Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2019,
19.50

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

NK Domžale NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 4. 8. 2019, 19.50

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Domžale

Tabor se ne šali, v Sežani padle tudi Domžale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Sežana Gorica | Izbranci Andreja Razdrha so presenetili "evropske" Domžale. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Izbranci Andreja Razdrha so presenetili "evropske" Domžale.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma premagali Domžale z 2:1 (2:0).

Luka Menalo
Sportal Olimpija pobegnila Mariboru na +7, senzacija v Sežani #video
CB 24 Tabor Sežana : Domžale 2:1 (2:0)

Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Matković (Ravne), Klančnik (Slovenj Gradec), Mežnar (Šoštanj).

Strelci: 1:0 Azinović (10.), 2:0 Sikimić (14.), 2:1 Klemenčič (75.).

CB 24 Tabor Sežana: Rener, Horvat (od 72. Salkić), Ristić, Zebić, Azinović, Mihaljević (od 85. Vukelić), Babić, Sever, Bongongui (od 90 Aliaj), Sikimić, Milošev.

Domžale: Sorčan, Klemenčič, Ibričić, Mujan (od 60. Lazarević), Sikošek, Kait, Ćorluka, Podlogar (od 46. Kolobarić), Nicholson, Ilić (od 46. Dobrovoljc), Gnezda Čerin.

Rumeni kartoni: Salkić, Rener, Bongongui; Gnezda Čerin.
Rdeč karton: /

Nogometašem Domžal še v peti zaporedni tekmi ni uspelo zmagati. V državnem prvenstvu so še tretjič ostali brez polnega izkupička, po treh tekmah imajo le eno točko in so ob tekmi manj na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Pri novincu v ligi jih je pokopal slab uvod v tekmo, že po 14 minutah so zaradi neprepričljive obrambe zaostajali z 0:2, do konca pa so uspeli zaostanek le znižati.

Nor začetek Tabora

V nasprotju s pričakovanim so dvoboj bolje začeli gostitelji. Že v šesti minuti je do strela iz kazenskega prostora prišel Predrag Sikimić, a vratar Gregor Sorčan se ni pustil presenetiti. Zato pa je bil brez moči v deseti minuti, ko je bil po kotu v kazenskem prostoru najvišji Antonio Azinović, ki ga je z glavo premagal.

Tabor je že po 13 minutah vodil z 2:0:

Domžalčani se še niso opomogli od šoka, ko je bilo na semaforju že 2:0. Hitri Francoz Louis Marie Bongongui je po prodrl po levi strani, podal žogo do Sikimića, ta je sam prišel pred Soršaka in s plasiranim strelom žogo ob levi vratnici poslal v mrežo.

Domžalčani v prvem delu niso našli svojega ritma, v 30. minuti jim je spet ušel Bongongui, a ga je Branko Ilič s hrbta nekoliko odrinil, tako da ni prišel do strela, sodnik pa tudi ni pokazal na belo točko. Edino polpriložnost za Domžalčane je imel v 42. minuti Shamar Nicholson, a je vratar Arian Rener njegov strel ubranil.

Domžale dosegle le častni zadetek

Rener se je nekajkrat izkazal tudi v drugem delu, gosti so še nekajkrat streljali mimo ali čez vrata, v 75. pa so vendarle zadeli. S kota je v sredino žogo poslal Senijad Ibričić, Gaber Dobrovoljc jo je z glavo podaljšal na drugo vratnico, kjer jo je pripravljen dočakal Tilen Klemenčič.

Zadetek Tilna Klemenčiča:

Dve minuti pozneje bi domači, pri katerih je v drugem delu s prostega strela dvakrat zagrozil Stjepan Babić, spet lahko vodili z dvema goloma razlike. Sikimić se je neoviran pritekel pred Sorčana, a je ta dobil medsebojni dvoboj, odbite žoge pa v mrežo ni znal poslati Marko Ristić.

Do konca tekme so Domžale sicer napadale, nekajkrat swo prišli v tekmečev kazenski prostor, toda manjkala je zadnja podaja, nekajkrat pa tudi strel.

V naslednjem krogu bo Tabor gostoval pri Mariboru, Domžale pa bodo gostile Celje.

Dogajanje v Sežani v živo:

Konec srečanja v Sežani. Čeprav so Domžalčani pritiskali do zadnje sekunde, so gostitelji zadržali prednost in se razveselili nove zmage v druščini najboljših. Zmagali so z 2:1. Po Celjanih so na domačem igrišču vzeli mero še favoriziranim Domžalam, ki ostajajo na zadnjem mestu razpredelnice.

