Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2020,
22.34

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 13. 9. 2020, 22.34

3 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Mura

Derbi v Ljubljani ponudil marsikaj, le zadetkov ne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Olimpija Mura | Matko Obradović je znova ohranil mrežo nedotaknjeno. V tej sezoni sploh še ni prejel zadetka. | Foto Vid Ponikvar

Matko Obradović je znova ohranil mrežo nedotaknjeno. V tej sezoni sploh še ni prejel zadetka.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije in Mure so se v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0. Potem ko so bili na prvih štirih tekmah 3. kroga doseženi v povprečju več kot štirje zadetki, se je zadnje srečanje tega kroga končalo z 0:0. Olimpija je vpisala drugi remi v dveh tekmah, Mura pa tudi na četrti zaporedni tekmi ni dobila gola.

Olimpija Mura
Sportal Mura namučila Olimpijo, Maribor poskočil na vrh #video

Olimpija : Mura 0:0

Stadion Stožice, gledalcev 250, sodniki: Ponis, Brezar, Kordež.

Olimpija: Frelih, Samardžić, Ivanović (od 68. Blagaić), Ljaskov, Ostrc, Bosić (od 59. Kurež), Fink, Korun, Elšnik, Bagarić (od 59. Kapun), Caimacov (od 88. Kadrić).
Mura: Obradovič, Kous, Gorenc, Šturm, Karničnik, Kozar, Kouter, Maruško (od 46. Bobičanec), Horvat, Filipović, Žižek (od 94. Cipot).

Rumeni kartoni: Bagarić, Ivanović, Fink, Korun; Horvat, Bobičanec, Šturm, Gorenc.
Rdeč karton: /.

Potem ko so bili na prvih štirih tekmah 3. kroga doseženi v povprečju več kot štirje zadetki, se je zadnje srečanje tega kroga končalo z 0:0. Olimpija je vpisala drugi remi v dveh tekmah, Mura pa tudi na četrti zaporedni tekmi ni dobila gola.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 17

Za obe ekipi je bila to generalka pred četrtkovima evropskima preizkušnjama; Olimpija se bo doma pomerila z Zrinjskim iz Mostarja, Muro pa v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo v Fazaneriji čaka danski Aarhus.

Prvi razburljiv trenutek v Stožicah se je zgodil v sedmi minuti. Milimetri pri nedovoljenem položaju Andrije Filipovića so Muro ločili od zadetka.

Razveljavljen zadetek Mure:

Na prvo priložnost so morali domači navijači na tribunah čakati do 20. minute. Ob slabem posredovanju obrambe Mure in vratarja Matka Obradovića se je v dobrem položaju znašel Radivoj Bosić ki pa ni prišel do strela oziroma zaključka.

Do konca prvega dela sta imeli obe ekipi še nekaj polpriložnosti. V 40. minuti je Andrija Filipović meril malce previsoko, tik pred iztekom časa pa je Đorđe Ivanović poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je vratar Mure ukrotil njegov poskus.

Mura zapravljala lepše priložnosti

Drugi polčas se je začel z dvema streloma na vsaki strani - Enrik Ostrc je streljal preveč po sredini, podobno kot Žiga Kous v naslednjem napadu.

Eno najlepših priložnosti na tekmi oziroma kar dve v nekaj sekundah je imel Kevin Žižek v 56. minuti. Njegov prvi poskus, ki se mu ni najbolje posrečil, je domači vratar Žiga Frelih ubranil, pri drugem pa je žoga zletela mimo vrat Olimpije.

Dve priložnosti Kevina Žižka:

Do konca tekme je imela Mura še dve zreli priložnosti. V 71. minuti je bil Kevin Žižek preveč sebičen, dve minuti pozneje po hudi napaki domačega čuvaja mreže pa je Luka Bobičanec streljal preko vrat.

V naslednjem krogu 20. septembra bo Olimpija gostovala v Kidričevem, Mura pa bo gostila Gorico.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dvoboja v Ljubljani. Olimpija in Mura sta zadržali mrežo nedotaknjeno, gostje iz Murske Sobote so bili nevarnejši in zapravili večje število zrelih priložnosti (razmerje v strelih na gol 15:4, od tega streli v okvir vrat 2:2), hkrati pa ostajajo tudi po tretji tekmi v novi sezoni brez prejetega zadetka. Mura se je izenačila z vodilnim Mariborom po številu točk, zmaji pa (s tekmo manj) za vodilnim dvojcem zaostajajo pet točk.

90. minuta: tekma, na kateri je sodnik Roberto Ponis pokazal že osem rumenih kartonov (po štiri na vsaki strani), še ni ponudila nobenega zadetka. Na sporedu je še pet minut sodnikovega podaljška.

73. minuta: vratar Olimpije Žiga Frelih si je privoščil nerazumljivo napako. Podal je v noge nogometašem Mure, ki so krenili v protinapad, po desni strani je v kazenski prostor prodrl Luka Bobičanec, nato pa poslal žogo čez vrata. To je bila ena najlepših priložnosti na tekmi.

Priložnost Luke Bobičanca:

71. minuta: po napaki Enrika Ostrca se je Muri ponudila priložnost za hiter protinapad. Kevin Žižek je zamudil idealen trenutek, da bo zaposlil soigralce, nato pa se odločil za strel, ki se je izkazal za nenevarnega. Ostaja 0:0.

55. minuta: Mura je bila blizu vodstva. Kevin Žižek je dvakrat ogrozila vrata Ljubljančanov. Prvič se je izkazal Žiga Frelih in ubranil strel, drugič pa je visoki napadalec Prekmurcev poslal žogo mimo vrat.

