Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2020,
22.30

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale NK Celje

Sobota, 12. 9. 2020, 22.30

3 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Domžale

Rumena družina na krilih mladega junaka poglobila krizo Celja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Dario Kolobarić | Dario Kolobarić se je med strelce vpisal tudi v tretjem nastopu zapored. | Foto Vid Ponikvar

Dario Kolobarić se je med strelce vpisal tudi v tretjem nastopu zapored.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Celja so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili z Domžalami z 1:2 (0:2). Predstave prvakov še naprej niso na ravni lanske sezone. Po treh krogih namreč ostajajo brez zmage, z vsega eno osvojeno točko. Na Areni Z'dežele so namreč Domžalčani dosegli prvo zmago v sezoni.

Olimpija Mura
Sportal Mura namučila Olimpijo, Maribor poskočil na vrh #video

Celje : Domžale 1:2 (0:2) 

Arena Z'dežele, gledalcev 500, sodniki: Skomina, Praprotnik, Habibović.

Strelci: 0:1 Podlogar (24.), 0:2 Kolobarić (29.), 1:2 Zaletel (69.).

Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Ćalušić, Marandici, Štravs (od 65. Novak), Vrbanec, Kerin (od 87. Koritnik), Lotrič, Kuzmanović (od 65. Dangubić), Božić.
Domžale: Sorčan, Žinič, Vuklišević, Šoštarič Karić, Sikošek, Husmani, Podlogar (od 86. Mavretič), Pišek, Ibričić, Svetlin (od 75. Kim), Kolobarić (od 90. Mujan).

Rumeni kartoni: Marandici, Čalušić, Kadušić, Novak; Sikošek, Podlogar, Sorčan.
Rdeči karton: Ćalušić (73.).

Celjani so v minuli sezoni dobili tri medsebojne spopade z Domžalčani, na svojem stadionu pa so se drevi od samega začetka mučili z varovanci Dejana Djuranovića.

Ti so bili v prvi polovici prvega polčasa večkrat nevarni po podajah v kazenski prostor, a je manjkala pika na i. Najbližje je bil Dario Kolobarić, ki pa mu je slabši strel z desetih metrov Matjaž Rozman v 23. minuti obranil.

Zadetek Daria Kolobarića za 2:0:

Dobro minuto kasneje pa so nato Domžalčani zasluženo povedli. Po podaji Senijada Ibričića s kota je najvišje skočil Damjan Vuklišević, pred vrati pa je nato Matej Podlogar z glavo preusmeril žogo za hrbet Rozmanu.

V 29. minuti se je mreža domačih znova zatresla. Mat v treh potezah je uspel Podlogarju, Janezu Pišku in Kolobariću, ki je zadel tretjič v sezoni po natančnem strelu mimo nemočnega Rozmana.

Domžalčani so v nadaljevanju prepustili narekovanje ritma domačim, sami pa so prežali na hitre protinapade. Čeprav so v prve četrt ure drugega dela Celjani napadali, so dvakrat okvir vrat zadeli Domžalčani.

Častni zadetek Zaletela, Celjani padli v krizo

K Dušan Kosić je s Celjem v tej sezoni izgubil vse tri domače tekme. Dve v prvenstvu in eno v Evropi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Dušan Kosić je s Celjem v tej sezoni izgubil vse tri domače tekme. Dve v prvenstvu in eno v Evropi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida olobarić je bil po hitrem prodoru malenkost nenatančen v 59. minuti, le nekaj trenutkov kasneje pa je okvir vrat s strelom od daleč stresel še Ibričić. Kolobarić je bil sedem minut kasneje še enkrat nenatančen z leve strani kazenskega prostora.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 69. minuti, ko je po podaji s kota Mitje Lotriča zadel Žan Zaletel. To je bil sploh prvi zadetek Celjanov v tej sezoni.

Prvaki so v 73. minuti po drugem rumenem kartonu ostali brez Josipa Ćalušića, v zadnjih 20 minutah pa z igralcem manj niso našli poti do izenačujočega zadetka.

Še več, po strelih Do Hyun Kima in Ibrićića so bili bližje tretjemu zadetku gosti, ki pa so domov vseeno odnesli tri točke. Celjani pa so še na drugi domači tekmi vknjižili poraz.

Celje bo v 4. krogu prihodnjo soboto gostovalo v Mariboru, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Tabor.

Dogajanje v Celju v živo:

Konec dvoboja v Celju. Domžalčani so si zasluženo priigrali prvo zmago v tej sezoni, Dario Kolobarić pa je trenutno s tremi zadetki najboljši strelec tekmovanja. Branilci naslova so si v treh prvenstvenih nastopih priigrali le točko, na domačem igrišču pa vknjižili še drugi zaporedni poraz. Končna razlika bi bila lahko še višja v korist Domžal, ki so v okvir Matjaža Rozmana streljali kar osemkrat (gostitelji le dvakrat), a se je domači čuvaj mreže večkrat izkazal.

89. minuta: Domžale so bližje povečanju vodstva kot pa Celjani izenačenju. Domačega vratarja Matjaža Rozmana je najprej ogrozil Dohyun Kim, nato pa še kapetan Senijad Ibričić.

73. minuta: nov udarec za Celje, saj je Josip Čalušić prejel drugi rumeni karton, tako da morajo gostitelji nadaljevati srečanje z igralcem manj.

