Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
17.47

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje NK Bravo

Sobota, 5. 10. 2019, 17.47

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Celje

Ko igrata Bravo in Celje, je lahko le 2:2 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Bravo Celje | Bravo je še drugič v tej sezoni remiziral s Celjani z 2:2. | Foto Vid Ponikvar

Bravo je še drugič v tej sezoni remiziral s Celjani z 2:2.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši ljubljanskega Brava in Celja so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0). Tako kot se je avgusta končal prvi dvoboj teh dveh ekip v sezoni, se je tudi današnji. Bravo, ki ostaja sedmi, je tako osvojil drugo točko na zadnjih štirih tekmah, medtem ko je za petouvrščene Celjane to drugi zaporedni remi in tretja zaporedna tekma brez poraza.

NK Triglav Kranj NK Olimpija
Sportal Po čudežnem preobratu Olimpije do podviga še Aluminij #video
Bravo : Celje 2:2 (1:0)

Stadion Žak, sodniki: Vinčić, Klančnik in Šprah.
Strelci: 1:0 Žinko (3.), 1:1 Vizinger (59.), 1:2 Lotrič (62./11 m), 2:2 Nukić (81.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Agboyi, Krcić (od 68. Primc), Nukić, Abdurahimi, Mensah (od 80. Đajić), A. Matko (od 90. Kancilija).

Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, Ćalušić (od 73. Travner), Plantak, R. Štraus (od 46. Koritnik), Novak, Lotrič, Božić, Vizinger.

Rumeni kartoni: Ihbeisheh, Kurtović; Zaletel, Plantak.
Rdeči karton: /.

Prvi polčas v Spodnji Šiški so dobili domači nogometaši, ki so že v tretji minuti načeli mrežo Celja. Takrat je Matjaž Rozman žogo prekratko izbil na rob kazenskega prostora, od koder je Luka Žinko z nizkim strelom iz prve zadel za 1:0.

Domači, ki so bili nekoliko konkretnejši pri zaključevanju akcij, so imeli izvrstno priložnost še v 18. minuti, ko je Mustafa Nukić lepo prišel do strela s 14 metrov, Rozman pa se je takrat izkazal. Le malce zatem je bil Nukić nenatančen s strelom iz obrata.

Fotogalerija s tekme, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 16

Celjani so sicer imeli nekaj strelov ob rahlo večji posesti žoge, še najnevarnejši pa je bil poskus Mitje Lotriča v 34. minuti, ko je sprožil z 20 metrov, žoga pa je zletela malce mimo vrat.

Ekspresen preobrat Celjanov, a ...

Ljubljančane je zelo hitro popeljal v vodstvo Luka Žinko. | Foto: Vid Ponikvar Ljubljančane je zelo hitro popeljal v vodstvo Luka Žinko. Foto: Vid Ponikvar Kmalu po začetku drugega dela, v 48. minuti, so bili domači blizu novega zadetka, ko je Almin Kurtović sprožil malce zunaj kazenskega prostora in zadel vratnico. Na drugi strani je v 51. minuti moral posredovati Igor Vekić po strelu z glavo Josipa Ćalušića.

V 59. minuti pa so Celjani izenačili. Vekić je najprej imel delo po strelu z roba kazenskega prostora, odbil žogo, do nje pa je prišel Dario Vizinger in iz bližine dosegel svoj deveti gol sezone, s katerim je na vrhu lestvice strelcev.

Vsega tri minute pozneje je bilo že 2:1 za Celjane. Mitja Lotrič je prodrl v kazenski prostor, tam je nad njim prekršek storil Besart Abdurahimi, prav Lotrič pa je tudi prevzel odgovornost in z bele pike dosegel svoj peti zadetek v sezoni.

