prvenstvo, München
15.-21. odbojka na mivki: evropsko prvenstvo, München
15.-30. strelstvo: evropsko prvenstvo, 25, 50, 300 m, Moskva
18.-21. kajak kanu: evropsko prvenstvo, sprint na mirnih vodah, München
18.-21. reli: SP, prizorišče še ni določeno
19.-11. 9. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Španiji
19.-21. gorsko kolesarstvo: evropsko prvenstvo, München
21. kolesarstvo: svetovna serija, klasika Hamburg
21. motociklizem: SP, velika nagrada Avstrije, Spielberg
21. motokros: SP, velika nagrada Charente Maritima, St. Jean d'Angely
22.-30. košarka: kvalifikacije za SP, moški
24.-28. gorsko kolesarstvo: svetovno prvenstvo, Les Gets
25.-28. biatlon: poletno SP, Ruhpolding
26. atletika: diamantna liga, Lozana
26.-11. 9. odbojka: svetovno prvenstvo, Rusija
26.-28. kajak kanu: svetovni pokal, slalom, Pau
26.-2. 9. hokej: svetovno prvenstvo elitne skupine, ženske, Herning, Frederikshavn
27. odbojka: svetovno prvenstvo, skupina D, 1. krog, Slovenija - Nemčija, Jekaterinburg
27. speedway: velika nagrada, Wroclaw
28. formula 1: SP, velika nagrada Belgije, Spa-Francorchamps
28. kolesarstvo: svetovna serija, bretanska klasika Ouest-France
28. kolesarstvo: serija 1.2, dirka Hrvaška - Slovenija
28. odbojka: svetovno prvenstvo, skupina D, 2. krog, Slovenija - Kamerun, Jekaterinburg
29. odbojka: svetovno prvenstvo, skupina D, 3. krog, Francija - Slovenija, Jekaterinburg
30.-12. 9. tenis: OP ZDA, New York
nogomet: začetek francoskega državnega prvenstva

September:

