Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
6. 10. 2019,
20.13

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,90

7

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Tabor Sežana NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 6. 10. 2019, 20.13

4 leta, 6 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 13. KROG

Po čudežnem preobratu Olimpije do podviga še Aluminij #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,90

7

NK Triglav Kranj NK Olimpija | Triglav je proti Olimpiji vodil že z 2:0 ... | Foto Peter Podobnik/Sportida

Triglav je proti Olimpiji vodil že z 2:0 ...

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Nogometaši Olimpije so se po redko videnem preobratu na tekmi 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kranju, ko so proti Triglavu zaostajali že z 0:2, nato pa zmagali s 3:2, povzpeli na vrh razpredelnice. Po preobratu je do novih treh točk prišel tudi Aluminij (2:1) in še poglobil krizo Rudarja. Derbi kroga med Mariborom in Muro je v soboto postregel s spektaklom. Manjkali so le zadetki. Remizirala sta tudi Bravo in Celje (2:2), Domžale pa so ugnale Tabor (1:0).

Da je bila nedelja pravi dan za preobrate gostujočih ekip, je po Olimpiji dokazal še Aluminij. Kidričani so na tekmi v Velenju dosegli vse tri zadetke, bili izrazito nevarnejši, na koncu pa stežka, po zaslugi preobrata v drugem polčasu, zmagali z 2:1. Aluminij se je s tem na lestvici prebil na tretje mesto in se po točkah izenačil z drugouvrščenim Mariborom.

Zadetek Mihovila Klepača za zmago Aluminija:

Velenjčani še naprej ostajajo trdno prikovani na dno razpredelnice. V 13 nastopih so osvojili le pet točk, še vedno pa ostajajo brez zmage. Kidričani so jih na drugi strani zbrali že sedem. Da so na stadionu Ob jezeru prišli do vseh treh, se lahko zahvalijo zlatima rezervistoma Tilnu Pečniku in Mihovilu Klepaču, ki sta zadela v polno le nekaj minut po prihodu na igrišče in se razveselila strelskega prvenca v dresu Aluminija.

Preobrat Olimpije, kakršnega ne vidimo pogosto

Uvodna nedeljska prvoligaška tekma je v gorenjski prestolnici postregla z razburljivim dogajanjem. Na koncu so se veselili gostje iz Ljubljane, ki so se z zmago 3:2 povzpeli na vrh razpredelnice. Čeprav so zaostajali že z 0:2, se niso predali, ampak na krilih dvakratnega strelca Jucieja Lupete (Portugalec je vstopil v igro na začetku drugega polčasa, nato pa po dveh zadetkih nespametno prejel rdeči karton in moral v 80. minuti predčasno z igrišča) in Anteja Vukušića, ki je dosegel že deveti zadetek v tej sezoni in se povzpel na prvo mesto na lestvici najboljših strelcev v tej sezoni, zmagali s 3:2.

Zadetek Anteja Vukušića za 3:2:

Kranjčani so v okvir vrat Nejca Vidmarja sprožili le dva udarca. Oba sta zatresla mrežo, ki jo je branil kapetan zmajev. Najprej ga je v 10. minuti z bele točke, pred tem je Mario Jurčević nespametno storil prekršek nad Ožbejem Kuharjem, premagal Luka Majcen, na začetku drugega polčasa pa je prednost Triglava s krstnim zadetkom v 1. SNL podvojil Gaber Petric. Ravno v obdobju, ko so zmaji napadali na vrata Kranjčanom. Končno razmerje strelov na gol je bilo 13:2 za Olimpijo, od tega 6:2 v okvir vrat. V infarktni tekmi je sodnik Bojan Mertik izključil tudi trenerja Safeta Hadžića, ki je moral zadnjih deset minut spremljali s tribun. Olimpija bo tako reprezentančni premor prebila na vodilnem položaju.

