Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 5. 2021,
19.35

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

Ante Šimundža Prva liga Telekom Slovenije NK Bravo NK Mura

Sobota, 8. 5. 2021, 19.35

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Bravo

Mura že skočila na vrh lestvice, nato je sledil odgovor Ljubljančanov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Ante Šimundža, Dejan Grabić | Ante Šimundža in Dejan Grabić sta se razšla brez zmagovalca. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ante Šimundža in Dejan Grabić sta se razšla brez zmagovalca.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Mure in Brava so se v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (2:0).

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga
Sportal Olimpija ohranila prednost, Aluminij do velike zmage #video

Mura : Bravo 2:2 (2:0)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Šumer, Burjan.
Strelci: 1:0 Mandić (4.), 2:0 Mandić (42.), 2:1 Nukić (64./11-m), 2:2 Brekalo (86.).

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Šturm, Horvat (od 88. Klepač), Bobičanec (od 75. Maroša), Ouro (od 46. Kouter), Kous, Mandić (od 75. Pucko), K. Cipot (od 67. Žižek).
Bravo: Vekić, Drkušić (od 55. Kurtović), Križan, Brekalo, Španring, Kirm (od 60. Ogrinec), Maher (od 76. Kancilija), Trontelj, Kramarič (od 76. Žugelj), Kidrič, Maružin (od 46. Tučić).

Rumeni kartoni: Kous, K. Cipot; Maružin, Križan, Žugelj.
Rdeči karton: /.

Muraši so pred nedeljskim večnim derbijem med ljubljansko Olimpijo in Mariborom ostali na tretjem mestu po neodločenem izidu proti Bravu. Varovanci Anteja Šimundže so po polčasu vodili z 2:0, na koncu pa se je Bravo zaradi neprevidnosti domačih v kazenskem prostoru vrnil in odnesel točko iz Fazanerije.

Sanjska predstava Mandića v prvem polčasu

Črno-beli so že v četrti minuti povedli, potem ko je z dolgo podajo Žan Karničnik zaposlil Stanišo Mandića, ki je žogo tudi z malce pomoči Igorja Vekića z desne strani poslal v ljubljansko mrežo.

Sobočani so takoj po zadetku znova zapretili, a se niso izkazali pri zadnjih podajah, strel od daleč Luke Bobičanca pa je zgrešil cilj. Bravo je sicer nekajkrat poskušal s streli, a je bila obramba Mure v 17. minuti dvakrat na mestu in blokirala poskusa Mustafe Nukića in Roka Maherja, v 41. minuti pa je bil s prostega strela nenatančen še Mitja Križan.

Mojstrski zadetek Staniše Mandića za 2:0:

Dvoboj je večinoma potekal med obema kazenskima prostoroma, Ljubljančani pa nikakor niso uspeli priti do zrelih priložnosti. Na drugi strani je Mura še pred polčasom povišala vodstvo, znova pa se je izkazal Mandić. Dobro je spremljal dogajanje na zelenici in izkoristil neprevidno podajo Vanje Drkušića v osrčje lastne obrambe. Mandić je nato z roba kazenskega prostora z natančnim lobom še drugič premagal Vekića.

Preobrat Brava v drugem delu

V drugem delu je bil že takoj po pisku sodnika Borošaka nekoliko prekratek pred vrati Mure Martin Kramarič, v 54. minuti pa je Kai Cipot z zahtevnim volejem ogrel dlani Vekića. V 60. minuti je za las s 25 metrov vrata zgrešil Bobičanec.

V 63. je Kai Cipot nespametno za dres vlekel Davida Brekala v kazenskem prostoru, enajstmetrovko pa je zanesljivo izkoristil Nukić. Mladi Cipot bi se kaj kmalu oddolžil za storjeno napako, a je minuto kasneje njegov strel ubranil Vekić.

Končni rezultat 2:2 je postavil David Brekalo:

V nadaljevanju je bilo veliko raztrgane igre, Bravo pa nikakor ni uspel priti do izrazitejših priložnosti za izenačenje. Nekoliko nevarnejša je bila Mura, ki pa številnih prekinitev in podaj v kazenski prostor tekmeca ni uspela izkoristiti. So pa eno redkih po podaji s kota izkoristili varovanci Dejana Grabića. Podajo rezervista Nina Žuglja je z visokim skokom povsem neoviran z glavo za vrata Matka Obradovića preusmeril David Brekalo.

V 90. minuti je imel lepo priložnost za zmago domačih Klemen Pucko, a je njegov strel z leve strani ubranil Vekić za delitev točk v Fazaneriji.

