Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2021,
22.05

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

10

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 9. 5. 2021, 22.05

2 leti, 11 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

Olimpija ohranila prednost, Aluminij do velike zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,68

10

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga | Olimpija in Maribor sta se razšla brez zadetkov. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija in Maribor sta se razšla brez zadetkov.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V zadnjem dejanju 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Aluminij na gostovanju pri Kopru slavil s kar 3:0. Pred tem sta se Olimpija in Maribor na večnem derbiju v Stožicah razšla brez zadetkov, Ljubljančani pa so tako zadržali prednost dveh točk pred drugim Mariborom. Za veliko presenečenje je poskrbela zadnja Gorica, ki je z 2:1 ugnala vroče Domžale. V soboto so nogometaši Celja v gosteh ugnali Tabor (1:0), Mura in Bravo pa sta se v razburljivem srečanju v Fazaneriji razšla z remijem (2:2), potem ko je Mura zapravila vodstvo z 2:0 in priložnost za skok na vrh.

NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Andres Vombergar
Sportal Pri Olimpiji si grizejo nohte, kaj je z Vombergarjem?

V večernem spopadu sta na Bonifiki 33. krog sklenila Koper in Aluminij, zmage s 3:0 pa so se veselili Kidričani. Za goste sta že v prvem polčasu zadela Tilen Pečnik in Aljaž Krefl, ki je bil natančen z bele pike, v sodnikovem podaljšku v 91. minuti pa je zadel še Tonči Mujan. Tudi Koper si je ustvaril nekaj lepih priložnosti za zadetek, v drugem polčasu je Matej Palčič z izjemnim strelom zadel stičišče vratnice in prečke, a je vratar Aluminija Luka Janžekovič ostal nepremagan. Aluminij, ki je dosegel drugo zaporedno zmago, ima zdaj na osmem mestu štiri točke prednosti pred devetim Celjem. Koper, ki bo v sredo gostoval v knežjem mestu, na katerem bo lovil napredovanje v finale pokala, pa ostaja peti, vednar ima pred šestim Bravom in sedmim Taborom le točko oziroma dve prednosti.

Poročilo s tekme in priložnosti:

Olimpija Aluminij
Sportal Aluminij do novih pomembnih točk v boju za obstanek

Večni derbi brez zadetkov

Nedeljski spored v prvi ligi je postregel z večnim derbijem, na katerem sta se Olimpija in Maribor v Stožicah razšla brez zadetkov. Čeprav v Ljubljani nismo videli zadetka, pa je tekma postregla z nekaj izjemnimi priložnostmi na obeh straneh. Najlepšo si je na začetku prvega polčasa priigral Andres Vombergar, ki je stresel prečko, nato pa je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti že na sredini prvega polčasa. Obe ekipi sta pritiskali tudi v drugem polčasu, v katerem si je za odtenek več priložnosti uspelo priigrati Mariborčanom, a zadetka nismo videli. Olimpija je tako po 33 krogih pri 59 točkah, Maribor ima dve manj, Mura je pri 56.

Kaj vse se je dogajalo v Stožicah?

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor reši le še spodrsljaj Olimpije, Mura se lahko tolče po glavi

Do konca sezone Olimpijo čakajo še gostovanje v Celju pri branilcu naslova, ki se v tej sezoni bori za obstanek, domača tekma s Taborom in mestni obračun na Žaku z Bravom. Maribor bo igral doma proti Gorici, gostoval v Kopru, za konec pa igral še doma z Muro. Sobočane, ki še niso bili prvaki, čakata ob tekmi z Mariborom še gostovanje v Kidričevem in domača tekma z Domžalami.

Olimpija : Maribor, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 37
Saša Gajser
Sportal Dobra duša Maribora, ki ima marsikaj za povedati

Velik spodrsljaj Domžal, Gorica še upa

Danes se je prvoligaško dogajanje začelo v Novi Gorici, kjer so gostitelji poskrbeli za veliko presenečenje, saj so z 2:0 ugnali Domžale, ki so v prejšnjem krogu z 2:0 premagale Olimpijo. Za vrtnice sta v prvem polčasu zadela Lamin Colley in Mathias Oyewusi, poraz Domžal pa je v drugem polčasu omilil Damjan Vuklišević. Kljub zmagi lahko Goričane pred izpadom v drugo ligo reši le še neverjeten čudež, a po zmagi se Gorica še drži nad gladino. Si je pa velik spodrsljaj z ničlo privoščila domžalska ekipa, ki zdaj za tretjo Muro zaostaja pet točk.

