Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2019,
22.10

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,94

7

Natisni članek

NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Triglav NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 4. 8. 2019, 22.10

4 leta, 8 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 4. KROG

Olimpija pobegnila Mariboru na +7, senzacija v Sežani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,94

7

Luka Menalo | Luka Menalo je dosegel prvi zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije na zelo atraktiven način. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Luka Menalo je dosegel prvi zadetek v Prvi ligi Telekom Slovenije na zelo atraktiven način.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Triglav s 4:2 in se povzpeli na prvo mesto. Pred branilcem naslova Mariborom, ki je v Fazaneriji proti Muri osvojil točko (1:1), pa imajo že sedem točk prednosti. Tabor je v Sežani presenetil Domžale (2:1). Brez zmagovalca sta se končali tekmi med Aluminijem in Rudarjem (1:1) oziroma Celjem in Bravom (2:2).

Sklepno dejanje 4. kroga je ponudilo festival zadetkov in veselje v vrstah Olimpije, ki se je povzpela na vodilni položaj in prednost pred branilci naslova iz Maribora povišala na visokih sedem točk. Dvoboj v Stožicah se je začel z vodstvom Triglava. V 15. minuti je Stožice s prvencem v Sloveniji utišal Španec Victor Aliaga, a je sledil korenit odgovor Ljubljančanov. V pičlih desetih minutah so na krilih dvakratnega strelca Anteja Vukušića in prvenca Luke Menala v 1. SNL povedli s 3:1.

Mojstrovina Luke Menala:

Gostje so na začetku drugega dela prek nekdanjega zmaja Davida Tijanića, ki si podobno kot Vukušić po novem s tremi zadetki deli prvo mesto na lestvici najboljših strelcev, poskrbeli za znižanje zaostanka na 2:3, a je Mario Jurčević le nekaj minut pozneje postavil končni rezultat.

Olimpija je pred tekmo sporočila, da bo moral Asmir Suljić zaradi poškodbe mišice na tekmi z Malatyasporjem počivati vsaj tri tedne.

Senzacija na Krasu, Domžale v krizi

Nogometaši Tabora so v nedeljo priredili veliko senzacijo. Na domačem igrišču so po Celju vzeli mero še Domžalam (2:1) in dokazali, da bodo v tej sezoni zelo neugodni gostitelji. Izjemen začetek Sežancev sta s krstnima zadetkoma v 1. SNL v uvodnih 13 minutah kronala Hrvat Antonio Azimović in Srb Predrag Sikimić.

Zadetek Predraga Sikimića za 2:0:

Domžale, ki so v četrtek po dramatični tekmi v Malmöju izpadle iz Evrope, so se hitro znašle v visokem zaostanku, v 75. minuti pa je zadetek upanja dosegel Tomaž Klemenčič. Rezultat se do konca ni več spreminjal, tako da so se izbranci Andreja Razdrha razveselili zmage, s katero so poskočili na razpredelnici na visoko četrto mesto. Domžalčani z zgolj eno točko (in tekmo manj) ostajajo na neslavnem zadnjem mestu.

Mura ostaja trn v peti Maribora

Sobotni večerni derbi v polni Fazaneriji je navdušil z dinamično predstavo, v kateri je bilo vprašanje o zmagovalcu odprto vse do zadnjega. Na koncu je obveljalo pri neodločenem rezultatu (1:1). Pritisk Mure v prvem polčasu je z zadetkom za 1:0 kronal Andrej Maroša, Luka Bobičanec pa je v izdihljajih prvega dela z nevsakdanjim lobom zatresel prečko.

Neverjeten udarec Luke Bobičanca, ki je zadel okvir vrat: 

V nadaljevanju je bil boljši Maribor, ki je namenoma zaigral brez nekaterih najboljših igralcev in jih spočil pred sredino evropsko tekmo proti Rosenborgu. Vijolice so izenačile v 70. minuti, ko je zadel v polno Martin Milec po asistenci rezervista Dina Hotića.

Maribor je v bogati zgodovini na začetku sezone najdlje čakal prvo zmago v prvenstvu leta 2005. Takrat jo je dočakal šele v 5. krogu. Milaničeva četa je tako v soboto izenačila neslaven rekord izpred 14 let, 10. avgusta, ko bo gostila sežanski Tabor, pa bo poskušala poskrbeti, da v peto vendarle dočaka težko pričakovano zmago.

Mojstrovina Kobiljarja za prvo točko Žilnika

V Kidričevem sta se Aluminij in velenjski Rudar razšla brez zmagovalca (1:1). Luka Štor je s tretjim zadetkom v tej sezoni popeljal Kidričane v vodstvo v prvem delu, ko ga je imenitno zaposlil Matic Vrbanec, v nadaljevanju pa je Janija Žilnika, ki je debitiral na trenerskem položaju pri Velenjčanih, v dobro voljo spravil Rijad Kobiljar.

Evrogol Rijada Kobiljarja:

Nekdanji nogometaš Olimpije je s prefinjenim strelom z roba kazenskega prostora matiral vratarja Aluminija in poskrbel za atraktivno izenačenje. Ostalo je pri remiju, s katerim Aluminij nadaljuje niz neporaženosti v tej sezoni, knapi pa tudi v četrto niso dočakali prve zmage.  

Matko prvi strelec 1. SNL

Na prvi tekmi četrtega kroga sta se na štadionu Z'dežele pomerila Celje in Bravo, ki sta se razšla brez zmagovalca (2:2). Za Celjane je to že tretji remi v tej sezoni, na domačo zmago pa še naprej čakajo že od 2. maja. Na zadnjih sedmih srečanjih na stadionu Z'dežele so štirikrat remizirali, trikrat pa ostali praznih rok. Nogometaši Brava pa so po štirih krogih pri prav toliko točkah.

Evrogol Mitje Lotriča:

Gostje so po 40 minutah srečanja po zadetkih Aljoše Matka in Mitje Križana vodili že z 2:0, a je pred koncem prvega polčasa izid z bele točke na 1:2 znižal Mitja Lotrič, ki je na začetku drugega polčasa z evrogolom poskrbel za izenačenje in postavil končni rezultat 2:2.

NK Bravo
Sportal Največji prestop v zgodovini Brava: Žan Jevšenak prestopil v Benfico
Marijan Pušnik
Sportal Rudar pojasnil, zakaj je po Sulejmanoviću odpustil tudi Pušnika

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

3 - Aljoša Matko (Bravo), Luka Štor (Aluminij), David Tijanić (Triglav), Ante Vukušić (Olimpija)
2 - Luka Bobičanec (Mura), Senijad Ibričić (Domžale), Mitja Lotrič (Celje), Luka Majcen (Triglav), Asmir Suljić (Olimpija), Žiga Škoflek (Rudar Velenje), Luka Šušnjara (Mura)
...

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Olimpija : Triglav (foto Urban Meglič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Mura : Maribor (foto Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 38

Celje : Bravo (foto Miloš Vujinović/Sportida):

Fotogalerija
1 / 70

Videovrhunci s tekme:

  • Olimpija : Triglav 4:2

  • Tabor : Domžale 2:1

  • Mura : Maribor 1:1

  • Aluminij : Rudar 1:1

  • Celje : Bravo 2:2

Ne spreglejte