Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2019,
20.18

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

NK Aluminij NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 19. 4. 2019, 20.18

4 leta, 12 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Aluminij

Celjski vratar v obup spravljal nogometaše Aluminija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Nogometaši Celja so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega z 1:0 (0:0).

Domžale Krško
Sportal Domžale z mojstrovino Jamajčana pahnile Krško v hude težave #video

Prvi polčas je minil brez zadetkov, pa čeprav sta imeli ekipi predvsem v uvodnih 20 minutah kar nekaj lepih priložnosti. V osmi minuti je pri Celjanih poskusil Dario Vizinger, ko je streljal v kazenskem prostoru malce z desne, Luka Janžekovič je žogo odbil.

Še lepšo priložnost so imeli Kidričani v 11. minuti, ko je bil sam pred Metodom Jurharjem Jure Matjašič, celjski vratar pa je dobil ta dvoboj, tako kot tudi v 19. minuti, ko je v kazenskem prostoru sprožil še Luka Štor.

Celjani so poskočili na izjemno 4. mesto. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Celjani so poskočili na izjemno 4. mesto. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Po mirnem uvodu v drugi polčas je v 54. minuti od daleč streljal Lovro Cvek in zadel vratnico. V 55. minuti je poskusil še Vizinger s 13, 14 metrov, a preslabo, točno v Janžekoviča. Na drugi strani je bilo vroče v 63. minuti, ko je Jurhar obranil poskus Matjašiča iz bližine.

Takoj zatem pa so Celjani povedli, ko je Mitja Lotrič prejel žogo v kazenskem prostoru na levi strani in jo poslal pod prečko. Zanj je bil to sedmi gol v sezoni. Sledilo je novo mirnejše obdobje, ki ga je prekinil poskus Dejana Petroviča v 78. minuti, Dušan Stojinović je pravočasno podstavil glavo in žogo preusmeril v kot.

Nevarno je bilo tudi v 81. minuti, ko je znova streljal Lotrič, Luka Koblar pa je žogo pred golovo črto odbil v kot. Vroči trenutki so se nadaljevali pred celjskimi vrati, v 83. minuti je Tadej Trdina prišel do voleja v bližini gola, Jurhar pa je bil na mestu.

Celjani bodo v 29. krogu 28. aprila gostovali v Novi Gorici, Kidričani pa bodo dan prej gostili Triglav.

Celje : Aluminij 1:0 (0:0)

Štadion Z'dežele, sodniki: Matković, Benc in Perger.

Strelec: 1:0 Lotrič (64.).

Celje: Jurhar, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Pišek, Lotrič, Cvek, Požeg Vancaš, D. Štraus (od 83. Benedičič), Vizinger.

Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinović, Kontek, Vrbanec (od 83. Leko), Muminović (od 77. Trdina), Petrovič, Horvat, Štor, Matjašič (od 65. Marinšek).

Rumeni kartoni: Pišek, Požeg Vancaš; Horvat, Muminović, Koblar.
Rdeči karton: /.

Kaj se je dogajalo v Celju?

Konec tekme!

84. minuta: Velika priložnost za Aluminij. Z neposredne bližine je streljal Tadej Trdina, a Jurhar, veliki celjski junak,  je bil spet na mestu.

Nova izjemna obramba Jurharja:

81. minuta: Aluminij ostaja v igri. Po prodoru je Rudi Požeg Vancaš lepo našel Lotriča, ki je čakal predolgo in dovolil, da seje obramba gostov vrnila in žogo izbila iz golove črte.

Čakal je predolgo in ostal praznih rok:

64. minuta: GOOOL! 1:0! Kazen je sledila le nekaj minut kasneje, ko so Celjani zadeli. Lepo si je žogo namestil Mitja Lotrič in z natančnim strelom pod prečko Štajerce popeljal v vodstvo.

Domači so povedli prek Lotriča:

63. minuta: Kakšna priložnost za Kidričane. Pred vratarjem se je spet znašel Matjašič, a tudi tokrat mu je strel s konicami prstov ubranil Jurhar.

Ponovno Matjašič in ponovno ni bilo zadetka:

54. minuta: Nova vratnica. Z velike razdalje je poskušal Lovro Cvek, že premagal vratarja Aluminija Luko Janžekoviča, njegov strel pa je zaustavila vratnica.

Nova vratnica Celjanov:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa! V Celju v prvem polčasu nismo videli veliko akcije. Malce bolj nevarni so bili gostje, ki so dvakrat sprožili v okvir gola Celjanov, domači enkrat samkrat.

30. minuta: Lep prodor najboljšega strelca lige, Rudija Požega Vancaša, a je obramba Aluminija odlično posredovala in preprečila najverjetneje zanesljiv zadetek.

26. minuta: Tekma je na kratko zaustavljena. Luka Koblar je grdo padel na glavo in potreboval pomoč zdravniške službe. Z njim na srečo ni bilo nič hujšega.

Grd padec Koblarja:

19. minuta: Veliko prostora za Aluminij. Iz ugodnega položaja je poskušal Luka Štor, a je ponovno uspešno posredoval Jurhar.

11. minuta: Izjemna priložnost za Aluminij. Sam se je pred vratarjem Metodom Jurharjem znašel Jure Matjašič, a je bil prvi uspešnejši.

Zapravljena velika priložnost Aluminija:

8. minuta: Veliko sreče za Kidričane. Po podaji iz avta je nespretno posredoval Ilija Martinović in skoraj premagal lastnega vratarja. Rešila ga je vratnica.

Vratnica rešila Aluminij:

Začetek tekme!

Začetni postavi v Celju:

Ne spreglejte