Priložnosti Kevina Žižka:

49. minuta: Enrik Ostrc je streljal z razdalje, vratar Mure Matko Obradović je odbil žogo z nogo, nato pa je v nasprotnem napadu Žiga Kous ogrel dlani Žige Freliha. To je bil prvi strel Mure v okvir vrat.

Konec prvega polčasa. To je prvih 45 minut v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v katerih gledalci niso dočakali vsaj enega zadetka. Oba kluba se bosta v četrtek predstavila tudi v Evropi. Mura v strelih na gol vodi 6:3, Olimpija pa je edina sprožila strel v okvir vrat (1:0).

45. minuta: zdaj je bilo vroče pred vrati Mure. Srbski novinec v vrstah Olimpije, donedavni krilni napadalec Partizana Đorđe Ivanović, je streljal z roba kazenskega prostora. Žoga je švignila mimo leve vratnice, tako da ostaja 0:0.

40. minuta: Mura na derbiju 3. kroga Prve lige Telekom Slovenije, kjer navijači Olimpije skandirajo "Hočemo zmago", ostaja nevarnejši tekmec. Po lepi akciji, v kateri sta najprej sodelovala Žiga Kous in Nino Kouter, je prišel do strela Andrija Filipović. Hrvat je zgrešil cilj.

Priložnost Andrije Filipovića:

33. minuta: v priložnosti se je znašel napadalec Mure Kevin Žižek, a je njegov strel pravočasno blokiral Miral Samardžić, tako da je vratar zmajev ostal brez dela.

20. minuta: nesporazum v obrambi Mure. Vratar Olimpije Žiga Frelih je poslal dolgo žogo na drugo igralno polovico, nato je Jan Gorenc slabo podal svojemu vratarju Matku Obradoviću. V bližini se je znašel Radivoj Bosić, a je bil hrvaški čuvaj mreže le prvi pri žogi in preprečil zadetek zeleno-belih. Ostaja 0:0.

15. minuta: napadalec Olimpije Dražen Bagarić si je po ostrem prekršku nad Janom Gorencem, nekdanjim branilcem zmajem, prislužil rumeni karton. Glavni sodnik srečanja je Roberto Ponis.

Je bil zadetek Andrije Filipovića upravičeno razveljavljen?

  • Da.
    41,67 %
    40 glasov
  • Ne.
    58,33 %
    56 glasov
Oddanih 96 glasov

7. minuta: Mura je izvedla hiter napad. Žoge se je dokopal Nino Kouter in nato odlično podal Andriji Filipoviću, ki je zatresel mrežo Olimpije, a je sodnik prekinil akcijo zaradi nedovoljenega položaja hrvaškega napadalca. Počasni posnetek je pokazal, da so odločali milimetri.

Razveljavljen zadetek Mure:

Začetek dvoboja v Stožicah.

Ob 20.15 se bosta v zadnji tekmi 3. kroga v Ljubljani udarili Olimpija in Mura. Zmaji so razkrili začetno enajsterici. Najboljši strelec v prejšnji sezoni Ante Vukušić se še vedno spopada z zdravstvenimi težavami, tako da ga ni niti na klopi, manjka tudi Albanec Endri Čekiči, ki se ga povezuje z odhodom v Turčijo, od 1. minute pa začenja srbski novinec Đorđe Ivanović.

S kakšno enajsterico bo začel dvoboj trener Mure Ante Šimundža, ki v tej sezoni še ni prejel zadetka?

Tretji krog bo sklenil večerni nedeljski spektakel v Stožicah, ki bodo končno odprle vrata gledalcem. Resda le določenemu številu, a vseeno. Lastniki letnih vstopnic in gostje domačega kluba bodo lahko po dolgem času v živo spremljali tekmo, na kateri bodo zeleno-beli napadali prvo zmago v tej sezoni. V goste prihaja morda v tem trenutku kar najtežji tekmec v Sloveniji.

Mura je v odlični formi, ovire kot za stavo preskakujejo tako doma kot tudi v Evropi. Udarila se bosta kluba, ki ju v četrtek čakata novi evropski preizkušnji. Zmaji bodo v Stožicah v 2. krogu kvalifikacij za evropsko ligo gostili Zrinjski, Prekmurci pa v Fazaneriji danski Aarhus. Bo nedeljska tekma zaradi tega nekoliko bolj rezervirana kot sicer?

Mura v tej sezoni sploh še ni dobila zadetka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mura v tej sezoni sploh še ni dobila zadetka. Foto: Grega Valančič/Sportida

Trener Olimpije Dino Skender pospešeno spoznava novince, ki bodo skušali nadomestiti dolgoletno ogrodje udarne enajsterice zmajev. ''Nadejam se, da bomo v nedeljo karakterno na nivoju in da bo pristop pravi že od prve minute naprej,'' pravi mladi hrvaški strateg. Za dvoboj bo kandidiral tudi donedavni član beograjskega Partizana Djordje Ivanović. ''Mura je kakovostna ekipa, igramo na domačem igrišču in kot vedno ciljamo na zmago,'' sporoča Uroš Korun, izkušeni branilec, ki je dolga leta navduševal na Poljskem, nato pa se odločil za vrnitev v domovino.

V nedeljo ga čaka veliko dela z napadalci Mure, ki je v tej sezoni nedotakljiva. Prvake Celjane je v gosteh ugnala z 2:0, nato odpravila Tabor s 3:0, v četrtek pa je bila od oslabljene zasedbe estonskega Nomme Kaljuja na Madžarskem boljša s 4:0! ''Verjamem, da bomo proti Olimpiji vsi na visoki ravni,'' sporoča Ante Šimundža, ki mu gre za zdaj vse kot po maslu, na zadnjih tekmah pa sta z (atraktivnimi) zadetki izstopala zlasti Andrija Filipović in Kevin Žužek.

Ne spreglejte