Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2020,
22.18

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

7

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Bravo NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Tabor Sežana NK Triglav

Nedelja, 5. 7. 2020, 22.18

3 leta, 9 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

Olimpija v tekmi sezone navdušila v Kranju, kapetan rešil Maribor v 94. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

7

NK Triglav Kranj, NK Olimpija | Golgeter Olimpije Ante Vukušić je v Kranju prišel do 20., 21. in 22. prvenstvenega gola sezone. | Foto Grega Valančič/Sportida

Golgeter Olimpije Ante Vukušić je v Kranju prišel do 20., 21. in 22. prvenstvenega gola sezone.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija v nedeljo v verjetno najbolj spektakularni tekmi sezone s 7:3 zmagala v Kranju proti Triglavu. Maribor je v zadnji tekmi kroga z golom najboljšega strelca v zgodovini lige Marcosa Tavaresa v 94. minuti s 3:2 premagal Muro in ostal v igri za naslov. Za Ljubljančani, tako kot Celjani, ki so v v petek prekinili niz nepremagljivosti Brava, Mariborčani tako še naprej zaostajajo za štiri točke. V soboto je v Velenju predvsem po zaslugi katastrofalne predstave svojega vratarja Rudar proti Aluminiju izgubil z 1:3 in še naprej ostaja brez samcate zmage. Domžale so v petek z golom kapetana Senijada Ibričića v 94. minuti z 2:1 premagale Tabor.

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog:

Petek:
Bravo : Celje 1:2 (1:0)
Matko 4./11m; Lotrič 65., Vizinger 82.

Domžale : Tabor 2:1 (0:0)
Jakupović 65., Ibričić 94.; Fahd 87.

Sobota:
Rudar : Aluminij 1:3 (1:2)
Panadić 45.; Živković 27., 34., Pečnik 47.

Nedelja:
Triglav : Olimpija 3:7 (2:3)
Janković 30., Milanović 32., Mlakar 55.; Vukušić 12., 45./11m, 60., Čekiči 23., Savić 74., 78., Bezjak 79.

Maribor : Mura 3:2 (2:0)
Cretu 4., Bajde 25., Tavares 94.; Maruško 60., Maroša 69./11m
Ante Vukušić
Sportal Presrečni Hrvat razkril, kje tiči moč "atomske" Olimpije #video

Olimpija je v nedeljo v Kranju hitro prišla do vodstva z 2:0, a ga še hitreje zapravila, potem pa v zadnji minuti prvega polčasa zadela za vodstvo s 3:2, ko je uspešno realizirala enajstmetrovko. Že takoj na začetku drugega polčasa je Triglav še drugič izenačil, a potem je po natanko uri igre še tretjič udaril Ante Vukušić, prišel do hat-tricka, še 22. prvenstvenega gola in, kot se je izkazalo pozneje, prelomil tekmo.

Ljubljančani se do konca tekme niso ustavljali, saj je Stefan Savić v dveh minutah zadel še dvakrat, rezervist Roman Bezjak pa je le malo po vstopu v igro zadel sedmič in postavil končni izid. Hrvat Dino Skender je tako prišel še do tretje zmage na tretji tekmi v vlogi trenerja Olimpije.

Ante Vukušić
Sportal Duh Lionela Messija v Kranju

Marcos Tavares je zabil že 154. gol v slovenski prvoligaški konkurenci in Maribor ohranil v igri za naslov. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Marcos Tavares je zabil že 154. gol v slovenski prvoligaški konkurenci in Maribor ohranil v igri za naslov. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Marcos Tavares v 94. minuti rešil Maribor

Zvečer so bili v zadnji tekmi kroga v akciji Mariborčani in proti pokalni zmagovalki Muri dočakali novo zmago. Po dveh spektakularnih golih Alexandruja Cretuja in Gregorja Bajdeta v prve pol ure igre se je zdelo, da jim bo uspelo zlahka, a so se ušteli. Prekmurci, ki jih vodi legenda Maribora Ante Šimundža, so sredi drugega polčasa najprej z golom Matica Maruška in potem še z uspešno realizirano enajstmetrovko Amadeja Maroše hitro izenačili izid.

Vse do zadnjih sekund tekme se je zdelo, da Mariboru ne bo uspelo. Vijoličasti so poizkušali, kar dvakrat stresli okvir vrat, potem pa jih je z golom v 94. minuti rešil kdo drug kot njihov legendarni kapetan, najboljši strelec v zgodovini kluba in tudi najboljši strelec slovenske lige vseh časov Marcos Tavares.

