Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2019,
22.30

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Mura

Sobota, 3. 8. 2019, 22.30

4 leta, 8 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Maribor

Milec rešil Maribor, derbi navdušil polno Fazanerijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Mura Maribor | Matko Obradović je proti nekdanjemu klubu klonil le enkrat, ko ga je premagal Martin Milec. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Matko Obradović je proti nekdanjemu klubu klonil le enkrat, ko ga je premagal Martin Milec.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure in Maribora so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Luka Menalo
Sportal Olimpija pobegnila Mariboru na +7, senzacija v Sežani #video
Mura : Maribor 1:1 (1:0)

Stadion Fazanerija, gledalcev 5000, sodniki: Kajtazović (Kranj), Kovačič, Kasapović (oba Ljubljana).

Strelca: 1:0 Maroša (28.), 1:1 Milec (70.).

Mura: Obradović, Kous, Karamarko, Maruško, Šturm, Kozar, Šporn, Bobičanec, Horvat (od 81. Bubnjar), Šušnjara (od 66. Karničnik), Maroša (od 74. Mulić).
Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Peričić, Klinar, Cretu, Pihler, Kramarič (od 66. Hotić), Požeg Vancaš (od 67. Kotnik), Mešanović (od 82. Tavares), Mulahusejnović.

Rumeni kartoni: Bobičanec, Horvat, Šporn; Milec.
Rdeč karton: /

Nogometaši Maribora, ki blestijo v kvalifikacijah lige prvakov, tudi po 4. krogu državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Na težkem gostovanju pri vedno neugodni Muri, na katerem je njihov trener Darko Milanič spočil nekatere igralce, ki so v evropskih tekmah nosili veliko breme, so v dinamični in zanimivi tekmi osvojili le točko. A to povsem ustreza dogodkom na igrišču, prvi polčas je pripadel Muri, ki je poleg gola imela še nekaj priložnosti, v drugem delu se je položaj obrnil, Štajerci so bili boljši, tako da so zasluženo izenačili.

Fotogalerija s tekme v Murski Soboti, foto Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 38

Maroša poslal žogo za hrbet Pirića

Mura je še petič zapored pod vodstvom Anteja Šimundže ostala neporažena proti Mariboru v 1. SNL. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura je še petič zapored pod vodstvom Anteja Šimundže ostala neporažena proti Mariboru v 1. SNL. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida opoldanske plohe v Murski Soboti gledalcem niso preprečile, da ne bi napolnili Fazanerije, so pa namočile teren. Na določenih delih igrišča so bile luže, tako da so bile razmere za igro izredno težke. So pa bile primerne za strele od daleč in že v prvem napadu je z njim domačega vratarja Matka Obradovića poskušal presenetiti Nardin Mulahusejnović, a mu to ni uspelo. Nekaj več težav je imel v 13. minuti pri podobnem poskusu Luke Bobičanca gostujoči vratar Kenan Pirić, toda tudi on je rešil svoj gol.

V 29. minuti pa je le moral po žogo v mrežo, zato pa nosi tudi nekaj krivde. Po prostem strelu Bobičanca z leve strani in podaji v kazenski prostor je obstal na golovi črti, pred njim se je neoviran znašel Amadej Maroša, ki je poslal žogo za njegov hrbet.

Po golu so domači "poleteli", pravi čudež je bil, da niso dosegli še kakšnega zadetka. Petnajst minut so oblegali vrata tekmecev, sprožili številne strele proti Piriću, toda poti v mrežo niso našli. Še najbližje drugemu golu je bil Bobičanec, ki je z malo sreče povzročil obilo težav vratarju, ki je na koncu žogo odbil v prečko.

Milec poskrbel za izenačenje

Viole so se gostovanja v Prekmurju udeležile v velikem številu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Viole so se gostovanja v Prekmurju udeležile v velikem številu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mariborčani so imeli v prvem delu le eno polpriložnost, zapravil jo je Jasmin Mešanović, v garderobi pa so strnili svoje vrste, na začetku drugega dela, ko so se razmere za igro nekoliko izboljšale, so bili oni tisti, ki so izvedli ofenzivo. Mešanović, Aleks Pihler Mulahusejnović so poskusili s streli, toda premalo natančno.

