Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2019,
20.06

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

NK Rudar NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 6. 10. 2019, 20.06

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Rudar : Aluminij

Zlati menjavi Gruborja za veliki preobrat Aluminija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Slobodan Grubor | Izbranci Slobodana Gruborja so v drugem polčasu preobrnili rezultat v svojo korist. | Foto Sportida

Izbranci Slobodana Gruborja so v drugem polčasu preobrnili rezultat v svojo korist.

Foto: Sportida

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:2 (1:0). Nogometaši velenjskega Rudarja tudi po 13. tekmi državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Tokrat so na domačem igrišču morali priznati premoč Aluminiju, ki je zmagal povsem zasluženo, saj je prikazal veliko več kot domači.

 
NK Triglav Kranj NK Olimpija
Sportal Po čudežnem preobratu Olimpije do podviga še Aluminij #video
Rudar : Aluminij 1:2 (1:0)

Stadion ob jezeru, sodniki: Obrenović, Kordež in Pospeh.
Strelci: 1:0 Pantalon (23./avtogol), 1:1 Pečnik (64.), 1:2 Klepač (69.).

Rudar: Stopajnik, Filipović, Džinić, Kašnik, Hrubik, Vošnjak (od 75. Lovenjak), Črnčič, Kuzmanović (od 72. Pljava), Trifković (od 38. Kobiljar), Krefl, Radić.
Aluminij: Kovačić, Ploj, Martinović, Vrbanec, Horvat, Petrovič, Jakšić, Pantalon, Matjašič, Živković (od 61. Pečnik, od 90. Marinšek), Krajnc (od 66. Klepač).

Rumeni karton: Džinić, Radić, Filipović; Matjašič.
Rdeči karton: /.

Velenjčani so po avtogolu Renata Pantalona sicer vodili po prvem delu, toda reči so na svoje mesto sedle v drugem, ko so Kidričani z goloma rezervistov Tilna Pečnika in Mihaela Klepača napravili preobrat. S tem so prekinili niz dveh tekem brez zmage, na lestvici spet prehiteli Muro in se po točkah izenačili z drugouvrščenim Mariborom.

Gostitelji so dvoboj proti Aluminiju, ki je doslej v Velenju zmagal le enkrat, začeli obetavno. Že v drugi minuti je Leon Črnčič v kazenskem prostoru prišel do strela, ki ga je obramba gostov blokirala. Nato pa so pobudo povsem prevzeli gosti, prav čudno je, da premoči niso kronali z golom. Dejan Petrovič in Matic Vrbanec sta nevarno, a ne dovolj natančno, poskušala s streli od daleč, veliko priložnost pa je v 14. minuti zamudil Ante Živković.

Velenjčani povedli prek avtogola

Po lepi akciji njegove ekipe in zadnji podaji Alena Krajnca se je znašel iz oči v oči z vratarjem Tomažem Stopajnikom, ki pa je po njegovem strelu odlično reagiral, z ramo je žogo odbil v kot. Nekaj minut pozneje je Petrovič v kazenskem prostoru lepo našel Kranjca, a je ta žogo poslal v naročje Stopajnika.

Avtogol Renata Pantalona:

Za zgrešene priložnosti so bili Kidričani kaznovani v 23. minuti, ko so prejeli zelo poceni gol. David Hrubik je z leve strani poslal žogo v sredino proti Damjanu Trifkoviću, ta se je znašel med dvema branilcema, oplazil žogo, ki je zadela Renata Pantalona in se odbila v mrežo.

Po golu so knapi dobili krila in izvedli še nekaj nevarnih protinapadov. Po prvem izmed njih Mićo Kuzmanović v sredini ni našel soigralcev, po drugem je Dominik Radić prišel v kazenski prostor, toda njegov poskus ni obrodil sadov, vratar Matija Kovačić je žogo odbil v kot, po njem pa je Črnčić s strelom z glavo zadel prečko.

Preobrat Aluminija po zaslugi zlatih rezervistov

Jasno je bilo, da bodo Kidričani v drugem delu napadli na vso moč. Vrbanec je v 53. minuti streljal čez gol, na drugi strani je bil nevaren strel od daleč Miljenka Bošnjaka, v 63. minuti je strel Vrbanca iz bližine ubranil Stopajnik, le nekaj trenutkov pozneje pa je bil domači vratar brez moči.