Zmagoviti gol Marcosa Tavaresa v Ljudskem vrtu:

Alexandru Cretu
Sportal Mariborčani so posnemali Cristiana Ronalda #video

Rudar v Velenju v tekmi napak spet ostal praznih rok

V edini sobotni tekmi je Rudar poskušal priti do prve prvenstvene zmage v tej sezoni, a je spet izgubil. Predvsem po zaslugi hudih napak svojega mladega vratarja Tomaža Stopajnika, ki je v prvem polčasu Aluminiju najprej podaril en gol, ko je v polno meril Ante Živković (pozneje je zadel še enkrat), potem pa v drugem še tretjega, ko je zadel še Tilen Pečnik.

Prav ta nogometaš je po še eni hudi napaki vratarja Rudarja zadel tudi v prvem polčasu, a so veliko napako naredili tudi sodniki in gola po njegovem strelu, ko se je žoga od prečke nazaj na igrišče odbila globoko izza golove črte, niso priznali. Edini gol za Rudar je v zaključku prvega dela igre dosegel Mateo Panadić, ko je zmanjšal zaostanek Rudarja na 1:2.

Tomaž Stopajnik
Sportal Nočna mora mladega vratarja Rudarja (in sodnikov)

Celjani so prekinili več kot sedem mesecev trajajoč niz neporaženosti Brava in ostali v igri za naslov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani so prekinili več kot sedem mesecev trajajoč niz neporaženosti Brava in ostali v igri za naslov. Foto: Grega Valančič/Sportida
Celjani končali niz Brava in ostali v igri za naslov

Bravo je v Ljubljani v petek prvič po 11 tekmah oziroma 215 dneh izgubil prvoligaško tekmo, čeprav je po prvem polčasu kazalo drugače. Že na začetku tekme ga je namreč njegov najboljši strelec Aljoša Matko popeljal v vodstvo, potem ko je uspešno realiziral enajstmetrovko.

Celjani so pozneje pritisnili, a vsaj v prvem delu igre do zadetka niso prišli. Uspelo jim je v drugem, in sicer kar dvakrat. Najprej je po nekaj zapravljenih priložnostih zadel njihov kapetan Mitja Lotrič, v 82. minuti pa je z novim, 20. prvenstvenim golom za zmago gostov poskrbel drugi najboljši strelec prvenstva, Hrvat Dario Vizinger.

Zmagoviti zadetek Daria Vizingerja:

Dve mojstrovini v Domžalah v dramatičnem zaključku tekme

Domžalčani, ki so se nepričakovano znašli v boju za obstanek, so v drugi petkovi tekmi zmagali drugič v nizu. Najprej jih je v vodstvo v 65. minuti popeljal Arnel Jakupović, a je v 87. minuti s spektakularnim golom za Tabor zadel Gabonec Ndzengue Fahd. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z remijem, pa je v 94. minuti s prostega strela mojstrsko zadel kapetan Domžal Senijad Ibričić in domačim prinesel pomembne tri točke.

Mojstrski gol Ndzengueja Fahda:

Mojstrski gol Senijada Ibričića:

Kdo je zabil lepši gol?

  • Senijad Ibričić (Domžale)
    21,14 %
    78 glasov
  • Ndzengue Fahd (Tabor Sežana)
    78,86 %
    291 glasov
Oddanih 369 glasov

Prvoligaški klubi bodo do 22. julija, ko se bo končal redni del, odigrali še pet krogov v pospešenem ''angleškem'' ritmu, tako da se obeta napet zaključek tekmovanja. Tako v boju za naslov, Evropo, kot tudi obstanek.

Lestvica:

Najboljši strelci:

22 - Ante Vukušić (Olimpija)
20  Dario Vizinger (Celje)
16 − Mitja Lotrič (Celje)
12 − Rok Kronaveter (Maribor), Amadej Maroša (Mura), Predrag Sikimić (Tabor/Domžale), Ante Živković (Aluminij),
11 − Luka Bobičanec (Mura), Aljoša Matko (Bravo), 
10 - Endri Čekiči (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale),
 9 − Ivan Božić (Celje), Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav),  Luka Menalo (Olimpija), Luka Zahović (Maribor)
...  

Poročila s tekem:

Fotogalerije:

Triglav : Olimpija (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 34

Bravo : Celje (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 28

Domžale : Tabor Sežana (foto Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 52

Video povzetki tekem:

Maribor : Mura 3:2

Kmalu ...

Triglav : Olimpija 3:7

Bravo : Celje 1:2

Domžale : Tabor Sežana 2:1

Rudar : Aluminij 1:3:

Ne spreglejte