1.-18. košarka: evropsko prvenstvo, Češka/Gruzija/Italija/Nemčija
1. košarka: evropsko prvenstvo, skupina B, 1. krog, Slovenija - Litva, Köln
2. odbojka: svetovno prvenstvo, začetek drugega dela, Rusija
2. nogomet: kvalifikacije za žensko SP 2023, skupina I, 9. krog: Slovenija - Kazahstan
2. atletika: diamantna liga, Bruselj
2.-3. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, Koper
2.-4. kajak kanu svetovni pokal, slalom, Seu d'Urgell
2.-4. gorsko kolesarstvo: svetovni pokal, spust in olimpijski krog, Val di Sole
3. košarka: evropsko prvenstvo, skupina B, 2. krog, Madžarska - Slovenija, Köln
4. formula 1: SP, velika nagrada Nizozemske, Zandvoort
4. košarka: evropsko prvenstvo, skupina B, 3. krog, Slovenija - BiH, Köln
4. motociklizem: SP, velika nagrada San Marina, Misano
4. motokros: SP, velika nagrada Turčije, Afyonkarahisar
6. košarka: evropsko prvenstvo, skupina B, 4. krog, Nemčija - Slovenija, Köln
6.-7. nogomet: začetek lige prvakov, sezona 2022/23
7. košarka: evropsko prvenstvo, skupina B, 5. krog, Francija - Slovenija, Köln
7. odbojka: svetovno prvenstvo, začetek tretjega dela, Rusija
7.-8. atletika: diamantna liga, Zürich
8. nogomet: začetek evropske lige, sezona 2022/23
8. nogomet: začetek konferenčne lige, sezona 2022/23
8.-11. reli: SP, reli Grčija, Grčija
9. kolesarstvo: svetovna serija, velika nagrada Quebeca
9. nogomet: kvalifikacije za žensko SP 2023, skupina I, 10. krog: Wales - Slovenija
9.-11. ragbi: svetovno prvenstvo, ragbi 7, Južna Afrika
10. košarka: evropsko prvenstvo, začetek izločilnih bojev, Berlin
10. speedway: velika nagrada, Vojens
10.-11. odbojka: svetovno prvenstvo, zaključni del štirih najboljših reprezentanc, Moskva
10.-18. rokoborba: svetovno prvenstvo, Beograd
11. formula 1: SP, velika nagrada Italije, Monza
11. kolesarstvo: svetovna serija, velika nagrada Montreala
12.-18. tenis: turnir WTA 250 Zavarovalnica Sava, Portorož
14.-18. gimnastika: svetovno prvenstvo v ritmični gimnastiki, Sofija
15.-18. konjeništvo: svetovno prvenstvo, vsestranskost, Pratoni del Vivaro
15.-22. kolesarstvo: svetovno prvenstvo, Wollongong
16.-18. tenis: Davisov pokal, 1. in 2. svetovna skupina
17. speedway: SP, velika nagrada, Malilla
18. košarka: evropsko prvenstvo, finale, Berlin
18. motociklizem: SP, velika nagrada Aragonije, Alcaniz
18. motokros: SP, prizorišče še ni določeno
18.-25. veslanje: svetovno prvenstvo, Račice
22.-24. nogomet: liga narodov, skupinski del, peti krog
22.-24. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Bali
23. praznik: dan slovenskega športa
23.-3. 10. košarka: svetovno prvenstvo za ženske, Sydney
23.-15. 10. odbojka: svetovno prvenstvo za ženske, Nizozemska/Poljska
24. nogomet: liga narodov, skupinski del, peti krog: Slovenija - Norveška
25. formula 1: SP, velika nagrada Rusije, Soči
25. motociklizem: SP, velika nagrada Japonske, Motegi
25. motokros: pokal narodov, Redbud
25.-27. nogomet: liga narodov, skupinski del, šesti, zadnji krog
27. nogomet: liga narodov, skupinski del, šesti krog: Švedska - Slovenija
27.-10. 10. strelstvo: svetovno prvenstvo v trapu, Osijek
29.-2. 10. reli: SP, reli Nova Zelandija, Nova Zelandija
nogomet: začetek skupinskega dela lige prvakov
nogomet: začetek skupinskega dela evropske in konferenčne lige
30.-2. 10. športno plezanje: svetovni pokal, težavnost, hitrost, Wujiang

Oktober:

1. speedway: SP, velika nagrada, Torun
2. formula 1: SP, velika nagrada Singapurja, Singapur
2. motociklizem: SP, velika nagrada Tajske, Buriram
6.-9. športno plezanje: svetovni pokal, olimpijska disciplina balvani-težavnost, Chongqing
6.-8. triatlon: ironman, svetovno prvenstvo, Havaji
8. kolesarstvo: svetovna serija, dirka po Lombardiji
8.-12. 11. ragbi: svetovno prvenstvo za ženske, Nova Zelandija
9. formula 1: SP, velika nagrada Japonske, Suzuka
12.-16. dirkališčno kolesarstvo: svetovno prvenstvo, Saint-Quentin-en-Yvelines
12.-25. strelstvo: svetovno prvenstvo z zračnim in malokalibrskim orožjem, Kairo
13.-18. kolesarstvo: svetovna serija, dirka okoli jezera Guangxi
16. motociklizem: SP, velika nagrada Avstralije, Phillip Island
20.-23. reli: SP, reli Španija, Španija
21.-23. judo: grand slam, Abu Dabi
22.-23. alpsko smučanje: začetek svetovnega pokala, veleslalom, ženske, moški, Sölden
23. atletika: 26. ljubljanski maraton, Ljubljana
23. formula 1: SP, velika nagrada ZDA, Austin
23. motociklizem: SP, velika nagrada Malezije, Sepang
27.-30. pikado: evropsko prvenstvo, Dortmund
29.-6. 11. gimnastika: svetovno prvenstvo v športni gimnastiki, Liverpool
30. formula 1: SP, velika nagrada Mehike, Ciudad de Mexico
31.-6. 11. tenis: zaključni turnir serije WTA, brez prizorišča
dviganje uteži: svetovno prvenstvo, Chongqing