Poročilo s tekme, zadetki in priložnosti:

NK Bravo : ND Gorica, prva liga, april 2021
Sportal Zadnja Gorica šokirala vroče Domžale #video

Velik šok za Muro

V Fazaneriji je bilo v soboto pestro do zadnje sekunde. Muri se je dolgo časa nasmihala velika zmaga, po kateri bi se nogometna evforija v Prekmurju še razplamtela, saj bi črno-beli na lestvici skočili na prvo mesto. Gostitelji so po prvem polčasu vodili z 2:0, oba zadetka pa je dosegel Staniša Mandić.

Mojstrski (drugi) zadetek Staniše Mandića:

Črnogorec je navdušil zlasti z drugim zadetkom, ko je elegantno z mojstrskim lobom prisilil k predaji nemočnega Igorja Vekića. Vratar mlade slovenske reprezentance je bil v drugem delu uspešnejši. Takrat je ubranil nemalo nevarnih strelov Mure, Bravo pa je poskrbel za preobrat in osvojil točko (2:2). S tem je pokvaril jubilejno 200. tekmo Anteja Šimundže na klopi Mure, hkrati pa si še izboljšal možnosti za obstanek v druščini najboljših.

Zadetek Davida Brekala za končnih 2:2:

Končni rezultat je v 85. minuti postavil David Brekalo, pred tem je bil z upravičeno dosojene 11-metrovke uspešen Mustafa Nukić. Prekmurci so tako po točkah ujeli drugouvrščeni Maribor, za vodilno Olimpijo, ki bo tako v nedeljski večni derbi vstopila kot vodilni prvoligaš, pa zaostaja dve točki.

Poročilo s tekme in priložnosti:

Ante Šimundža, Dejan Grabić
Sportal Mura že skočila na vrh lestvice, nato je sledil odgovor Ljubljančanov #video

Dragocena zmaga Celja na Krasu

Uvodno dejanje 33. kroga je bilo na Krasu, kjer so Celjani prekrižali načrte Taboru. Gostje so zmagali z 1:0, edini zadetek je v 8. minuti dosegel Matic Vrbanec, gostitelji pa so po bledi predstavi v prvem polčasu pokazali nekoliko več v nadaljevanju, a je mreža Matjaža Rozmana ostala nedotaknjena.

Zadetek Matica Vrbanca:

Češnjice so v 56. minuti protestirale pri sodniku Romanu Glažarju. Pričakovale so, da bo zaradi igranja Jona Šporna z roko v kazenskem prostoru pokazal na belo točko, a je delivec pravice le odmahnil z roko.

Bi moral sodnik Roman Glažar v 56. minuti pokazati na belo točko za Tabor?

  • Da.
    69,76 %
    203 glasov
  • Ne.
    30,24 %
    88 glasov
Oddanih 291 glasov

Celjani so se z dragoceno zmago osmouvrščenemu Aluminiju približali na točko zaostanka, Sežančani pa so zapravili "prvo zaključno žogico" za zagotovitev obstanka med elito.

Poročilo s tekme in priložnosti:

Matic Vrbanec
Sportal Tabor oškodovan proti Celju? Preverite! #video

SPINS XI 2021
Sportal Lani je postal kralj 1. SNL Lotrič. Kdo bo letos? O tem odločate tudi vi!

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog:

Sobota, 8. maj:
Tabor : Celje 0:1 (0:1)
Vrbanec 8.

Mura : Bravo 2:2 (2:0)
Mandić 3., 42.; Nukić 63./11-m, Brekalo 86.

Nedelja, 9. maj:
Gorica : Domžale 2:1 (2:0)
Colley 8., Oyewusi 12.; Vuklišević 74.

Olimpija : Maribor 0:0

Koper : Aluminij 0:3 (0:2)
Pečnik 7., Krefl 24./11m, Mujan 90.+1

Najboljši strelci:

13 - Nardin Mulahusejnović (Koper),
11 - Đorđe Ivanović (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale), Andres Vombergar (Olimpija), 
10 - Jan Mlakar (Maribor), 
9 - Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Christos Rovas (Tabor Sežana), 
7 - Rok Kronaveter (Maribor), Aljoša Matko (Maribor), Mustafa Nukić (Bravo), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Milan Tučić (Bravo),
6 - Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Nino Kouter (Mura), Dare Vršič (Koper), Damjan Vuklišević (Domžale)
...  

Ne spreglejte