Maribor in Mura sta se še drugič v tej sezoni razšla brez zmagovalca. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor in Mura sta se še drugič v tej sezoni razšla brez zmagovalca. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor končal niz, Mura ostaja trn v peti prvakov

Veliki derbi v Ljudskem vrtu, ki je na tribune privabil 7.500 ljubiteljev nogometa, je postregel z dinamično predstavo, v kateri so manjkali le zadetki. Obračun Maribora in Mure se je končal brez zadetkov. Vijolice so z remijem zadržal vodilni položaj, a tudi končale niz šestih zaporednih zmag v domačem prvenstvu. Črno-beli, ki so imeli od 67. minute zaradi izključitve Špira Peričića prednost igralca več, a je niso znali pretopiti v zadetek, so na drugi zadržali niz neporaženosti proti Mariboru, odkar so se lani vrnili v prvo ligo. 

Škarjice Roka Kronavetra v zadnjih sekundah dvoboja:

Dvoboj, ki je minil v izvrstnem navijaškem ozračju, saj so privrženci Mure napolnili severno tribuno, je ponudil številne priložnosti. Zadnjo na srečanju je v izdihljajih sodnikovega podaljška zapravil Rok Kronaveter. Mrežo Mure je poskušal zatresti z atraktivnimi škarjicami, a je za malo zgrešil cilj, tako da je ostalo pri rezultatu 0:0, ki ponuja v nedeljo ljubljanski Olimpiji v primeru zmage v Kranju vrnitev na vodilni položaj.

Klubski rekorder osrečil Domžale

Domžalčani so izkoristili prednost domačega igrišča in z 1:0 ugnali Tabor iz Sežane. Trener rumenih Andrej Razdrh je tako premagal klub, ki ga je uspešno vodil v začetku sezone, Domžalčani pa so se maščevali češnjicam za boleč poraz v 4. krogu v Sežani (1:2). Zmagovalca je z zadetkom v prvem polčasu odločil Slobodan Vuk.

Zadetek Slobodana Vuka:

Najboljši strelec Domžal v 1. SNL je dosegel že 47. prvoligaški zadetek v rumenem dresu. Na srečanju jo je v dvoboju z novincem Domžal Maticem Finkom skupil Kamerunec Rodrigue Bongongui. Domžalski Športni park je zapustil v rešilnem vozilu in odšel na šivanje v ljubljansko bolnišnico.

Sportal Smola za Afričana, ki so ga z rešilnim avtomobilom odpeljali na šivanje

Celjani po ekspresnem preobratu do točke

Uvodna tekma 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Bravom in Celjem se je končala brez zmagovalca. Ekipi sta se tako kot v 4. krogu, ko je bila tekma v Celju, razšli z 2:2. V prvem polčasu so bili boljši gostitelji. V vodstvo jih je že po treh minutah popeljal nekdanji slovenski reprezentant Luka Žinko.

Že deveti zadetek Daria Vizingerja v tej sezoni:

Celjani so pokazali zobe na začetku drugega polčasa, ko so potrebovali le dve minuti do popolnega preobrata. Najprej je mladi Hrvat Dario Vizinger dosegel že deveti zadetek v tej sezoni in poskočil na samostojno prvo mesto na lestvici najboljših strelcev, nato pa je kapetan Mitja Lotrič popeljal goste še v vodstvo. Bravo se ni predal. Točko mu je priigral Mustafa Nukić in osrečil gostitelje. 

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video

Lestvica:

Najboljši strelci:

9 – Dario Vizinger (Celje), Ante Vukušić (Olimpija),
7 – Luka Bobičanec (Mura), Predrag Sikimić (Tabor), 
6 – Rok Kronaveter (Maribor), Luka Majcen (Triglav), Aljoša Matko (Bravo),
5 – Senijad Ibričić (Domžale), Mitja Lotrič (Celje), Amadej Maroša (Mura), Luka Menalo (Olimpija), Rudi Požeg Vancaš (Maribor)
... 

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Triglav : Olimpija, fotograf Peter Podobnik/Sportida:

Fotogalerija
1 / 40

Maribor : Mura, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 52

Bravo : Celje, fotograf Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 16

Vrhunci tekem:

Triglav : Olimpija 2:3

Maribor : Mura 0:0

Domžale : Tabor 1:0

Bravo : Celje 2:2

Ne spreglejte