Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2021,
22.00

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tonči Mujan Aljaž Krefl Tilen Pečnik NK Aluminij NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 9. 5. 2021, 22.00

2 leti, 11 mesecev

Poročilo s tekme Koper : Aluminij

Aluminij do novih pomembnih točk v boju za obstanek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Olimpija Aluminij | Aluminij je zmagal s 3:0. | Foto Vid Ponikvar

Aluminij je zmagal s 3:0.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Kopra so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 0:3 (0:2).

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga
Sportal Olimpija ohranila prednost, Aluminij do velike zmage #video

Koprčani so nadaljevali niz brez zmage, ki traja že pet tekem, tako da imajo na petem mestu po novem le še štiri točke naskoka pred današnjim tekmecem, ki je na osmem mestu vse bolj varen pred izpadom oziroma dodatnimi kvalifikacijami. Aluminij je na Bonifiki zmagal prvič.

Kidričani so povedli v sedmi minuti, ko je Nik Marinšek odvzel žogo neprevidnemu Marku Pejiću, jo oddal Tilnu Pečniku, ta pa jo je spravil v mrežo. V 13. minuti je Gašper Pečnik zapravil novo priložnost za goste, ko je z desne strani iz bližine žogo poslal v zunanji del mreže.

Precej bledi Koprčani so si še bolj zagrenili življenje v 24. minuti, saj je Aljaž Krefl unovčil najstrožjo kazen, ki jo je prav s prekrškom nad njim zakrivil Ivan Borna Jelić Balta.

Oskar Drobne je s svojimi varovanci prišel do druge zaporedne zmage. | Foto: Vid Ponikvar Oskar Drobne je s svojimi varovanci prišel do druge zaporedne zmage. Foto: Vid Ponikvar

V 26. minuti so vendarle nase opozorili tudi Koprčani, Matej Palčič je v kazenskem prostoru iskal strel in tudi prišel do njega, a ga je Luka Janžekovič vztrajno spremljal in na koncu dobro opravil svoje delo.

V 33. minuti so malce odločnejši Primorci poskusili še enkrat, takrat je do strela z glavo prišel Claudio Spinelli, a je bil premalo natančen. Isti igralec je tudi v 40. minuti zapravil zelo lepo priložnost, ko je bil povsem sam pred Janžekovičem, slednji pa je spet dobro posredoval.

V 54. minuti so bili domači znova blizu zadetku, s 17 metrov je sprožil Timotej Dodlek in zadel prečko. Pozneje je na Bonifiki ob sicer domači pobudi zavladalo zatišje, kar zadeva priložnosti, Kidričani so namreč uspešno branili lepo prednost.

Šele v 83. minuti se je moral izkazati Janžekovič, potem ko je Maks Barišić močno sprožil od daleč. Je pa piko na i zanesljivi zmagi Aluminija postavil Tonči Mujan v sodniškem dodatku, ko je zadel s 15 metrov malce z desne strani.

Koper bo v 34. krogu v nedeljo gostoval v Domžalah, Aluminij pa bo dan prej gostil Muro.

Koper : Aluminij 0:3 (0:2)

Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Perić, Černe, Kalan.

Strelci: 0:1 T. Pečnik (7.), 0:2 Krefl (24./11 m), 0:3 Mujan (90.).

Koper: Vargić, Mittendorfer, Viler, Žužek, Dodlek, Mišić, Jelić Balta, Pejić (od 46. Caimacov), Palčič, Vršič (od 46. Barišić), Spinelli (od 46. Vekić).

Aluminij: Janžekovič, Petek, Azemović, Bolha, Krefl, Prša, Marinšek (od 71. Jakšić), G. Pečnik (od 78. Pantalon), T. Pečnik (od 78. Čermak), Flakus Bosilj (od 88. Mujan), Kadrić (od 88. Ploj).

Rumeni kartoni: Mišić, Dodlek; T. Pečnik.
Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme. Aluminij je zmagal s 3:0.

GOOOL! Aluminij je v 91. minuti prišel do vodstva s kar 3:0. Med strelce se je vpisal še Tonči Mujan.

54. minuta: uf, kakšna priložnost za Koper. Priložnost za strel si je ustvaril Matej Palčič, ki pa je zatresel prečko.

Začetek drugega dela.

Konec prvega polčasa v Kopru, Aluminij se na odmor odpravlja s prednostjo 2:0.

40. minuta: velika priložnost za Koper. Sam se je pred vratarjem Janžekovičem znašel Claudio Spinelli, a se je vratar Aluminija izkazal z dobrim posredovanjem. 

GOOOL! Aluminij vodi že z 2:0. V 24. minuti je z bele pike zadel Aljaž Krefl.

GOOOL! Aluminij je v 7. minuti povedel z 1:0. Po veliki napaki obrambe Kopra je po lepi akciji Kidričanov zadel Tilen Pečnik.

Začetek tekme v Kopru.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Začetnih 11 za tekmo z Aluminijem🟡🔵#FORZAKOPER KLOP: Adam, Cerovec, Jozinović, Caimacov, Stevanović, Vekić, Barišić, Juffo, Kerezović

Objavil/a FC Koper dne Nedelja, 09. maj 2021

Tekmo s FC Koper začenjamo v naslednji postavi. ⚽ #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Nedelja, 09. maj 2021

Pred tekmo:

V večernem spopadu na Bonifiki bosta 33. krog sklenila Koper in Aluminij. To bo še zadnja tekma kanarčkov pred sredinim gostovanjem v knežjem mestu, na katerem bodo lovili napredovanje v finale pokala. Trener Rodolfo Vanoli si je zadal cilj, da Koprčane popelje v Evropo, sodeč po lestvici, pa se jim to lahko v prvenstvu posreči le še po čudežu. Tretjega mesta ne morejo več doseči, ampak le še četrtega, ki pa ob določenih razpletih v pokalu sploh ne bi zadostoval za Evropo. Primorci na zadnji tekmi niso bili zadovoljni s sojenjem v Murski Soboti.

''Očitno smo nezaželeni v tej ligi, to ni prvič, se je dogajalo že na prejšnjih tekmah. Koper ni imel nobene možnosti, saj smo igrali proti Muri in sodnikom. Če bo tako sojenje tudi v pokalu v Celju, smo tam že izločeni,'' je predsednik Ante Guberac prepričan, da so sodniki Koprčane oškodovali v tej sezoni že na sedmih do osmih tekmah. Ko je bil vroče glave po porazu v Murski Soboti, je namignil, da bi lahko v klubu razmišljali celo o bojkotu polfinalne pokalne tekme. Bi lahko Kopru domača zmaga nad Aluminijem vrnila mir in jim pomagala do večje samozavesti pred sredinim pokalnim izzivom? Kidričani po drugi strani potrebujejo točke v boju za obstanek, po Gorici, proti kateri je z dvema zadetkoma izstopal David Flakus Bosilj, želijo uresničiti cilj še proti drugemu primorskemu tekmecu.

Ne spreglejte