Premagal ga je Pečnik, ki je v 61. minuti vstopil v igro, tri minute pozneje pa izkoristil lepo podajo Vrbanca v prazen prostor in poslal žogo mimo vratarja v mrežo.

Aluminij ni potreboval veliko časa, da je povsem preobrnil izid v svojo korist. V 69. minuti je Pečnikov dosežek ponovil Klepač, ki je prav tako potreboval le tri minute, da je po prihodu z rezervne klopi zatresel mrežo. Hrvat se je odlično znašel v kazenskem prostoru, iz obrata je z diagonalnim strelom po tleh ugnal Stopajnika.

Zadetek Mihovila Klepača za 2:1:

Klepač je imel v 87. minuti priložnost, da bi vodstvo svoje ekipe še povečal, toda zadel je le vratnico, potem ko se je sam znašel pred vratarjem. Edino polpriložnost za Rudar je še pred tem zapravil Dem Pljava.

Rudar bodo v 14. krogu 19. oktobra gostoval pri Olimpiji, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Bravo.

Rudar : Aluminij 1:2 (1:0)

Konec dvoboja. Trener Aluminija Slobodan Grubor je izbral zlati menjavi in prišel do sedme zmage v tej sezoni.

95. minuta: zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Dem Pljava. Le nekaj trenutkov po njej je sodnik Rade Obrenović dosodil konec tekme. Aluminij je premagal Rudar in se na lestvici zavihtel na tretje mesto. Rudar ostaja trdno na zadnjem mestu.

87. minuta: kakšna priložnost Aluminija za povišanje vodstva! Mihovil Klepač se je po podaji Dejana Petrovića znašel pred vratarjem Rudarja. Skušal ga je premagati s premetenim strelom, a ni imel sreče, saj je zatresel vratnico, tako da je splavala po vodi priložnost za 3:1.

Vratnica Mihovila Klepača:

83. minuta: Rudar se trudi, da bi izenačil na 2:2. priložnost se je ponudila rezervistu Demu Pljavi, ki je vstopil v igro v 72. minuti, a je obramba Aluminija pravočasno blokirala strel, tako da vratar Matija Kovačić ni imel težjega dela.

Goooool! 1:2! 69. minuta. Kidričani so povedli z 2:1, napadalna igra je po vstopu rezervistov le obrodila sadove. Mrežo Velenjčanov je zatresel hrvaški rezervist Mihovil Klepač, ki je vstopil v igro v 66. minuti namesto Alena Krajnca, nato pa z lepim diagonalnim strelom popeljal Aluminij v vodstvo. Podobno kot Pečnik se je tudi Klepač razveselil strelskega prvenstva za Aluminij.

Zadetek Mihovila Klepača:

Goooool! 1:1. 64. minuta. Izenačenje v Velenju! Rezervist Tilen Pečnik je le nekaj minut po tem, ko je zamenjal Anteja Živkovića, zatresel mrežo Rudarja. Podajo je prispeval kapetan Matic Vrbanec. Nekdanji nogometaš Domžal je dosegel prvi zadetek v dresu Kidričanov. Bo Rudar ponovno ostal brez zmage?

Zadetek Tilna Pečnika:

64. minuta: kapetan Aluminija Matic Vrbanec se je znašel v ugodnem položaju za zadetek, a je streljal neposredno v vratarja Rudarja Tomaža Stopajnika. Ostaja 1:0 za domače.

Priložnost Matica Vrbanca:

63. minuta: zvezni igralec Rudarja Adam Vošnjak je s strelom z razdalje ogrel dlani Matije Kovačića.

53. minuta: kapetan Aluminija Matic Vrbanec je meril malce čez vrata, ostaja 1:0 za Velenjčane, ki se spogledujejo s prvo zmago v tej sezoni.

49. minuta: prva priložnost v drugem polčasu. Dejan Petrović je streljal mimo vrat Rudarja.

Začetek drugega polčasa. Hrvaška trenerja Nikola Jaroš in Slobodan Grubor se nista odločala za menjave.

Konec prvega polčasa. Rudar po zanimivem dogajanju v prvem polčasu vodi z 1:0, čeprav na igrišču prevladujejo gostje, ki so v okvir vrat gostiteljev streljali kar sedemkrat, knapi pa le enkrat.