Muraši bodo naslednjo soboto v 34. krogu gostovali pri Aluminiju, nogometaše Brava pa prav tako v soboto čaka domači obračun proti Taboru Sežani.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec razburljivega dvoboja v Fazaneriji. Mura je zapravila prednost dveh zadetkov in se morala na koncu zadovoljiti s točko, s katero je ujela Maribor, ne pa tudi vodilne Olimpije. Bravo je osvojil pomembno točko v boju za obstanek. Pred devetouvrščenim Celjem ima zdaj šest točk prednosti. Razmerje v strelih je bilo 15:9 v korist Mure, od tega 7:2 v strelih v okvir vrat, končni rezultat pa je bil neodločen.

90. minuta: Mura napada vrata Brava, a ostaja pri 2:2. Klemen Pucko je nevarno streljal proti vratom Brava, a je bil Igor Vekić na mesto. Le minuto pozneje je Pucko poizkušal še s strelom z glavo, a čuvaj mreže ljubljanskega kluba ni imel težjega dela.

Goooooool! 2:2! 85. minuta. Mladi slovenski reprezentant David Brekalo je poskrbel za izenačenje v Prekmurju! Branilec Brava je bil najvišji v skoku in zatresel mrežo Matka Obradovića. Mura, ki je imela v drugem delu kar nekaj priložnosti za zadetek, je tako ostala brez vodstva, s katerim bi se na lestvici povzpela na prvo mesto!

Zadetek Davida Brekala:

Goooool! 2:1! 63. minuta. Izkušeni napadalec Brava Mustafa Nukić je prevzel odgovornost za izvedbo najstrožje kazni. Brez težav je premagal Matka Obradovića, dosegel sedmi zadetek v tej sezoni in zaostanek Brava znižal na 1:2. Lahko Ljubljančani poskrbijo za popoln preobrat v Fazaneriji? Sodnik Alen Borošak je dosodil kazenski strel po prekršku Kaija Cipota, ki je prejel rumeni karton.

Zadetek Mustafe Nukića:

59. minuta: spet je bilo vroče pred vrati Brava. Z razdalje je streljal Luka Bobičanec, a je njegov projektil zgrešil cilj in švignil mimo leve vratnice.

54. minuta: do priložnosti je prišel Kai Cipot, a je udaril preslabotno, da bi lahko ugnal vratarja Brava. Igor Vekić je žogo odbil v kot, ostaja 2:0.

Začetek drugega polčasa. Domači trener Ante Šimundža je v igro poslal Nina Kouterja, ki je vstopil namesto Samsindina Oura. Pri gostih je v napadu namesto Lorena Maruzina dobil priložnost Milan Tučić.

Konec prvega polčasa v Murski Soboti. Mura si je v sončni Fazaneriji zagotovila lepo prednost pred Bravom. Razmerje v strelih na gol je 6:5 za Muro, v okvir vrat pa 2:0. Oba strela je v zadetek pretopil Črnogorec Staniša Mandić.

Gooooool! 2:0! 42. minuta. Izjemen zadetek Staniše Mandića, ki se je vpisal med strelce že drugič na tej tekmi. Črnogorec je tako na zadnjih dveh tekmah dosegel že tri gole. Priložnost se mu je po nudila po napaki Vanje Drkušića, ki je spregledal napadalca Mure in ga nevede poslal v ogenj. Mandić je izkoristil darilo. Igorja Vekića je premagal z dovršenim lobom z roba kazenskega prostora. Vratar mlade slovenske reprezentance je bil nemočen, Mura pa je povišala prednost. Če jo bo zadržala do konca, bo na lestvici (s tekmo več od Olimpije in Maribora) prevzela prvo mesto!

Drugi zadetek Staniše Mandića:

14. minuta: prva priložnost Brava. Z glavo je streljal Mustafa Nukić, a meril malo čez vrata, tako da ostaja pri vodstvu Mure. Podajo je prispeval Žan Trontelj.

Goooool! 1:0! 3. minuta. Mura je hitro povedla. Žan Karničnik je imenitno zaposlil Stanišo Mandića, ki je stekel sam proti vratom Brava in nato premagal še Igorja Vekića. Sanjski začetek Mure, ki je s tem na lestvici že prehitela vodilno Olimpijo!

Zadetek Staniše Mandića:

Danes praznuje Ante Šimundža, saj 200. vodi Muro. Pred tekmo je prejel posebno darilo iz rok predsednika Roberta Kuzmiča:

Ob 17.15 se je začela tekma v Fazaneriji med Muro in Bravom. Pri gostiteljih sta na klopi tudi Nino Kouter in Amadej Maroša, pri gostih pa Milan Tučić. Poškodovani kapetan Mure Alen Kozar, danes strokovni gost v studiu Planet TV, je potrdil, da v tej sezoni ne bo več zaigral za črno-bele.

Črno-beli bodo začeli dvoboj z enajsterico:

Mladi ljubljanski klub bo nastopil v postavi:

 

 

Ne spreglejte