Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2019,
22.21

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

16

Natisni članek

NK Bravo NK Tabor Sežana NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Rudar NK Celje NK Domžale NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 28. 7. 2019, 22.21

4 leta, 8 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 3. KROG

Maribor je imel 75 minut igralca več, a spet ni premagal Olimpije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,72

16

Olimpija, Maribor | Na derbiju v Ljudskem vrtu je bilo vroče, a gledalci niso videli zadetka. Olimpija je Maribor spet zapustila neporažena. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Na derbiju v Ljudskem vrtu je bilo vroče, a gledalci niso videli zadetka. Olimpija je Maribor spet zapustila neporažena.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Derbi 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu se je končal brez zadetkov. Prvaki odpora Ljubljančanov niso mogli streti, čeprav so od 15. minute igrali z igralcem več. V prvi nedeljski tekmi je Bravo v Ljubljani z 1:0 premagal Tabor Sežano in prišel do zgodovinskih prvih prvoligaških točk. V soboto je Triglav s 3:2 premagal Rudar iz Velenja. Na petkovi tekmi med Celjem in Aluminijem nismo dočakali zadetka.

NK Maribor NK Olimpija
Sportal Sodnik spet v središču pozornosti. Je bila Olimpija oškodovana? #video

Po treh zmagah v nizu in remiju Olimpija Ljudski vrt še petič v nizu zapušča neporažena, tako da je ohranila pet točk prednosti pred večnim tekmecem Mariborom. Ljubljančani so lahko toliko bolj zadovoljni, da se domov vračajo neporaženi, ker so bili od 15. minute številčno oslabljeni. Takrat je zaradi prekrška nad Jasminom Mešanovićem v svojem kazenskem prostoru glavni sodnik Matej Jug branilcu Ljubljančanov Vitalijsu Maksimenku pokazal neposreden rdeči karton.

Prekršek Vitalijsa Maksimenka za rdeči karton:

Kljub številčni premoči Mariborčanom ni uspelo streti odpora Olimpije, ki je imela celo nekaj priložnosti za zmago. Nevarna sta bila predvsem Luka Menalo in Ante Vukušić, medtem ko bi se lahko v zaključku tekme proslavil mladi bosanski napadalec Nardin Mulahusejnović, ki je na igrišče s klopi prišel malo pred tem.

Za oba največja slovenska nogometna tekmeca je prvi derbi sezone prišel v času med zahtevnimi evropskimi preizkušnjami. Mariborčani so v sredo doma z 2:1 odpravili švedskega prvaka AIK Stockholm, s katerim se bodo v povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov že prihodnji teden pomerili še na Švedskem. Olimpija je v četrtek v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov dosegla ugoden izid, remi z 2:2, v Turčiji pri Malatyasporju. S Turki se bo v povratni tekmi prav tako pomerila prihodnji teden.

Safet Hadžić, Darko Milanič
Sportal Takoj po derbiju v obeh taborih niso govorili o sodniku

Ljubljanski Bravo se je razveselil prvih prvoligaških točk v zgodovini kluba. | Foto: Grega Valančič / Sportida Ljubljanski Bravo se je razveselil prvih prvoligaških točk v zgodovini kluba. Foto: Grega Valančič / Sportida

Zgodovinska zmaga Brava, za katero je poskrbel Ganec

Bravo je po dveh porazih v prvih dveh krogih tokrat gostil Tabor, s katerim se je še v prejšnji sezoni meril med drugoligaši. Ljubljančani, ki sploh prvič nastopajo v prvi ligi, so bili od prve do zadnje minute boljši nasprotnik, a vse do 61. minute niso znali zadeti. Takrat je na spektakularen način tokrat sijajnega vratarja Primorcev Ariana Renerja premagal Ibrahim Mensah in poskrbel za prvi gol po vrnitvi na slovenske prvoligaške zelenice.

Ibrahim Mensah
Sportal Cirkuški vložek igrivega Ganca, ki bo šel v zgodovino #video

Bravo, ki je v prvem polčasu zatresel tudi prečko in vratnico, je tako dosegel zgodovinsko prvo zmago med prvoligaši, medtem ko Primorci ostajajo pri treh točkah, ki so jih osvojili v prejšnjem krogu. O premoči Ljubljančanov priča tudi število kotov, ki so jih imeli na voljo, in sicer kar 19, od tega neverjetnih 13 v prvem polčasu.

Nogometaši Triglava so z dvema goloma Luke Majcna in enim Davida Tijanića s 3:2 premagali Rudar. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nogometaši Triglava so z dvema goloma Luke Majcna in enim Davida Tijanića s 3:2 premagali Rudar. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Razburljiva tekma v Kranju, ki je osrečila Triglav

V edini sobotni tekmi je Triglav dosegel drugo zmago, Rudar pa je doživel prvi poraz v tej sezoni. Triglav je po dveh golih Luke Majcna prišel do vodstva z 2:0, pri drugem golu Kranjčanov z enajstmetrovke pa si je gostujoči branilec David Kašnik prislužil rdeči karton. Kljub številčni oslabljenosti je gostom uspel pravcati podvig, prišli so do izenačenja 2:2. Najprej je ob koncu prvega polčasa zadel Leon Črnčič, potem pa še v 55. minuti Milan Tučić.

Le 13 minut pozneje so Velenjčani ostali z zgolj devetimi nogometaši na igrišču, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen še Žiga Škoflek in Kranjčani so tako veliko številčno premoč znali unovčiti. Za tri točke je s pravcatim evrogolom poskrbel Milan Tučić, ki je zmagovalca odločil v 78. minuti.

Mojstrski gol Davida Tijanića, ki je odločil zmagovalca v Kranju:

Sportal V morju evrogolov je lahko zmagal samo en. Kateri?

V Celju začetek brez zadetkov

Prvoligaška karavana se je v 3. krogu najprej ustavila v Celju, kjer pa nismo videli zadetka. Tako za Aluminij kot Celje je bil to prvi remi v sezoni. Bližje zadetku so bili gostje iz Kidričeva, a je bil domači vratar Metod Jurhar vselej na mestu. Kidričani so kljub temu vsaj do nedelje prevzeli prvo mesto na lestvici.

V tem krogu bi se morale pomeriti tudi Mura in Domžale, a so Prekmurci ugodili prošnji Domžalčanov - ti prav tako nastopajo v Evropi in jih prihodnji teden čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Malmöju (prva tekma se je končala z remijem 2:2) -, da tekmo prestavijo na poznejši termin. Odigrana naj bi bila 12. septembra.

Rok Kronaveter
Sportal Ne le Olimpijo, Kronaveter bo preskočil tudi Muro

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

2 - Luka Bobičanec (Mura), Senijad Ibričić (Domžale), Aljoša Matko (Bravo), Asmir Suljić (Olimpija), Žiga Škoflek (Rudar Velenje), Luka Štor (Aluminij), Luka Šušnjara (Mura), David Tijanić (Triglav), Luka Majcen (Triglav)
...

 Poročila s tekem:

Fotogalerije s tekem:

Maribor : Olimpija (foto: Blaž Weindorfer):

Fotogalerija
1 / 63

Bravo : Tabor (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 23

Triglav : Rudar (foto: Žiga Zupan/Sportida):

Fotogalerija
1 / 40

Videovrhunci s tekem: 

Maribor : Olimpija 0:0

Bravo : Tabor 1:0

Triglav : Rudar 3:2

Celje : Aluminij 0:0

 

Ne spreglejte