40. minuta: smola za Rudar. Aljaž Krefl je izvajal kot, nato pa je Leon Črnčič po strelu z glavo zadel okvir vrat. Ostaja 1:0 za knape.

Vratnica Leona Črnčiča:

37. minuta: velika priložnost Aluminija za izenačenje. Alen Krajnc se je znašel sam pred vratarjem Rudarja, a ga ni znal premagati. Tomaž Stopajnik je ostal zbran, Rudar še vedno vodi z 1:0, zaradi poškodbe pa je moral igro zapustiti domači kapetan Damjan Trifković. Namesto njega je vstopil v igro Rijad Kobiljar.

Priložnost Alena Krajnca:

Goooool! 1:0! 23. minuta. Velika smola za goste in veselje za Velenjčane, ki so povedli po zaslugi avtogola gostov iz Kidričevega. Lastnega vratarja je po predložku Davida Hrubika nesrečno premagal Renato Pantalon. To je šele sedmi zadetek, ki ga je Aluminij prejel v tej sezoni.

Avtogol Renata Pantalona:

14. minuta: velika priložnost za Aluminij! Matic Vrbanec je v protinapadu lepo zaposlil Alena Krajnca, ta je prodrl po desni strani v kazenski prostor, nato pa skušal nesebično zaposliti Anteja Živkovića. Hrvat se je znašel sam pred Tomažem Stopajnikom, mladi vratar Rudarja pa je z ramo ubranil strel in preprečil vodstvo gostov.

Priložnost Anteja Živkovića:

8. minuta: mladi slovenski reprezentant Dejan Petrović je ogrozil vrata Rudarja. Odločil se je za strel z razdalje, a se je žoga dotaknila enega izmed velenjskih branilcev in toliko spremenila smer, da je zgrešila cilj.

Začetek dvoboja v Velenju, kjer se na stadionu Ob jezeru merita Rudar in Aluminij. Najslabši napad se meri proti najboljši obrambi prvenstva.

Ob 18. uri bosta 13. krog sklenila Rudar in Aluminij. Zadnjeuvrščeni knapi v tej prvoligaški sezoni še niso zmagali.

Kakšno enajsterico je izbral trener velenjskega kluba Nikola Jaroš?

S kakšno postavo bo dvoboj v Velenju začel NK Aluminij?

Zadnji krog Prve lige Telekom Slovenije pred oktobrskim reprezentančnim premorom bo sklenila tekma v Velenju. Rudar bo pričakal Aluminij. Položaj na lestvici v vlogo favorita potiska goste iz Kidričevega, ki so z jekleno obrambo največje presenečenje te sezone. Knapi sploh še niso okusili slasti zmage. V zadnjem nastopu bi jo skoraj proti Triglavu, a jo je izbrancem Nikole Jaroša zagodel zadetek Gorenjcev v zadnjih sekundah dvoboja za 1:1.

Bi lahko tako pričakovano prvo slavje dočakali proti Aluminiju, ki v tej sezoni redko izgublja? Vknjižil je le dva poraza, na 12 dvanajstih tekmah pa prejel le šest zadetkov, kar statistično znaša le polovico na tekmo. Tako se bosta udarila najslabši napad v ligi - Velenjčani so v tej sezoni dosegli zgolj ducat zadetkov, le enega na tekmo - in najboljša obramba.

Knapi želijo čim prej ujeti priključek s tekmeci, nato pa se postopno povzdigniti proti sredini lestvice in izogniti krčevitemu boju za obstanek. "Potrebujemo preklop v glavah, da končamo ta črni niz v ligi. Novi trener je dober in od nas zahteva trdo delo, zato verjamem, da je to prava pot, da krivuljo obrnemo navzgor. V nedeljo gostimo Aluminij, ki je kakovostna ekipa, zato se zavedamo, da nas čaka težka tekma. Ob tem bi želel povabiti vse naše gledalce, simpatizerje in navijače, da nam pridejo pomagat, ker jih trenutno najbolj potrebujemo," kapetan knapov Damjan Trifković, ki je Velenjčane popeljal med najboljših osem v pokalu, prosi navijače za podporo v težkih trenutkih za klub. Proti Aluminiju, ki je v tej sezoni prekrižal načrte že številnim klubom, jo bodo še kako potrebovali.

Ne spreglejte