Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2019,
20.25

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 5,00

7

Natisni članek

NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Mura NK Rudar NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Krško

Ponedeljek, 22. 4. 2019, 20.25

4 leta, 12 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 28. KROG

Domžale z mojstrovino Jamajčana pahnile Krško v hude težave #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 5,00

7

Domžale Krško | Uvodni krog zadnje četrtine prvenstva je pripadel Domžalam. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Uvodni krog zadnje četrtine prvenstva je pripadel Domžalam.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zaradi velikonočnih praznikov razvejani 28. krog Prve lige Telekom Slovenije se je končal z zmago Domžal pri zadnjeuvrščenem Krškem (2:1). Vodilni Maribor je v Ljudskem vrtu premagal Rudar s 3:1 in ohranil prednost 12 točk pred Olimpijo, ki je podaljšala krizo Gorice. Triglav je po preobratu ustavil niz Mure, Celjani pa so bili v spopadu za Evropo boljši od Aluminija.

V zadnjem srečanju 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije so Domžale na velikonočni ponedeljek osvojile tri točke na gostovanju v Krškemu. Posavce so premagale že šestič zapored, z zmago z 2:1 pa se utrdile na tretjem mestu, ki zagotavlja nastop v Evropi. Rumeni so oba zadetka dosegli v prvem polčasu. Najprej je v polno zadel Amedej Vetrih, nato pa je z najlepšo potezo srečanja, mojstrskim zadetkom za 2:0 prednost podvojil Shamar Nicholson. To je bil že deseti gol Jamajčana v tej sezoni.

Mojstrski gol Shamarja Nicholsona:

Gostitelji, ki še upajo na čudežni obstanek, so v drugem polčasu pred Marina Perića znižali zaostanek na 1:2, za kaj več pa jim je zmanjkalo tako znanja kot tudi časa. Krčani za najbližjim sosedom na razpredelnici, Gorico, zaostajajo šest točk. Do konca sezone je še osem krogov.

Evrogol Derviševića dvignil Ljudski vrt na noge

V Ljudskem vrtu je Maribor v soboto prišel do nove zmage, v polno pa prvič meril že v tretji minuti, ko je zadel Luka Zahović. Ko je bil v 25. minuti pri gostih izključen Robert Pušaver, Maribor pa je imel na voljo enajstmetrovko, se je zdelo, da je vse odločeno, a Zahović najstrožje kazni ni izkoristil. Stresel je okvir vrat.

Mojstrovina Amirja Derviševića:

V 56. minuti je Amir Dervišević s pravo mojstrovino vodstvo po strelu od daleč domačih povišal na 2:0, toda gostje se niso dali. V 67. minuti je zadel Dominik Radić in poskrbel, da so domači malce trepetali, a je nato rezervist Marcos Tavares v zaključku tekme izkoristil novo enajstmetrovko, ki jo je imel Maribor na voljo, in postavil končni izid. Za kapetana Maribora, ki je rekorder slovenske lige, je bil to že 149. gol v najboljši slovenski nogometni ligi.

Kapetan Luka Majcen je z dvema goloma Triglavu prinesel pomembne tri točke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Luka Majcen je z dvema goloma Triglavu prinesel pomembne tri točke. Foto: Grega Valančič/Sportida

V Kranju preobrat po dveh enajstmetrovkah v osmih minutah

V prvi sobotni tekmi je Triglav v Kranju prekinil niz treh prvenstvenih porazov, medtem ko je Mura prvič po petih tekmah izgubila, njen vratar Matko Obradović pa je prejel sploh prvi gol po 524 minutah igre. Sprva je kazalo na zmago gostov, saj jih je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Luka Šušnjara, potem pa je glavni sodnik Bojan Tkalčič v osmih minutah sredi drugega polčasa dvakrat pokazal na najstrožjo kazen. Tako v 60. kot 68. minuti je enajstmetrovko hladnokrvno v gol spremenil kapetan Luka Majcen, ki je zdaj že pri 13 prvenstvenih golih v tej sezoni.