V 70. minuti pa so vendarle izenačili. Denis Klinar je prodrl po levi strani, podal žogo v sredino, ta je na drugi strani kazenskega prostora prišla do Dina Hotića, ki je malo pred vstopil v igro. Gostujoči zvezni igralec se ni odločil za strel, ampak je zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Martina Milca, ta je močno streljal, žoga je zadela vratnico, od katere se je odbila v mrežo.

Po doseženem golu je Maribor še bolj pritisnil, toda večje priložnosti si ni priigral, Muraši so ob koncu so izvedli nekaj protinapadov, vendar brez pravega zaključka, tako da se izid ni spremenil.

V naslednjem krogu bo Mura 10. avgusta gostovala pri Triglavu, Maribor pa bo istega dne gostil novince v prvi ligi iz Sežane.

Dogajanje v Murski Soboti v živo:

Konec dvoboja. Spektakularni derbi v Murski Soboti se je končal brez zmagovalcev. Mura ostaja trn v peti Maribora, Darko Milanič ni v 1. SNL ugnal Anteja Šimundže niti petič zapored, vijolice pa še vedno čakajo prvo prvenstveno zmago v tej sezoni. Nazadnje so jo tako dolgo čakali leta 2005. V sredo čaka slovenske prvake nov velik izziv, domača tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Rosenborgu, Milaniču pa je uspelo nekaj prvokategornikov pred zelo pomembnim evropskim dvobojem spočiti.

88. minuta: Rezervist Andrija Bubnjar je ogrozil mariborska vrata in streljal mimo vrat. Ostaja 1:1. 

Strel Andrije Bubnjarja:

75. minuta: branilci naslova pritiskajo. V Murski Soboti jih zanima popoln preobrat in prva zmaga v tej sezoni v 1. SNL. Andrej Kotnik je prisilil Matka Obradovića k novi obrambi. 

Strel Andreja Kotnika:

Gooool! Maribor je izenačil na 1:1 in se vrnil v igro. Rezervist Dino Hotić, ki je v 67. minuti zamenjal Martina Kramariča, je potreboval le dve minuti, da je prispeval asistenco za zadetek. Mrežo Mure je z natančnim strelom v diagonalni kot dosegel Martin Milec. 1:1 v Fazaneriji, obeta se dramatičen zaključek.

Zadetek Martina Milca:

55. minuta: Aleks Pihler je skušal izenačiti s škarjicami, a je poslal žogo mimo leve vratnice Matka Obradovića. Ostaja pri vodstvu Mure z 1:0.

Škarjice Aleksa Pihlerja:

54. minuta: sodnik Nejc Kajtazović je pokazal rumeni karton Martinu Milcu (oster jezik) in Tomiju Horvatu (nevarna igra). Le nekaj sekund pozneje je Amadej Maroša nevarno streljal, a je žoga zgrešila cilj.

Priložnost Amadeja Maroše:

49. minuta: Maribor je krenil odločno po izenačenje. naprej je poskušal Aleks Pihler z razdalje, nato pa še Jasmin Mešanović, a je nastreljal Žigo Kousa.

Priložnost Jasmina Mešanovića:

Začetek drugega polčasa. Trenerja se nista odločila za nobeno menjavo.

Konec prvega polčasa. Mura je v prvem polčasu nadigrala Maribor in odšla na premor z zadetkom prednosti.

44. minuta: Noro. Kakšna poteza Luke Bobičanca. Hrvat je najprej s prostega strela prisilil Kenana Pirića k atraktivnemu posredovanju, nato pa drzno poslal v kazenski prostor še predložek. Žoga je v loku letela proti vratarju Maribora, nato pa ga skoraj prevarala. Na srečo čuvaja mreže prvakov je zadela prečko in se odbila v polje, ostalo je pri 1:0.

Kako je Luka Bobičanec dvakrat ogrozil vrata Maribora:

38. minuta: Mura je v naletu, skoraj vsakič, ko se kateri izmed njenih nogometašev približa mariborskemu kazenskemu prostoru, postane vroče pred vrati Kenana Pirića. Tokrat je priložnost zapravil strelec Amadej Maroša.