Zadetek Daria Vizingerja, že deveti v tej sezoni:

V 69. minuti sta bila na drugi strani nevarna Nukić in Aljoša Matko, toda prvemu je strel obranil Rozman, drugi pa je z glavo žogo poslal čez prečko. V 81. minuti pa so gostitelji izenačili, ko je Milan Đajić podal z desne v kazenski prostor do vtekajočega Nukića, ta pa je zadel za 2:2.

V 85. minuti je bil blizu uspeha še Abdurahimi, a je žoga zletela mimo vrat, zatem pa sta imeli obe ekipi še po eno priložnost, a ne Aljoši Matku ne Gašperju Koritniku ni uspelo spremeniti izida.

Bravo bo v 14. krogu 20. oktobra gostoval v Kidričevem, Celje pa bo dan prej gostilo Domžale.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec srečanja, dvoboj v Ljubljani se je končal z 2:2.  S tem rezultatom sta se tekmeca razšla že v 4. krogu v Celju.

90. minuta: Aljoša Matko je skušal premagati celjskega vratarja, ki ni imel veliko dela, v nasprotnem napadu pa je Gašper Koritnik ogrozil ljubljanska vrata, a ostaja pri 2:2.

85. minuta: velika priložnost za Bravo, ki bi mu skoraj uspel popoln preobrat. Milan Djajić, ki je poživil igro Brava, je z desne strani podal Besartu Abdurahimiju, Makedonec pa je meril mimo vrat.

Priložnost Besarta Abdurahimija:

Goooool! 2:2! 81. minuta. Bravo je izenačil na 2:2. Rezervist Milan Djajić, ki je v igro prišel le nekaj trenutkov pred zadetkom, je imenitno zaposlil Mustafo Nukića, ta pa je premagal celjskega vratarja in poskrbel za izenačenje.

Zadetek Mustafe Nukića:

71. minuta: Ivan Božić, hrvaški legionar pri Celju, je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj. Ostaja 1:2. 

69. minuta: zelo nevarno je bilo pred vrati Celja. Dišalo je po izenačenju, na koncu pa so se veselili gostje. Vratar Matjaž Rozman je najprej ubranil strel Mustafi Nukiću, nato pa se je žoga odbila do Aljoše Matka, ki pa je z glavo meril čez vrata. Ostaja pri vodstvu Celja z 2:1.

Priložnosti Nukića in Matka:

Gooool! 1:2! 61. minuta. Velik preobrat v Ljubljani. Po prekršku nad Mitjo Lotričem je sodnik Slavko Vinčić pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel kapetan Celja, v tej sezoni najboljši asistent tekmovanja, in zanesljivo premagal Igorja Vekića, Celje je povedlo z 2:1! Lotrič je dosegel peti zadetek v tej sezoni, drugega z bele točke.

Zadetek Mitje Lotriča z 11-m:

Gooool! 1:1! 59. minuta. Celjani so izenačili na 1:1, Dario Vizinger pa je dosegel že deveti zadetek v tej sezoni in se spet zavihtel na samostojno prvo mesto na lestvici najboljših strelcev. Vratarja Brava je premagal s strelom med nogama.

Zadetek Daria Vizingerja:

51. minuta: Celjani so bili blizu izenačenja, a se je vratar Brava Igor Vekić izkazal ob strelu Daria Vizingerja.

47. minuta: smola za Bravo, sreča za Celje. Aldin Kurtović se je odločil za strel z razdalje, vratar Celja Matjaž Rozman, ki ga je zaslepilo sonce, pa je imel veliko sreče, saj je žoga zadela okvir vrat. Ostaja 1:0. Bravo je v drugi del vstopil napadalno, po zadetku je dišalo tudi v 48. minuti, ko se je Bravu ponudila nova priložnost, a je Rozman žogo v gneči le ukrotil.

Vratnica Aldina Kurtovića:

Začetek drugega polčasa. V celjski ekipi je prišlo do menjave. Namesto Roka Štrausa je zaigral Gašper Koritnik.

Konec prvega polčasa v Ljubljani. Bravo je odšel na premor s tesnim vodstvom proti Celju.