Goooool! 2:1. Domžalčani so prepolovili zaostanek. Zadetek upanja za rumene je po strelu z glavo z neposredne bližine v 75. minuti dosegel Tilen Klemenčič. Kot je izvajal Senijad Ibričić, nato pa je Gaber Dobrovoljc z glavo podal osamljenemu soigralcu, ki mu ni bilo težko zatresti mreže drugoligaškega podprvaka.

Zadetek Tilna Klemenčiča:

69. minuta: kapetan Domžal Senijad Ibričić je ogrel dlani vratarja Sežančanov, ki še naprej vodijo z dvema zadetkoma prednosti in se jim nasmiha druga zmaga v tej sezoni.

62. minuta: Stjepan Babić je podobno kot pred desetimi minutami s prostega strela znova namučil Grego Sorčana. Zatresla se je tudi prečka. Ostaja 2:0.

60. minuta: Domžale so pol ure pred koncem srečanja izkoristile zadnjo menjavo. Nekdanji reprezentant Dejan Lazarević je vskočil namesto Tonćija Mujana. Gostitelji še niso menjali.

58. minuta: Leon Sever je nevarno streljal proti vratom Domžal, a je gostujoča obramba spremenila smer žogi, ta pa za malo zgrešila cilj.

52. minuta: Stjepan Babić je s prostega strela namučil Grego Sorčana. Ostaja 2:0.

49. minuta: Domžalčani so v nadaljevanju tekme nevarnejši tekmec. Najprej je Tonći Mujan po strelu z glavo meril mimo vrat, nato je bilo vroče v kazenskem prostoru gostiteljev po podaji Shamarja Nicholsona.

Začetek drugega polčasa. Trener Domžal Simon Rožman se je odločil za dvojno menjavo. Namesto Branka Ilića je vstopil Gaber Dobrovoljc, namesto Mateja Podlogarja pa Dario Kolobarić.

Konec prvega polčasa v Sežani. Tabor presenetljivo vodi z 2:0, Domžale pa se spogledujejo z nadaljevanjem niza, v katerem tudi v četrto ne bodo dočakali prve zmage v tej sezoni.

42. minuta: Prvi nevarnejši poizkus nogometašev Domžal. Proti vratom gostiteljev je streljal Shamar Nicholson, a Arian Rener ni imel težjega dela. Ostaja 2:0 za Tabor. Že v nasprotnem napadu se je za strel z razdalje odločil Leon Sever in zgrešil cilj.

Priložnost Shamarja Nicholsona:

31. minuta: Tabor je nevarno prodrl prek Kamerunca Rodrigueja Bongonguija, ki je nato padel v kazenskem prostoru Domžal, a je ostala piščalka sodnika Aleksandra Matkovića nema. Afričana je oviral Branko Ilić. Navijači so protestirali, saj so pričakovali najstrožjo kazen, a se je igra nadaljevala. Ostaja 2:0 za Razdrhovo četo.

Padec Rodrigueja Bongonguija:

Gooool! 2:0! V Sežani so se Domžale znašle v ogromnih težavah. Gostitelji so v 13. minuti prek spretnega Predraga Sikimića povedli z 2:0! 36-letni Srb se je razveselil strelskega prvenca na slovenskih zelenicah. Pod asistenco se je podpisal Rodrigue Bongongui.

Zadetek Predraga Sikimića:

Gooool! 1:0! Za veselje domačega občinstva je v 10. minuti poskrbel Antonio Azimović. Hrvaški branilec, ki pri Sežančanih nosi kapetanski trak, je premagal Grego Sorčana po strelu z glavo in dosegel prvoligaški prvenec. Podajo je po predložku s kota prispeval Dominik Mihaljević.

Zadetek Antonia Azimovića:

Začetek tekme v Sežani.

S kakšno postavo se bo v boj po nove prvenstvene točke pognal strateg Tabora Andrej Razdrh?

Kakšno enajsterico je izbral trener Domžal Simon Rožman?

V nedeljo bo slavnostno v Sežani, kjer se bo Tabor soočil z najtežjo oviro v tej sezoni. Po Aluminiju, Celju in Bravu, na teh tekmah je osvojil tri točke, se bo spopadel z Domžalami, ki spadajo v vrh slovenskega klubskega nogometa. Kraševcem bo šel na roko podatek, da so rumeni v četrtek garali na Švedskem in po hudem boju (2:3) izpadli proti Malmöju.

Naporno gostovanje je Rožmanovi četi zagotovo vzelo veliko moči, po izpadu Domžal pa v mestu ob Kamniški Bistrici ponavadi sledijo odhodi nekaterih najboljših igralcev v tujino. Sežanci so svojo edino zmago v prvi ligi pozdravili prav na domačih tleh. Zato bodo ob 17.30 na stadionu Rajko Štolfa krenili po nov podvig in želeli prvoligaški javnosti dokazati, da si zaslužijo mesto med elito.

Ne spreglejte