Priložnost Amadeja Maroše:

33. minuta: Priložnost se je ponudila Tomiju Horvatu, a se mu je žoga v osrčju kazenskega prostora nekontrolirano odbila od noge, tako da ostaja pri 1:0.

Priložnost Tomija Horvata:

30. minuta: Mura še naprej pritiska, razmerje strelov v gol se je spremenilo izrazito v korist gostiteljev (8:5).

Goooool! Mura vodi z 1:0. Mrežo državnega prvaka je v 28. minuti zatresel Amadej Maroša in poskrbel za erupcijo navdušenja v Murski Soboti. Podajo je prispeval Luka Bobičanec.

Zadetek Amadeja Maroše:

21. minuta: z razdalje je skušal vrata Mure ogroziti Martin Milec, a je njegov strel švignil mimo vrat. Gostje so nevarnejši, v strelih na gol "vodijo" s 3:1.

13. minuta: Martin Kramarič je ogrel dlani nekdanjemu soigralcu Matku Obradoviću.

Strel Martina Kramariča:

10. minuta: Luka Bobičanec, ki je v 7. minuti prejel rumeni karton, je prisilil vratarja Maribora Kenana Pirića k prvi obrambi na srečanju.

Strel Luke Bobičanca:

Dokaz o tem, kako spolzko je igrišče, predstavlja tudi padec Špira Peričića in igra z roko:

  

Začetek tekme v polni Fazaneriji. Obeta se prvovrstni spektakel, nogometašem bo nagajalo le spolzko igrišče, ki je na nekaterih delih igrišča zaradi izdatnih padavin polno vode.

Začetno postavo je razkril tudi strateg gostiteljev na današnjem derbiju Ante Šimundža. Njegovi izbranci so za razliko od Mariborčanov dobro spočiti, saj so prejšnji teden mirovali. zaradi kazni manjka Rok Kronaveter, počivajo Saša Ivković, Mitja Viler in Blaž Vrhovec, kapetan Marcos Tavares, Dino Hotić in Andrej Kotnik le na klopi. 

Zvečer se bosta v derbiju kroga v razprodani Fazaneriji ob 20.10 pomerila Mura in Maribor. Trener gostov Darko Milanič je razkril enajsterico. Za razliko od sredine tekme v Stockholmu je dodobra premešal začetno postavo, kar je tudi pričakovano, saj ga v sredo čaka izjemno pomembna tekma proti Rosenborgu.

Ob 20.10 sledi poslastica kroga. Državni prvak Maribor se bo po velikem uspehu v Evropi, kjer je v sredo po podaljšku izločil AIK iz Stockholma, predstavil na domačih zelenicah in lovil tako želeno prvo prvenstveno zmago v tej sezoni. Delo bo vse prej kot enostavno, saj bo imel opravka z Muro, edinim klubom, ki je v prejšnji sezoni v 1. SNL ostal neporažen proti vijolicam. Mura je pod vodstvom Anteja Šimundže, ki odlično pozna Darka Milaniča in njegovo trenersko razmišljanje, lani v Fazaneriji ponižala Maribor s 4:1, z njim pa se še trikrat razšla brez zmagovalca.

Vstopnice se prodajajo kot vroče žemljice, tako da lahko pričakujemo polne tribune v Fazaneriji. Maribor bo želel pozitivno energijo, posledico napredovanja v Evropi, izkoristiti za boljše rezultate v prvenstvu. Ker bo že v sredo v Ljudskem vrtu gostoval Rosenborg, bo strokovno vodstvo najverjetneje premešalo postavo in spočilo nekatere prvokategornike za evropski izziv. To bo tudi zadnja tekma, na kateri na mariborski klopi zaradi kazni ne bo sedel športni direktor Zlatko Zahović.

Maribor je v bogati zgodovini na začetku sezone najdlje čakal prvo zmago v prvenstvu leta 2005. Takrat jo je dočakal šele v 5. krogu. Če bodo vijolice ostale brez zmage v Murski Soboti, bodo s tem že izenačile neslaven rekord izpred 14 let in 10. avgusta, ko bodo gostile Tabor, skušale poskrbeti, da bi v peto vendarle dočakale zmago.

Ne spreglejte