Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2019,
20.30

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 5. 10. 2019, 20.30

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Tabor

Razdrh ni prizanesel tekmecu, ki ga pozna kot lastno dlan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Slobodan Vuk | Slobodan Vuk je odločil zmagovalca na srečanju v Domžalah. | Foto Žiga Zupan/ Sportida

Slobodan Vuk je odločil zmagovalca na srečanju v Domžalah.

Foto: Žiga Zupan/ Sportida

Nogometaši Domžal so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

NK Triglav Kranj NK Olimpija
Sportal Po čudežnem preobratu Olimpije do podviga še Aluminij #video
Domžale : CB 24 Tabor Sežana 1:0 (1:0)

Športni park, gledalcev 550, sodniki: Sagrković, Kalan in Burjan.
Strelec: 1:0 Vuk (36.).

Domžale: Mulalić, Sikošek (od 90. Rom), Šoštarič Karič, Klemenčič, Fink, Ibričić, Pišek, Jakupović, Mujan, Podlogar (od 79. Lazarević), Vuk (od 71. Svetlin).

CB 24 Tabor Sežana: Adam, Salkić, Požrl, Azinović, Horvat (od 67. Stevanović), Vukelić (od 46. Zebić), Sever, Krivičić, Bongongui (od 44. Milošev), Stančič, Sikimić.

Rumeni kartoni: Ibričić, Mulalić; Horvat, Sever.
Rdeči karton: /.

Andrej Razdrh je prvič vodil Domžale proti svoji prejšnji ekipi. Potem ko je na prvi medsebojni tekmi Tabor popeljal do zmage z 2:1, je tokrat tri točke prinesel Domžalam. Te so prvič v sezoni zmagale na svojem igrišču in se točkovno izenačile z današnjim tekmecem in Bravom. Vsi trije pa za petim mestom zaostajajo za osem točk.

Zmagovalca odločil Vuk

Tekma v Domžalah je v prvem polčasu postregla s kar nekaj dogajanja. Že v peti minuti je bil Slobodan Vuk sam pred gostujočim vratarjem Davidom Adamom, ta pa se je v dvoboju izkazal. Pet minut pozneje je Leon Sever na drugi strani s 17 metrov oplazil prečko, v 18. minuti pa je Matej Podlogar s strelom z glavo za malo zgrešil, tako kot na drugi strani Predrag Sikimić v 22. minuti.

V 29. minuti je žoga odskočila Podlogarju, ko je bil ta sam pred Adamom, slednji pa je moral sedem minut pozneje žogo pobrati iz svoje mreže. Senijad Ibričić je podal z desne strani v osrčje kazenskega prostora, Vuk pa je zadel za 1:0.

Zadetek Slobodana Vuka:

V uvodu drugega polčasa so nekaj več poskušali domači, poskušala sta dvakrat Vuk in Arnel Jakupović, pri gostih pa je od daleč neuspešno sprožil Mario Zebić. Sicer pa pravih priložnosti ni bilo, gosti so se sicer trudili priti do izenačenja, a je domžalska obramba, tudi z novincem Maticem Finkom, tokrat bolje delovala.

Sportal Smola za Afričana, ki so ga z rešilnim avtomobilom odpeljali na šivanje

Domžalčani pa so v 84. minuti po protinapadu prišli do novega strela, a tega je slabo izvedel Tonči Mujan, na drugi strani pa je Lazar Milošev v tretji minuti sodniškega dodatka zapravil še zadnjo priložnost Kraševcev. Tik pred koncem tekme je dvoboj z Jakupovićem dobil Adam.

Domžalčani bodo v 14. krogu 19. oktobra gostovali v Celju, Sežančani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec dvoboja. Domžalčani so vrnili Sežančanom za poraz na Krasu in vpisali tretjo zmago v tej sezoni.

90. minuta: Arnel Jakupović bi lahko podvojil prednost Domžal, a mu je David Adam ubranil strel. Ostaja 1:0.

84. minuta: priložnost za povišanje vodstva se je ponudila Tonćiju Mujanu, a je streljal visoko nad vrati. tri minute pozneje se je v priložnosti znašel Arnel Jakupović, a je obramba gostov blokirala njegov strel.

71. minuta: Prva menjava v vrstah Domžal. Strelca zadetka Slobodana Vuka je na igrišču zamenjal mladi Tamar Svetlin.

67. minuta: Gostje so opravili še zadnjo menjavo. Namesto Ivorja Horvata je vstopil Stefan Stevanović. 

59. minuta: z velike razdalje je poskušal Mario Zebić, a Ajdin Mulalić ni imel težjega dela. Ostaja 1:0 za Domžale.

Začetek drugega polčasa. Gostje so opravili menjavo, namesto Marka Vukelića je vstopil v igro Mario Zebić.

Konec prvega polčasa, ki se je končal s tesno prednostjo Domžal (1:0). V strelih je 8:5 za Domžale, od tega 2:1 v strelih v okvir vrat.

44. minuta. Z glavama sta trčila Rodrigue Bongongui in Matic Fink, krajšo pa je potegnil Kamerunec, ki ni mogel nadaljevati igre. Z rešilnim avtom so ga odpeljali na šivanje v ljubljanski Klinični center, namesto njega pa je v igro vstopil Lazar Milošev.

Kako je Rodrigue Bongongui staknil poškodbo?

Goooool! 1:0! 36. minuta. Slobodan Vuk se je po asistenci kapetana Senijada Ibričiča, akcijo je na desni strani začel debitant Matic Fink, znašel sam pred vratarjem Tabora in brez večjih težav zatresel mrežo za vodstvo gostiteljev. To je njegov tretji zadetek v tej sezoni, skupno pa jih je v prvi ligi dosegel že 47 in je absolutni strelski rekorder NK Domžale.

Zadetek Slobodana Vuka:

29. minuta: Mateju Podlogarju se je po lepi podaji Arnela Jakupovića ponudila priložnost za vodstvo, a se mu ni posrečil zaključni strel, tako da ostaja pri začetnemu rezultatu.

22. minuta: najboljši strelec Tabora Predrag Sikimić je za las streljal mimo vratnice.

10. minuta: Tabor je bil zelo blizu vodstvu. Leon Sever se je neoviran odločil za strel z roba kazenskega prostora, a ga je pustila na cedilu sreča. Žoga je zadela okvir vrat, tako da ostaja 0:0.

Vratnica Leona Severja:

5. minuta: prvo priložnost na srečanju je zapravil domači napadalec Slobodan Vuk. Vratar Tabora David Adam je izbil žogo v kot.

Priložnost Slobodana Vuka:

Začetek tekme v Domžalah.

Ob 18. uri se bosta v drugem današnjem dvoboju spopadla Domžale in Tabor. Trenerja Andrej Razdrh in Almir Sulejmanović sta izbrala začetni postavi. Pri gostiteljih bo debitiral novinec Matic Fink.

Ob 18. uri se bo začela tekma v Domžalah (neposredni prenos na Planet TV), na kateri se bo v nevsakdanji vlogi znašel Andrej Razdrh. Mladi strateg gostiteljev bo namreč izhod iz krize, dveh zaporednih porazov z rumenimi, iskal ravno proti nekdanjim izbrancem, s katerimi je v tej sezoni že navduševal. Domžale bodo gostile Tabor, ki je pod vodstvom Razdrha v 4. krogu že vzel mero favoriziranim rumenim (2:1). Takrat so izpadli iz Evrope, vodil pa jih je zdajšnji trener Rijeke Simon Rožman.

Češnjice so izkoristile prednost domačega igrišča, zdaj pa jim želijo Domžalčani, ki se jim je pred dnevi pridružil Matic Fink, vrniti milo za drago. "Sledi reprezentančni premor in znova ne bomo imeli na voljo večjega števila igralcev. Kljub temu se moramo že v prihodnjih dneh ponovno zbrati, dvigniti glavo in dobiti tekmo," pred današnjim spopadom sporoča Razdrh, ki odlično pozna tekmeca.

Tabor je v prejšnjem krogu pod vodstvom novega trenerja Almirja Sulejmanovića pozdravil tako želeno prvo zmago, znova pa je v polno meril izkušeni srbski napadalec Predrag Sikimić, tako da bodo zahtevni tekmec.

Ne spreglejte