November:

1.-2. nogomet: zadnji, šesti krog skupinskega dela lige prvakov
3. nogomet: zadnji, šesti krog skupinskega dela evropske lige
3. nogomet: zadnji, šesti krog skupinskega dela konferenčne lige
4.-7. judo: grand slam, Baku
4.-20. rokomet: evropsko prvenstvo za ženske, Slovenija/Severna Makedonija
5. speedway: SP, velika nagrada, Avstralija
6. motociklizem: SP, velika nagrada Valencie, Valencia
7.-15. košarka: kvalifikacije za SP, moški
8.-13. tenis: pokal Billie Jean King, zaključni turnir, brez prizorišča
10.-13. reli: SP, reli Japonska, Japonska
12.-13. alpsko smučanje: svetovni pokal, paralelna tekma, moški, ženske
13. formula 1: SP, velika nagrada Brazilije, Sao Paulo
13. atletika: svetovno prvenstvo v polmaratonu, Yangzhou
16.-19. gimnastika: svetovno prvenstvo v trampolinu, Sofija
19.-20. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, moški, slalom, Levi
20. formula 1: SP, velika nagrada Abu Dabija, Abu Dabi
21.-18. 12. nogomet: svetovno prvenstvo, Katar
24. košarka: kvalifikacije za EP, ženske, Poljska - Slovenija
25.-27. smučarski tek: svetovni pokal, začetek nove sezone za moške in ženske, Ruka
25.-27. judo: grand slam, Tokio
26.-27. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, veleslalom, slalom, ZDA
26.-27. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, smuk, superveleslalom, Lake Louise
26.-4. 12. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Kontiolahti
27. košarka: kvalifikacije za EP, ženske, Turčija - Slovenija
tenis: zaključni turnir serije ATP, Torino
tenis: Davisov pokal, zaključni turnir, Madrid
namizni tenis: svetovno prvenstvo, Chengdu

December:

2.-4. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, dva smuka, superveleslalom, Lake Louise
2.-4. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, smuk, superveleslalom, veleslalom, Beaver Creek
2.-4. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Švedska
8.-11. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Hochfilzen
9.-11. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, Lillehammer
10.-11. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, superveleslalom, paralelna tekma, St. Moritz
10.-11. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, veleslalom, slalom, Val d'Isere
11. atletika: evropsko prvenstvo v krosu, Torino
15.-19. biatlon: svetovni pokal, moški in ženske, Le Grand Bornand
16. športna politika: volilna skupščina Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS)
16.-17. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, smuk, superveleslalom, Val Gardena
17.-18. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, smuk, alpska kombinacija, Val d'Isere
17.-18. smučarski tek: svetovni pokal, moški in ženske, brez prizorišča
17.-22. plavanje: SP v kratkih bazenih, Kazan
18. nogomet: finale svetovnega prvenstva, Katar
18.-19. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, veleslalom, paralelna tekma, Alta Badia
20.-21. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, veleslalom, paralelna tekma, Sestriere
22. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, slalom, Madonna di Campiglio
28.-29. alpsko smučanje: svetovni pokal, ženske, veleslalom, slalom, Avstrija
28.-29. alpsko smučanje: svetovni pokal, moški, smuk, alpska kombinacija, Bormio
28.-29. smučarski skoki: turneja štirih skakalnic, ženske, Beljak
30. smučarski skoki: turneja štirih skakalnic, moški, Oberstdorf
31. smučarski skoki: turneja štirih skakalnic, ženske, Ljubno ob Savinji
31. smučarski tek: svetovni pokal, Tour de ski, moški in ženske, Švica/Nemčija/Italija

Ne spreglejte