34. minuta: zdaj je bilo nevarno tudi pred domačimi vrati. Kapetan Celja in novopečeni očka Mitja Lotrič se je odločil za strel z razdalje. Žoga je na poti do vrat zadela enega od nogometašev Brava, rahlo spremenila smer in zgrešila cilj.

Priložnost Mitje Lotriča:

30. minuta: Bravo je še naprej nevarnejši tekmec. Ibrahim Arafat Mensah je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je celjska obramba v zadnjem trenutku preprečila, da bi do žoge prišel Mustafa Nukić. Ostaja 1:0. Bravo vodi v strelih na gol 5:2 (2:0 v strelih v okvir vrat).

23. minuta: napadalec ljubljanskega kluba Mustafa Nukić se je znašel pred vratarjem Celja, ki je dobil dvoboj ena na ena, nato pa je glavni sodnik Slavko Vinčić prekinil akcijo in dosodil prepovedani položaj. Sodnik je pokazal že tri rumene kartone. Enega nogometašu Brava (Jaka Ihbeisheh), dva pa gostoma iz Celja (Žan Zaletel in Karlo Plantak). 

19. minuta: zdaj je bilo dvakrat nevarno pred vrati Celjanov. Mustafa Nukić je dvakrat ogrozil goste iz knežjega mesta. Najprej je vratar Matjaž Rozman ukrotil njegov strel, v drugo pa je napadalec Brava meril mimo vrat.

Priložnosti Mustafe Nukića:

Gooool! 1:0! 3. minuta. Gledalcem ni bilo potrebno dolgo čakati na prvi zadetek. Po neprepričljivem izbijanju celjskega vratarja Matjaža Rozmana se je žoge dokopal Luka Žinko. Izkušeni zvezni igralec in nekdanji slovenski reprezentant je zatresel mrežo gostov in popeljal Bravo v vodstvo z 1:0. V 13. nastopu v tej sezoni je dosegel prvi zadetek.

Zadetek Luke Žinka:



Kakšna je postava Celjanov, ki jih vodi Dušan Kosić?

Koga je v začetno postavo uvrstil strateg Brava Dejan Grabić?

Začetek tekme v Ljubljani!

Prvoligaška karavana se bo v 13. krogu najprej ustavila v Ljubljani, kjer bo Bravo gostil Celje, obračun z začetkom ob 15.30 pa si bo mogoče ogledati na Planet 2. Mladi klub iz slovenske prestolnice na zadnjih tekmah ni blestel zlasti v obrambi, kjer je pomanjkanje taktične discipline v slabo voljo spravilo trenerja Dejana Grabića.

"Na zadnji tekmi v Sežani nismo pokazali nič od tega, kar nas je v preteklosti že krasilo. To so osnove, vrniti se moramo k borbenosti, biti moramo predani klubu in dresu. To je prva stvar, s katero se vse začne in konča. Če tega ne bo proti Celju, se nimamo o čem pogovarjati," je bil jasen in glasen strateg Brava. Pri gostih bo zaradi kazni odsoten Žan Benedičič. Celjani so na petem mestu, a za vodilnim Mariborom zaostajajo le štiri točke, tako da bi lahko z uspehom v Spodnji Šiški zadržali stik z vrhom. "Na zadnjih dveh tekmah nismo prikazali tistega, kar lahko. Malo se bomo osvežili, v ekipo se bodo vrnili igralci, ki so poškodovani," pred gostovanjem v Ljubljani sporoča Dušan Kosić.

V središču zanimanja bo strelski obračun najboljših klubskih strelcev. Posojeni napadalec Maribora, šele 19-letni Belokranjec Aljoša Matko je za zdaj dosegel šest, dve leti starejši Čakovčan Dario Vizinger, ki je bil vpoklican v mlado hrvaško izbrano vrsto, pa v dresu Celja že osem zadetkov.

Ne spreglejte