Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
23. 8. 2018,
22.24

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,96

15

Natisni članek

Gregor Sikošek Josip Iličić Miha Mevlja Kevin Kampl Bojan Jokić Spartak Trnava Liga Europa NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 23. 8. 2018, 22.24

5 let, 8 mesecev

Liga Europa, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,96

15

Olimpija Spartak Trnava | Olimpija bo na Slovaškem lovila dva zadetka zaostanka. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija bo na Slovaškem lovila dva zadetka zaostanka.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so si na prvi tekmi play-off lige Europa močno otežili delo pri preboju v skupinski del, ki bi zmajem prinesel tudi slabe tri milijone evrov nagrade. Slovaški Spartak iz Trnave je že v Ljubljani zmagal z 2:0, čeprav je od 30. minute igral z igralcem manj. Kevin Kampl zaradi poškodbe mišice ni zaigral na gostovanju RB Leipzig v Ukrajini.

Aleksandar Linta
Sportal Trener Olimpije še upa, predsednik naj bi ga že prečrtal
Olimpija Spartak Trnava
Sportal Enajstmetrovka, avtogol in slaba realizacija: Olimpija na robu izpada

Olimpija je tekmo pogumno odprla, a so prvi mrežo zatresli gostje iz Trnave. Iz strogo dosojene enajstmetrovke je Aljaža Ivačiča premagal Marek Bakoš. Le sedem minut kasneje so Slovaki ostali brez enega igralca. Kot zadnji v obrambi je Issaha Abassa podrl Martin Toth in moral z igrišča.

Ko je večina mislila, da bodo zmaji izenačili, se je na semaforju izpisalo 2:0 v prid Spartaka. V lastno mrežo je žogo nespretno poslal kapetan Olimpije Branko Ilić, gostje pa so na odmor odšli z visoko prednostjo.

V drugem polčasu so Ljubljančani veliko poskušali, a žoga ni hotela v slovaško mrežo. Nekaj lepih priložnosti za znižanje izida je zapravil rezervist Kingsley Boateng, tako da je ostalo pri rezultatu iz prvega dela. Olimpija bo na Slovaškem potrebovala mali nogometni čudež, če se še želi uvrstiti v skupinski del lige Europa.

Fotogalerija (Grega Valenčič in Urban Urbanc/oba Sportida):

Fotogalerija
1 / 44

V Stožicah je bilo tudi lepo število slovaških navijačev:

Jokićevi izgubili v Glasgowu, Mevlja med strelci

Bojan Jokić in Ufa kljub porazu še vedno upata na napredovanje. | Foto: Getty Images Bojan Jokić in Ufa kljub porazu še vedno upata na napredovanje. Foto: Getty Images Bojan Jokić, kapetan slovenske reprezentance, se je z Ufo odpravil v Glasgow in na kultnem štadionu Ibrox izgubil z 0:1. Jokić je igral vso srečanje, drugi slovenski predstavnik pri Ufi Lovro Bizjak še ne more zastopati barv Ufe v kvalifikacijah za tekmovanje, lahko pa bi oblekel dres v skupinskem delu, če bi njegovi soigralci izločili Rangers.

Zenit Mihe Mevlje se je po epskem preobratu, ko je doma po podaljšku nadoknadnil poraz v Minsku proti Dinamu z 0:4 in ga v Sankt Peterburgu ponižal z 8:1, za preboj v skupinski del pomeril z Moldejem.

Slovenski branilec je igral vso srečanje. Naredil je napako za vodilni zadetek gostov, v 90. minuti pa se je Primorec svojim navijačem odkupil z zadetkom za končno zmago ruskega predstavnika s 3:1. Zadel je v polno, ruski velikan pa bo v Skandinaviji branil prednost dveh zadetkov.

Zadetek Mihe Mevlje:

Atalanta Josipa Iličića, ki se še vedno otepa zdravstvenih težav, tako da ni kandidiral za srečanje, je pred domačimi gledalci remizirala z nekdanjo ekipo Benjamina Verbiča, Köbenhavnom.

Danski Bröndby je visoko izgubil v Belgiji pri Genku (2:5). Na seznamu nogometašev, ki kandidirajo za tekmo, spet ni bilo Gregorja Sikoška. V tej sezoni še ni nastopil za dansko ekipo.

Red Bull Leipzig se iz Ukrajine vrača z remijem (0:0). Kevina Kampla zaradi poškodbe mišice ni bilo niti na klopi rdečih bikov. 

Kdo je že uvrščen v skupinski del lige Europa? (21 od 48 klubov)

Chelsea, Arsenal (oba Anglija), Lazio, AC Milan (oba Italija), Villarreal, Betis Sevilla (oba Španija), Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen (oba Nemčija), Marseille, Rennes (oba Francija), Krasnodar, Spartak Moskva (oba Rusija), Sporting Lizbona (Portugalska), Vorskla Poltava (Ukrajina), Anderlecht, Standard Liege (oba Belgija), Akhisarspor, Fenerbahče (oba Turčija), Jablonec, Slavia Praga (Češka), Zürich (Švica)

 Liga Europa, kvalifikacije, play-off (prve tekme):

Olimpija Maribor Green Dragons
Sportal Green Dragons poskrbeli za višjo od Viol
NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Udovič o izjavi Milaniča, ki dviguje prah, in tem, kaj manjka Olimpiji #video
NK Olimpija NK Maribor 1
Sportal Mandarić brzda čustva, Cime ve, kdaj so vsi najbolj pametni #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte