Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 4. 2021,
20.07

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

5

Natisni članek

Agron Šalja NK Koper NK Drava Ptuj NK Nafta Lendava NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Radomlje pokal Slovenije

Sreda, 28. 4. 2021, 20.07

2 leti, 12 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale

Brez senzacije v Lendavi, Olimpija še zadnji polfinalist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

5

Nafta - Olimpija | Olimpija je tokrat v Prekmurju zmagala. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Olimpija je tokrat v Prekmurju zmagala.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Znani so vsi polfinalisti Pokala Slovenije. To so Celje, Domžale, Koper in Olimpija. Koprčani so v sredo na Ptuju ugnali Dravo, ki je zapravila strel z bele točke, Olimpija pa je v Lendavi pokalnega podprvaka Nafto izločila šele v podaljšku, zmagoviti gol je v 111. minuti tekme, takrat so imeli zmaji igralca manj na igrišču, dosegel Andres Vombergar.  Domžale so v torek še drugič v tednu dni ugnale Maribor (2:1), Celjani, ki jih je prvič vodil novi trener Argon Šalja, pa so izločili Radomlje in ostali v boju za Evropo.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Torek, 27. april:
Celje : Radomlje 2:0 (0:0)
Brecl 85., Kerin 90.+2. R.K.: Trdin 82./Radomlje.

Domžale : Maribor 2:1 (2:0) 
Podlogar 23., Jakupović 42.; Klinar 60.

Sreda, 28. april:
Drava : Koper 0:2 (0:1)
Mulahusejnović 29., 81.
Vargić (Koper) je v 34. minuti ubranil 11-m Rogini (Drava).

Nafta : Olimpija 0:1 (0:0, 0:0) - po podaljšku
Vombergar 111.; R.K.: Bosić 90.+3/Olimpija

Vombergar preprečil senzacijo v Lendavi

Sklepno dejanje četrtfinala pokalnega tekmovanja se je odvilo v Lendavi, kjer je pri Nafti gostovala favorizirana Olimpija. Ljubljančani, ki si sezono želijo končati z dvojno krono in ponoviti dosežek iz sezone 2017/18, ko se je pod veliki uspeh podpisal Igor Bišćan, pa do zmage niso prišli zlahka, dosegli so jo šele globoko v podaljšku, v 111. minuti tekme je edini gol na tekmi dosegel Andres Vombergar.  

Fotogalerija s tekme v Lendavi (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 62

Izbranci Gorana Stankovića, ta je v nedeljo doživel prvi poraz, odkar vodi Olimpijo, so se tako po hudem boju le uvrstili v polfinale. Tik pred koncem rednega dela tekme so ostali z igralcem manj, ko je Radivoj Bosić prejel rdeči karton. Srbski vezist je v 93. minuti s komolcem udaril Tima Židana, sicer Nafti posojenega nogometaša Olimpije in sina nekdanjega asa ljubljanskega moštva in reprezentanta Gregorja Židana.

Zmaji so se na drugem zaporednem gostovanju v Prekmurju v nekaj dneh predstavili z zelo mlado zasedbo. Povprečna starost je znašala 23,5 let. Olimpija ni s tako mlado začetno enajsterico nastopila že šest let in pol!

Mulahusejnović odločil spopad na Ptuju

Rodolfo Vanoli je Koper popeljal med štiri najboljše v pokalu. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Rodolfo Vanoli je Koper popeljal med štiri najboljše v pokalu. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Drugoligaša s Ptuja v drugi ligi, kjer so nedavno zaradi nepravočasnega izpolnjevanja finančnih obveznosti do nekdanjega trenerja Muamerja Vugdalića za zeleno mizo izgubili tri točke, čaka še krčevit boj za obstanek, v pokalu, kjer je v osmini finala šokiral branilce naslova iz Murske Sobote, pa bi si lahko s senzacionalnim naslovom zagotovil celo igranje v Evropi!

A se za moštvo, ki ga vodi stari znanec slovenskih zelenic, Makedonec Viktor Trenevski, ni izšlo po željah. Koprčani, ki kljub nekoliko slabšim rezultatom v prvenstvu še vedno zaupajo trenerju Rodolfu Vanoliju, so namreč gostitelje premagali z 2:0, oba gola pa je dosegel Nardin Mulahusejnović, sicer tudi tudi najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije. Koprčani tako ostajajo v igri nastop v Evropi. Drava je svojo največjo priložnost zapravila v prvem polčasu, ko je Anton Rogina pri zaostanku z 0:1 zapravil najstrožjo kazen. 

Šalja začel novo službo z zmago

Luka Kerin je postavil končni rezultat. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Kerin je postavil končni rezultat. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V knežjem mestu je bilo v torek na praznični dan marsikaj drugače. Nogometašev Celja prvič v tem letu ni vodil Jiri Jarošik. Nekdanji zvezdnik češkega nogometa je po nizu skromnih rezultatov, po katerih so aktualni državni prvaki v Prvi ligi Telekom Slovenije padli na zelo nevarno deveto mesto, prepustil mesto drugemu.

Prišel je Agron Šalja, za seboj pustil delo selektorja kadetske reprezentance Slovenije in se posvetil klubskim izzivom. Celjanom želi zagotoviti obstanek, hkrati pa v pokalu naskakovati evropsko vozovnico, od katere je po zmagi nad Radomljami oddaljen le še dva koraka. Za napredovanje v polfinale sta za aktualne prvake ob koncu srečanja ob številčni premoči po izključitvi Gašperja Trdina zadela Amadej Brecl in Luka Kerin. Celjani so se tako že šestič v zadnjih desetih sezonah uvrstili med najboljše štiri ekipe v pokalnem tekmovanju.

Argon Šalja
Sportal Agron Šalja novi trener Celja

Vijoličasti Rožman izločen v "svojih" Domžalah

V mestu ob Kamniški Bistrici sta se za polfinalno vstopnico pomerila Domžale in Maribor. Zmage in napredovanja so se veselili Domžalčani, ki so zmagali z 2:1 in tako proti Mariboru slavili še drugič v enem tednu. Prejšnji teden so domžalski nogometaši v Ljudskem vrtu 15-kratne slovenske prvake na tekmi prve lige ugnali s 3:1.

Domžale : Maribor, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 23

Domžalčani so za zdaj pri dveh pokalnih lovorikah, v sezoni 2016/17 so jo osvojili pod taktirko Simona Rožmana, ki zdaj vodi Maribor. Ta pokala ni osvojil vse od leta 2016, skupaj pa ima devet tovrstnih naslovov.

Domžalčani so v uvodu tekme pokazali več, povedli pa so v 23. minuti, ko je pred vrati žogo po strelu Svena Šoštariča Karića v mrežo preusmeril Matej Podlogar. Gosti tudi pozneje niso pokazali veliko, v 43. minuti pa so domači podvojili prednost, ko je Arnel Jakupović zadel z desetih metrov.

Domžalčani so nazadnje osvojili pokal leta 2017. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalčani so nazadnje osvojili pokal leta 2017. Foto: Grega Valančič/Sportida

Rožman je na začetku drugega polčasa na igrišče poslal kar štiri nove igralce, Jana Repasa, Jana Mlakarja, Aleksa Pihlerja in Aljošo Matka, v 60. minuti pa je Maribor zmanjšal zaostanek z golom Denisa Klinarja z desne strani. V tem delu precej odločnejši gosti so pritiskali za izenačenje, imeli tudi nekaj nevarnih strelov, a je domžalska vrsta zdržala do konca in se veselila polfinala.

Sportal "Rožman bo 'porihtal' Maribor, kaj bo pa z Olimpijo?"
Ne spreglejte