Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 8. 2018,
20.30

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

3

Natisni članek

Spartak Trnava Liga Europa Rok Kronaveter NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 24. 8. 2018, 20.30

5 let, 7 mesecev

Po porazu Olimpije proti Spartaku

Rok Kronaveter: Ne vem, komu smo se tako zamerili #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

3

Rok Kronaveter | Rok Kronaveter se sprašuje, komu se je zamerila Olimpija. | Foto Grega Valančič/Sportida

Rok Kronaveter se sprašuje, komu se je zamerila Olimpija.

Foto: Grega Valančič/Sportida

''Na tekmi smo videli, da smo boljša ekipa od Spartaka,'' je bil po domačem porazu z 0:2 nezadovoljen zvezni igralec Olimpije Rok Kronaveter. Zmajem ostaja le še upanje, da bi na povratni tekmi play-offa kvalifikacij za evropsko ligo vrnili Spartaku v Trnavi z enako mero. ''V nogometu so se dogajali še večji čudeži. Dokler smo živi, smo še v igri,'' je Mariborčan prepričan, da lahko Olimpija v gosteh prekriža načrte slovaškemu prvaku.

Obračun, ki so ga v slovenski prestolnici napovedali kot zgodovinska priložnost Olimpije, saj je od skupinskega dela evropske lige oddaljena le korak, je pahnil zmajevo gnezdo v veliko razočaranje.

Olimpija Spartak Trnava
Sportal Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video

Čeprav so bili nevarnejši in si priigrali več priložnosti, je ostala mreža Spartaka nedotaknjena, Slovaki pa so v Ljubljani zadeli dvakrat. Najprej z bele točke, nato pa z ogromno pomočjo kapetana Branka Ilića, ki je dosegel avtogol.

''Dobro smo igrali, nato pa nas je 11-metrovka malce presekala. To ni bil kazenski udarec, saj sploh ni bilo kontakta. Pogledali smo tudi posnetek,'' je bil slabe volje Rok Kronaveter, saj je sodnik pokazal na belo točko ravno po njegovem ''stiku'' z Martinom Tothom. Kot da nesreče ni bilo že dovolj, se je nekaj minut pozneje zgodil še nesrečen avtogol soigralca Ilića.

''Imeli smo stoodstotne priložnosti, a nismo dosegli gola. Ne vem, komu smo se tako zamerili. Je pa na sporedu še druga tekma. Videli smo, da smo boljša ekipa od Spartaka. To se je videlo po priložnostih, po igri. Da se še preobrniti rezultat,'' ostaja optimist 32-letni Štajerec.

Aleksandar Linta
Sportal Trener Olimpije še upa, predsednik naj bi ga že prečrtal

V nogometu so se dogajali še večji čudeži

Kot glavno težavo je navedel slabo učinkovitost v napadu. ''Če bi zadeli proti Spartaku vsaj enkrat, bi nam bilo veliko lažje. Dali smo vse od sebe, a se nam ni izšlo. A odigrala se bo še tekma v Trnavi. V nogometu so se dogajali še večji čudeži. Dokler smo živi, smo še v igri,'' je odločen. Na zadnjih tekmah je opazil, kako tekmeci izkoristijo večino svojih priložnosti.

''Mogoče bi morali kaj spremeniti. O tem se bomo pogovorili s trenerjem, morda bo že na naslednji tekmi boljše,'' upa, da bo Olimpija pokazala boljši obraz že na nedeljskem derbiju 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko se bodo zmaji vrnili na kraj neizmerne sreče.

Aljaž Ivačič
Sportal Ivačič po bolečem porazu Olimpije ošvrknil soigralce #video
Milan Mandarić
Sportal Olimpija pripeljala vročo okrepitev
Gorica
Sportal Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video

Na prazne tribune je že navajen

V sklepnem dejanju prejšnje sezone so v domžalskem Športnem parku skupaj z navijači proslavljali naslov državnega prvaka. Takrat je bilo v Ljubljani zaznati nogometno evforijo, v četrtek, ko se je šlo za veliko nagrado v ligi Europa, pa so bili mnogi sedeži v Stožicah praznih.

Rok Kronaveter je zapravil prvo veliko priložnost na tekmi. Takrat je bil rezultat še 0:0 ... | Foto: Urban Urbanc/Sportida Rok Kronaveter je zapravil prvo veliko priložnost na tekmi. Takrat je bil rezultat še 0:0 ... Foto: Urban Urbanc/Sportida

''Pričakovali smo, da bo več gledalcev, a smo na to že nekako navajeni. To nas ni presenetilo,'' je dejal občasni reprezentant. Lahko Olimpija v četrtek na povratni tekmi preseneti slovaškega prvaka in si podaljša evropsko sezono vsaj do decembra?

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Ukana Viol, ki so si privoščile Ljubljančane, še kar odmeva #video
Olimpija Spartak
Sportal Če bi lahko, bi se pogreznil v zemljo #video
Olimpija Spartak Trnava
Sportal Enajstmetrovka, avtogol in slaba realizacija: Olimpija na robu izpada
Matevž Turkuš
Sportal Nadarjeni napadalec Olimpije v iskanju priložnosti odšel drugam

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte