Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2021,
16.58

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

Natisni članek

Mathias Kehinde Oyewusi Lamin Colley ND Gorica NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 9. 5. 2021, 16.58

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Domžale

Zadnja Gorica šokirala vroče Domžale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

1

NK Bravo : ND Gorica, prva liga, april 2021 | Gorica je slavila z 2:1. | Foto Grega Valančič/Sportida

Gorica je slavila z 2:1.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Gorice so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (2:0).

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga
Sportal Olimpija ohranila prednost, Aluminij do velike zmage #video

Čeprav so Novogoričani nastopili brez kaznovanih Matije Kavčiča, Tila Mavretiča in Nejca Mevlje, so prišli do zmage proti neporaženi ekipi s prejšnjih petih tekem. S tremi točkami so tri kroge pred koncem osem točk za predzadnjimi Celjani, tako da matematično še niso izpadli v drugo ligo. Domžalčani, ki so pogrešali poškodovane Marka Martinovića, Zenija Husmanija, Gabra Dobrovoljca in Tiborja Gorenca Stankoviča, pa so trdno četrti.

Novogoričani so povedli v osmi minuti, potem ko je Žan Vipotnik nekoliko srečno z ramo žogo spustil proti Laminu Colleyju, temu pa povsem osamljenemu ni bilo težko zadeti.

Le štiri minute pozneje je Gorica vodila že z 2:0, potem ko je po podaji Johana Nkame z leve strani sam proti kazenskemu prostoru stekel Mathias Oyewusi in na koncu matiral Ajdina Mulalića.

Pozneje so nekajkrat s streli poskusili tudi gosti, a ne posebej nevarno, zato pa je bil malce nevarnejši strel Etiena Velikonje v 41. minuti, ko je sprožil z dobrih 20 metrov, Mulalić pa je žogo ustavil. Ob koncu polčasa je še Vipotnik z roba kazenskega prostora za malo zgrešil vrata gostov.

Domžale so si privoščile velik spodrsljaj. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Domžale so si privoščile velik spodrsljaj. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Domžale v drugem polčasu zadele, a ostale brez točk

V 47. minuti je še Nkama poskusil s strelom, a tudi on ni bil dovolj natančen, malce za njim je Mulalić obranil Vipotnikov poskus z roba kazenskega prostora, domžalski vratar pa je dobro posredoval tudi v 52. minuti po strelu Adisa Hodžića.

V 54. minuti so prek Svena Šoštariča Kariča, ki je meril malce previsoko, zagrozili tudi gostje, ki so izenačili v 74. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru najvišji Damjan Vuklišević in s strelom z glavo matiral Uroša Likarja.

V 77. minuti je bil Dario Kolobarić sam pred goriškim vratarjem, toda žogo je poslal mimo gola. Malce je cilj zgrešil tudi Jakupović v 80. minuti s prostega strela, tik pred koncem pa je Senijad Ibričić dobro izvedel prosti strel, Likar pa je žogo z zadnjimi močmi preusmeril v vratnico.

Gorica bo v 34. krogu v soboto gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Koper.

Gorica : Domžale 2:1 (2:0)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Smej, Skok.

Strelci: 1:0 Colley (8.), 2:0 Oyewusi (12.), 2:1 Vuklišević (74.).

Gorica: Likar, Paljk, Zirdum, T. Kavčič, Hodžić, Begić (od 79. Mlinarić), Nkama, Kačinari (od 46. Cvijanović), Oyewusi (od 25. Velikonja), Vipotnik (od 79. Baruca), Colley (od 64. Tomiček).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Podlogar, Käit, Markuš (od 46. Pišek), Ibričić, Svetlin (od 46. Kolobarić), Jakupović, Vuk (od 85. Saitoski).

Rumeni kartoni: Kačinari, Colley, Zirdum, Nkama, Mlinarić; Markuš, Saitoski.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme. Domači so poskrbeli za presenečenje in zmago z 2:1.

GOOOL! Domžale so vendarle prišle do zadetka. V 74. minuti je z glavo zaostanek na 1:2 znižal Damjan Vuklišević.

Video: gol Vukliševića:

52. minuta: priložnost za Gorico. Najprej je prodiral Tjaš Begić, nato pa je Adis Hodžić s približno 20 metrov streljal pod prečko, a je bil na mestu vratar Mulalić.

Začetek drugega dela.

Konec prvega polčasa, Gorica vodi z 2:0.

15. minuta: priložnost za Domžale. Po prostem strelu Senijada Ibričića je do strela v kazenskem prostoru prišel Arnel Jakupović, a je odlično posredovala obramba Gorice.

GOOOL! Kaj se dogaja v Novi Gorici? Gostitelji so v 12. minuti povedli že z 2:0, zadel je še Mathias Oyewusi.

Video: gol Oyewusija:

GOOOL! Presenečenje v Novi Gorici, domači so v 8. minuti povedli z 1:0. Vratarja Domžal Ajdina Mulalića je premagal Lamin Colley.

Video: gol Colleyja:

Začetek tekme v Novi Gorici.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Ekipa Gorice za današnji obračun z NK Domžale. 🔵⚪ Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov tokrat manjkajo Mevlja, Mavretič in M.Kavčič. #NašeMestoNašPonos #GoričaniSmoMi

Objavil/a ND Gorica dne Nedelja, 09. maj 2021

👉🏻 | Enajsterica Dejana Djuranovića za dvoboj z ND Gorica! 📝 https://bit.ly/2QZ2xiG #Plts #GORDOM

Objavil/a NK Domžale dne Nedelja, 09. maj 2021

Pred tekmo:

V nedeljo se bo prvoligaško dogajanje začelo v Novi Gorici. Vrtnice so se znašel v ogromnih težavah, grozi jim, da bo to predzadnje domače dejanje med elito pred izpadom v drugo ligo. Ta je vse bližje. Vrtnice lahko reši le še neverjeten čudež, po drugi strani pa bi lahko že v nedeljo, sploh če bodo Celjani dan pred tem uspešni na Krasu, štirikratni državni prvaki tudi uradno izpadli v 2. SNL. Gostovanje v Kidričevem ni osrečilo navijačev Gorice, ki so vse bolj nezadovoljni, zdaj pa čaka vrtnice še težje delo, saj bo na drugi strani stala ekipa Domžal. Rumena družina v zadnjem obdobju ruši pred seboj skoraj vse ovire. Načrte je prekrižala tudi najboljšima kluboma, Olimpiji in Mariboru, po zaslugi imenitnih nastopov v tem letu pa ostajajo rumeni celo v boju za naslov prvaka.

V Novi Gorici bodo zagotovo favoriti, po drugi strani pa je želja gostiteljev, ki so na zadnjih dveh tekmah prejeli kar sedem zadetkov, da vendarle dokažejo, kako so sposobni igrati bistveno bolje od tega, kar so prikazovali skozi celotno sezono. Pritisk je bil prevelik, kombinacija mladosti in izkušenj s številnimi povratniki pa ni obrodila sadov. Domžalčani ostajajo v igri za Evropo, po sanjskem scenariju tudi za dvojno krono, do konca sezone pa ne bodo več mogli računati na štiri igralce. Gabru Dobrovoljcu in Tiborju Gorencu Stankoviću sta se na seznamu pridružila še Zeni Husmani in Marko Martinović, kar je udarec za rumene, ki jih čaka v prihodnjih dneh zgoščen urnik, saj se bodo že v sredo pomerili z Olimpijo za finale pokala.

 

Ne spreglejte