Safet Hadžić je na drugi tekmi ob vnovičnem povratku na klopi Olimpije drugič zmagal. | Foto: Grega Valančič / Sportida Safet Hadžić je na drugi tekmi ob vnovičnem povratku na klopi Olimpije drugič zmagal. Foto: Grega Valančič / Sportida

Olimpija s Hadžićem še drugič zmagala

Olimpija, ki je igrala kar brez nekaj prvokategornikov in kaznovanega Tomislava Tomića, je niz neporaženosti podaljšala na šest tekem. Tretjo zmago v tem obdobju je dosegla proti Gorici, ki je še četrtič zapovrstjo igrišče zapustila s sklonjenimi glavami.

Safet Hadžić
Sportal Dobri angel Olimpije z veliko srčno napako #video

Novogoričani, ki so med drugim igrali brez Mattea Tomička in Uroša Celcerja, kaznovanega trenerja Sašo Kolmana pa je nadomeščal Florijan Debenjak, so spomladi doživeli že sedmi poraz na desetih tekmah in ponudili Krškemu, da se jim povsem približa.

Lep zadetek Lupete:

Primorci v Stožicah niso imeli prav nobenih možnosti, saj je bila Olimpija veliko boljša in s 3:1 premagala Goričane. V 23 strelih proti gostujočim vratom je trikrat zadela tudi okvir vrat, kar 16 strelov pa je šlo v okvir vrat goriškega čuvaja mreže Grege Sorčana, ki je glavni razlog, da zmaga zmajev ni bila še višja.

Za slovenske prvake so zadeli Marko Putinčanin, Rok Kronaveter in Jucie Lupeta, častni zadetek pa je za Gorico prispeval Matija Kavčič.

Etien Velikonja
Sportal Huda kriza Gorice poskrbela, da so nogometaše na treningu obiskali navijači

Juhar poskrbel, da je zmaga ostala doma

Vratar Celja Metod Jurhar se je izkazal s petimi obrambami. | Foto: Filip Jeram / Sportida Vratar Celja Metod Jurhar se je izkazal s petimi obrambami. Foto: Filip Jeram / Sportida Celjani, ki so igrali brez kaznovanega Tadeja Vidmajerja, so prišli do desete zmage v sezoni, zanjo so trdo garali, a se na koncu po zadetku Mitje Lotriča veselili vzpona na četrto mesto lestvice. Svoje priložnosti je imel tudi Aluminij, a jim je vselej na poti stal pravilno postavljen vratar Metod Jurhar.

Izkazal se je s petimi obrambami, še posebej lepa pa je bila tista v 84. minuti, ko je ubranil poskus Tadeja Trdine in poskrbel, da so tri točke ostale doma.

Izjemna obramba Metoda Jurharja:

Triglav Kranj
Sportal Zgodovinska odločitev, s katero 1. SNL vstopa v novo galaksijo

Najboljši strelci:

14 - Rudi Požeg Vancaš (Celje)
13 - Rok Kronaveter (Olimpija), Luka Majcen (Triglav)
12 - Luka Zahović (Maribor)
11 - Rok Sirk (Mura),
10 - Jan Mlakar (Maribor), Shamar Nicholson (Domžale), Milan Tučić (Rudar), Andres Vombergar (Olimpija) 
- Senijad Ibričić (Domžale), Francesco Tahiraj (Aluminij), Marcos Tavares (Maribor)
- Dino Hotić (Maribor), Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija)
...

Poročila s tekem:

Fotogaleriji:

Triglav : Mura (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 21

Olimpija : Gorica (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 27

Videovrhunci s tekem:

Krško : Domžale 1:2

Maribor : Rudar 3:1

Triglav : Mura 2:1

Celje : Aluminij 1:0

Olimpija : Gorica 3:1

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte