Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2019,
20.15

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Krško Shamar Nicholson NK Domžale

Ponedeljek, 22. 4. 2019, 20.15

4 leta, 12 mesecev

Poročilo s tekme Krško : Domžale

Domžale dokazale, zakaj so nočna mora za Krčane #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Krško Dom | Domžale so se z zmago nad Krčani utrdile na tretjem mestu PLTS.

Domžale so se z zmago nad Krčani utrdile na tretjem mestu PLTS.

Nogometaši Krškega so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:2 (0:2). To je bila že šesta zaporedna zmaga rumenih proti Posavcem za prvenstvene točke.

Domžale Krško
Sportal Domžale z mojstrovino Jamajčana pahnile Krško v hude težave #video
Krško : Domžale 1:2 (0:2)

Stadion Matije Gubca, sodniki: Antič, Bensa in Černe.

Strelci: 0:1 Vetrih (34.), 0:2 Nicholson (37.), 1:2 Perić (56.).

Krško: Frelih, Štefulj (od 85. Vekić), Ilić, Cetina, Volarič, Perić, Da Silva, Kordić (od 62. Petrović), Jandrek, Vukušić, Volaš.
Domžale: Santini, Sikošek, Klemenčič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih, Mujan (od 81. Podlogar), Ibričić, Gnezda Čerin, Vuk (od 67. Hodžić), Nicholson.

Rumeni kartoni: Jandrek, Perić; Dobrovoljc, Hodžić.
Rdeči karton: /.

Domžalčani so dosegli tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah in ostali na tretjem mestu. Dvakratni državni prvak, ki je jeseni v Krškem slavil s 4:0, je tokrat ekipi, ki se bori za obstanek, zabil dva zadetka. Za Domžale je to šesta zaporedna zmaga proti Krčanom.

Najprej Vetrih, nato Nicholson

Domžalčani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, kar so kronali tudi z dvema zadetkoma. Prvega je v 34. minuti dosegel Amedej Vetrih, potem ko je z glavo izkoristil podajo Senijada Ibričića iz kota z leve strani.

Vetrih je bil tri minute pozneje v vlogi podajalca, žogo je poslal na približno 14 metrov od krškega gola, kjer jo je Shamar Nicholson sprejel s prsmi in jo takoj zatem iz prve poslal pod prečko za 2:0. Za Nicholsona je bil to deseti gol sezone.

Mojstrski zadetek Shamarja Nicholsona:

Sicer pa so tudi pred tem imeli Domžalčani več (pol)priložnosti, med drugimi Nicholson, Ibričić in Adam Gnezda Čerin, na drugi strani pa so Krčani enkrat tudi zadeli prek Daliborja Volaša, a iz prepovedanega položaja.

Perić za ohranitev upanja Krškega, a ...

V drugem polčasu je prvi nevarnejši strel sprožil Marco Da Silva s prostega udarca, a Krševan Santini ni imel težkega dela. Zato pa ga je premagal Marin Perić v 56. minuti, ko je v mrežo pospravil odbito žogo po poskusu Anteja Vukušića.

Vrhunci dvoboja v Krškem:

V nadaljevanju je v 62. minuti Žiga Frelih najprej obranil poskus Matije Roma, zatem pa na drugi strani Santini Perića. V 74. minuti je bil blizu novega zadetka Nicholson, a se iz bližine ni izšlo za povišanje vodstva, tako da je ostalo pri 2:1.

Krčani bodo v 29. krogu v nedeljo gostovali v Ljubljani, Domžalčani pa dan prej v Velenju.

Dogajanje v Krškem v živo:

Konec tekme v Krškem, Domžale so zmagale z 2:1! Končna zmaga bi lahko bila še višja, če bi bil Matej Podlogar v izdihljajih sodnikovega podaljška, trajal le tri minute, natančnejši in z ugodnega položaja zatresel mrežo Posavcev.

74. minuta: Shamar Nicholson je bil po akciji Gregorja Sikoška blizu drugemu zadetku na tekmi, a je obramba Krškega v zadnjem trenutku le spremenila smer žogi, tako da je končala v kotu. Ostaja 2:1 za Domžale.

60. minuta: vroče je bilo pred vrati Krškega, Domžalčani so bili blizu povišanja prednosti, a je obramba gostiteljev blokirala strela Amedeja Vetriha in Shamarja Nicholsona. Končalo se je le z izvajanjem kota.

Goooool! 1:2! 56. minuta. Krško se ne predaja. Posavci so prek Marina Perića znižali zaostanek na 1:2. Pred tem je njegov soigralec Ante Vukušić namučil vratarja Domžal Krševana Santinija, nato pa je do odbite žoge prišel Perić in dosegel tretji zadetek v tej sezoni.

Zadetek Marina Perića:

55. minuta: zvezni igralec Krškega Marco da Silva je skušal zatresti mrežo gostov s prostega strela, a je bil vratar Domžal na mestu.

Konec prvega polčasa. Domžale vodijo z 2:0, Krčanom se v boju za obstanek ne obeta nič dobrega. Domžale vodijo v strelih 9:4 (3:1 v okvir vrat).

38. minuta: Zadeli so tudi gostitelji. Napadalec Krškega Dalibor Volaš je zatresel mrežo Domžal, a je sodnik upravičeno razveljavil zadetek Primorca zaradi nedovoljenega položaja. Ostaja 2:0 za Domžale.

Goooooool! 0:2! Rumeni so zagospodarili na stadionu Matije Gubca. Tokrat je mojstrsko v polno zadel Jamajčan Shamar Nicholson in dosegel jubilejni deseti zadetek v tej sezoni. S tem se je na klubskem seznamu najboljših strelcev v tej sezoni povzpel samostojno na prvo mesto. Ibričić jih je dosegel devet. Asistenco za drugi gol Domžal je prispeval Amedej Vetrih.

Zadetek Shamarja Nicholsona:

Gooooool! 0:1! Domžale so v 34. minuti prešle v vodstvo. Po predložku kapetana Senijada Ibričića je z glavo meril v polno Amedej Vetrih.

Zadetek Amedeja Vetriha:

30. minuta: gostje so nevarnejši. Reprezentant Adam Gnezda Čerin se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, a vratar Krškega Žiga Frelih ni imel težjega dela. To je bil prvi strel na tekmi v okvir vrat.

19. minuta: priložnost se je ponudila Slobodanu Vuku, ki ga je zaposlil Senijad Ibričić, a je njegov strel zgrešil cilj in švignil mimo desne vratnice. Ostaja 0:0.

15. minuta: gledalci v Krškem še niso dočakali resnejše priložnosti, niti strela v okvir vrat. Krčani na zadnjih štirih domačih tekmah niso zmagali, rezultat še vedno 0:0.

Začetek tekme v Krškem.


Koga sta trenerja Krškega in Domžal uvrstila v začetno enajsterico?

Krško si na praznični ponedeljek rešuje kožo proti Domžalam. Posavcem so po zmagi v Novi Gorici zrasla krila. Za vrtnicami, ki so v petek ostale praznih rok v Ljubljani, zaostajajo le še šest točk, upanje v zagotovitev obstanka se je povečalo. Na drugi strani želijo Domžale po nesrečnem porazu v Mariboru ujeti zmagovalni ritem, s katerim bi se utrdile na tretjem mestu na lestvici. Strateg Krškega Andrej Panadić danes naskakuje prvo domačo zmago, odkar je na delu v Sloveniji.

 

Ne spreglejte