Goooool! 1:2! 69. minuta. Upanje za Celjane, branilec Žan Zaletel je po strelu z glavo, podajo je po posredovanju s kota prispeval Mitja Lotrič, znižal zaostanek na 1:2. Lahko rumeno-modri v nadaljevanju srečanja poskrbijo za preobrat? Prvi zadetek v novi sezoni so dočakali po 249 minutah!

Zadetek Žana Zaletela:

60. minuta: Domžale prevladujejo na igrišču. Tokrat je bil blizu zadetka Senijad Ibričić. Kapetan Domžal je skušal premagati Matjaža Rozmana s prefinjenim strelom, a je izkušeni vratar prvakov s konicami prstom preusmeril žogo v vratnico, od katere se je žoga odbila v polje. Domžalčane je tako delilo le nekaj centimetrov od tretjega gola na tekmi, na kateri povzročajo branilcem naslov obilico preglavic.

Vratnica Senijada Ibričića:

59. minuta: Ni manjkalo veliko, pa bi Domžalčani še povišali vodstvo, Dario Kolobarić je ušel celjski obrambi, nato pa za las zgrešil cilj. Če bi zadel v polno, bi vročo strelsko formo v tej sezoni potrdil že s četrtim zadetkom!

Priložnost Daria Kolobarića:

Konec prvega polčasa, v Celju se nasmiha zmaga gostom iz Domžal, ki vodijo z 2:0. Branilci državnega naslova tako po 225 odigranih minutah v novi sezoni še vedno ostajajo brez zadetka.

Goooool! 0:2! 29. minuta. Domžalčani so mojstrsko izigrali celjsko obrambo, ki je klonila še drugič na tej tekmi. Matej Podlogar in Janez Pišek sta izvedla dvojno podajo, nato pa je nekdanji član Celja izvrstno zaposlil Daria Kolobarića. 20-letni nogometaš Domžal je premagal Matjaža Rozmana in zadel v polno še na tretji zaporedni prvoligaški tekmi! Domžale so na pragu odmevnega uspeha.

Zadetek Daria Kolobarića:

Gooool! 0:1! 24. minuta. Domžale vodijo pri prvakih. V polno je zadel Matej Podlogar. Kapetan Senijad Ibričić je izvedel kot, nato je Damjan Vuklišević z glavo podal žogo Ljubljančanu v vrstah Domžalčanov, ki mu z neposredne bližine ni bilo težko zatresti domače mreže. Celjani so v šoku, v tej sezoni še niso dosegli zadetka, še drugič v tej sezoni pa doma zaostajajo proti tekmecu. V prvem krogu so ostali praznih rok proti Muri. 

Zadetek Mateja Podlogarja:

23. minuta: zadišalo je po zadetku v mreži Celja, a je domači vratar Matjaž Rozman ubranil strel mladega nogometaša Domžal Daria Kolobarića, ki je v tej sezoni zadel v polno že dvakrat. Podajo mu je prispeval Tamar Svetlin.

13. minuta: Na tekmi še ni bilo izrazitejših priložnosti, je pa sodnik Damir Skomina po prekršku nad Andražem Žiničem pokazal rumeni karton reprezentantu Moldavije Denisu Marandiciju (Celje).

Začetek tekme v Celju.

Ob 20.15 se bosta v drugi tekmi 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije pomerila Celje in Domžale.

Prvaki so razkrili začetno postavo, v kateri bodo pogrešali Daria Vizingerja, ki se je iz knežjega mesta preselil v Avstrijo.

S kakšno postavo se bodo v knežjem mestu, kjer bo tekmo spremljalo do 500 gledalcev, predstavili Domžalčani?

Zvečer bodo reflektorji prižgani na stadionu Z'dežele, kjer so doma slovenski prvaki. Celjani so med reprezentančnim premorom izgubili najboljšega igralca. Dario Vizinger ni bil le najboljši strelec (skupno ga je v prejšnji sezoni po številu zadetkov prehitel je rojak pri zmajih Ante Vukušić – 23 proti 26), ampak tudi prvi asistent tekmovanja.

Trener Dušan Kosić je tako ostal brez pomembnega orožja, ki ga bo skušal v napadu nadomestiti povratnik Filip Dangubić. Rumeno-modri danes, ko bodo lahko računali tudi na pomoč navijačev, saj bo tekmo lahko spremljalo do 500 gledalcev, napadajo sploh prvo zmago v novi sezoni. V Evropi so jo že dočakali (Dundalk), v domačem prvenstvu pa jim je dvakrat ušla.

Še več, Celjani, ki so bili v prejšnji sezoni zelo razigrani v napadu, sploh še niso dosegli zadetka. Tokrat bodo skušali zatresti mrežo, ki bi jo lahko pri Domžalah branil Grega Sorčan. ''Šlo bo za izenačen dvoboj, odločale bodo malenkosti,'' je prepričan nekdanji čuvaj mreže Gorice, ki se lahko pohvali z reprezentančnimi izkušnjami. Takšne ima po novem tudi njegov stanovski kolega pri Celju Matjaž Rozman. Pri Domžalah bo v središču pozornosti mladi Dario Kolobarić, poleg novopečenega reprezentanta in nosilce igre pri Muri Nina Kouterja edini nogometaš, ki je zadel v polno v obeh uvodnih krogih Prve lige Telekom Slovenije. Glavni sodnik bo eden najboljših nogometnih delivcev na svetu – Koprčan Damir Skomina.

NK Celje Molde
Sportal Celjani brez skrivalnic o pomoči ruskega milijarderja
Ne spreglejte