Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 9. 2020,
22.46

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,74

2

Natisni članek

ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 13. 9. 2020, 22.46

3 leta, 7 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 3. KROG

Mura namučila Olimpijo, Maribor poskočil na vrh #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,74

2

Olimpija Mura | Po dolgem času so bili lahko na domači tekmi Olimpije prisotni tudi navijači zeleno-belih. | Foto Vid Ponikvar

Po dolgem času so bili lahko na domači tekmi Olimpije prisotni tudi navijači zeleno-belih.

Foto: Vid Ponikvar

V zadnji tekmi 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se Olimpija in Mura v Stožicah razšli brez zadetkov. Tabor je pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića premagal "negativni" Aluminij (3:1), Koper je po veličastnem preobratu v Novi Gorici pokvaril načrte vrtnicam (4:2). Na vrhu lestvice je po novem Maribor, ki je v prvem nastopu pod taktirko Maura Camoranesija visoko premagal Bravo (4:1). Domžale so v gosteh prizadejale boleč poraz prvaku Celju (2:1).

Sklepno dejanje 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bil derbi v Ljubljani, edina tekma kroga, ki se je razpletla brez zadetkov. Mura je bila nevarnejši tekmec, si v Stožicah, kjer so lahko dvoboj po dolgem času spremljali gledalci (do 500), priigrala kar nekaj zrelih priložnosti, a je vratar ljubljanskega kluba Žiga Frelih zadržal mrežo nedotaknjeno. Podobno velja tudi za čuvaja mreže črno-belih Matka Obradovića, ki je v tej sezoni še nepremagan.

Dve priložnosti Kevina Žižka v enem napadu:

To je dober obet za četrtkova izziva, ki čakata nedeljska tekmeca. Zmaji bodo gostili Zrinjski iz BiH, Prekmurci pa v Fazaneriji danski Aarhus. Mura je po točkah ujela vodilni Maribor, ki ima boljšo razliko v zadetkih in tako po treh krogih vodi na lestvici. Olimpija (s tekmo manj) za vodilnim dvojcem zaostaja pet točk, v tej sezoni pa še vedno čaka na prvo zmago v prvenstvu.

Veličasten preobrat Kopra v Novi Gorici

Nedelja ostaja v znamenju srečanj, na katerih tista ekipa, ki ostane z igralcem manj, pride do polnega izkupička. Novogoričani so odlično vstopili v primorski derbi. Po rdečem kartonu, ki ga je prejel nogometaš Kopra Lovre Čirjak, je mladi Nigerijec Mathias Oyewusi s klubskim prvencem popeljal vrtnice v vodstvo. Gostje z Obale, ki jih vodi klubska legenda Gorice Miran Srebrnič, pa se vseeno niso predali.

Drugi zadetek Žana Žužka po asistenci Dareta Vršiča:

Še pred koncem prvega polčasa so izenačili, po drugem zadetku Žana Žužka prešli v vodstvo, nato pa prek prvenca Nardina Mulahusejnovića v 1. SNL v dresu Kopra in zadetka Stefana Stevanovića prišli do sladke zmage s 4:2. Blestel je Dare Vršič, vrtnice, ki niso znale izkoristiti igralca več, pa so do konca srečanja poskrbele le za kozmetični popravek, ko je lastno mrežo zatresel Žužek. Nekdanji član Domžal je s tremi goli najboljši strelec v tej sezoni, zanimivo pa je, da je dosegel tudi dva avtogola.

Miran Srebrnič
Sportal Koper po rdečem kartonu ponižal Gorico #video

Camoranesijev naslednik pri Taboru začel z odliko

Uvodni nedeljski dvoboj v Sežani je pripadel Taboru. Čeprav so gostitelji v 29. minuti ostali z igralcem manj, saj je moral Dino Stančić zaradi dveh rumenih kartonov zapustiti igrišče, so v nadaljevanju Štajercem povzročili veliko težav. Najprej je z bele točke črno-rdeče v vodstvo popeljal Mario Babić, nato je prvi junak dvoboja, portugalski novinec Aldair Djaro, s pravcatim projektilom podvojil prednost.

Zadetek Aldaira Djara za 2:0:

Upanje gostov po pozitivnem rezultatu je naraslo v 77. minuti, ko je visoki Črnogorec Filip Kukuličić zatresel domačo mrežo, a je Tabor v zadnjih minutah prek rezervista Marsela Stareta potrdil zmago in se veselil uspešnega debija novega trenerja Gorana Stankovića, ki je nasledil Maura Camoranesija. Aluminij ostaja pri negativnem številu točk (-1), s katerim je zasidran na dnu razpredelnice. 

Sportal Tabor jo je z igralcem manj zagodel Kidričanom #video

Domžale šokirale prvake, Kolobarić ostaja vroč

Branilci naslova ostajajo brez domače zmage tudi po drugem prvenstvenem nastopu v tej sezoni. Celjani so tokrat priznali premoč Domžalam, ki so zmagale z 2:1, glede na priigrane priložnosti pa bi lahko na koncu stadion Z'dežele, na katerem se je zbralo 500 ljubiteljev nogometa, osvojile še z izdatnejšo razliko v zadetkih. Rumeno družino je v dobro voljo znova spravil 20-letni napadalec Dario Kolobarić, ki je zadel v polno že tretjič zapored in vodi na lestvici najboljših strelcev tekmovanja.

Zadetek Daria Kolobarića za vodstvo Domžal z 2:0:

Pred njim je Matjaža Rozmana premagal še Matej Podlogar, častni zadetek za Kosićevo četo, ki ji v začetku sezone ne gre vse po načrtih, pa je prispeval Žan Zaletel. S tem je prekinil strelski post Celja, ki je trajal skoraj 250 minut. Domžalčani so dočakali prvo zmago v tej sezoni, Celjani, ki jih čez dva tedna čakajo novi izzivi v Evropi, pa presenetljivo ostajajo pri dnu razpredelnice. To je bila tudi prva tekma slovenskih prvakov, na kateri so zaigrali brez najboljšega strelca in asistenta Daria Vizingerja, ki se je preselil v Avstrijo.

Dario Kolobarić
Sportal Rumena družina na krilih mladega junaka poglobila krizo Celja #video

Bravo ni razočaral, a izgubil kar z 1:4

Mariborčani so se prvič predstavili pod vodstvom Maura Camoranesija, ki je navijače vijolic takoj spravil v dobro voljo in popeljal izbrance do visoke zmage nad Bravom. Ljubljančani, ki so v uvodnih dveh krogih vknjižili dve zmagi in bili na lestvici pred vijolicami, so v dvoboj vstopili pogumno in bili v uvodni tretjini boljši tekmec, nato pa je Aljoša Matko, še v prejšnji sezoni posojen napadalec Maribora na delu pri Bravu, z izjemnim zadetkom popeljal vijolice v vodstvo. To je bil njegov strelski prvenec v dresu Maribora.

Evrogol Aljoša Matka za 1:0:

Sledile so nore minute Maribora, ki je prek Jasmina Mešanovića in Nemanje Mitrovića še pred koncem prvega dela povedel s 3:0. Bravo je v drugem delu nadaljeval prevlado, prek Mustafe Nukića znižal na 1:3, nato pa je Maribor le dve minuti pozneje odgovoril z igrivo akcijo, ki jo je z zadetkom za končnih 4:1 kronal povratnik Jan Mlakar. Nenavadna tekma, v kateri je mladi ljubljanski klub streljal proti vratom Maribora kar 14-krat (gostitelji le sedemkrat), a izgubil z 1:4, se je tako končala s prepričljivo zmago v praznem Ljudskem vrtu.

Maribor Bravo
Sportal Pravljični debi Camoranesija, Maribor podivjal po evrogolu Matka #video
NK Celje Molde
Sportal Celjani brez skrivalnic o pomoči ruskega milijarderja

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog:

Sobota:
Maribor : Bravo 4:1 (3:0)
Matko 34., Mešanović 36., Mitrović 41., Mlakar 81.; Nukić 79.

Celje : Domžale 1:2 (0:2)
Zaletel 69.; Podlogar 24., Kolobarić 29.; R.K.: Čalušić 71./Celje

Nedelja:
Tabor : Aluminij 3:1 (1:0)
Babić 33./11-m, Aldair 62., Stare 88.; Kukuličić 77.; R.K.: Stančić 29./Koper

Gorica : Koper 2:4 (1:1)
Oyewusi 36., Žužek 86./ag.; Žužek 41., 51., Mulahusejnović 60., Stevanović 65..; R.K.: Čirjak 29./Koper

Olimpija : Mura 0:0

Lestvica:

Aluminiju je NZS odvzela še dve točki.

Najboljši strelci:

3 - Dario Kolobarić (Domžale), Žan Žužek (Koper)
2 - Andrija Filipović (Mura), Nino Kouter (Mura)
... 

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Olimpija : Mura, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 17

Maribor : Bravo, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 57

Video vrhunci s tekme:

Olimpija : Mura 0:0

Gorica : Koper 2:4

Tabor : Aluminij 3:1

Celje : Domžale 1:2

Maribor : Bravo 4:1

Ne spreglejte