Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 6. 2020,
19.19

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

9

Natisni članek

Safet Hadžić NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Ponedeljek, 15. 6. 2020, 19.19

3 leta, 10 mesecev

Pogovarjali smo se z odslovljenim trenerjem Olimpije

Čustveno slovo Safeta Hadžića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

9

"Zahvalil bi se javnosti. Svojim navijačem, ki so mi vedno stali ob strani," je po slovesu od klopi Olimpije z drhtečim glasom povedal Safet Hadžić, ki je danes izvedel, da ni več trener ekipe, s katero je sicer na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Med navijači zelo priljubljeni trener, ki je lani v Ljubljano prinesel pokalno lovoriko, je ob tem v svojem slogu dodal, da je odločitev nadrejenih sprejel kot del življenja.

Safet Hadžić
Sportal Ljubljanski deja vu: Safet Hadžić ni več trener Olimpije

Odkar je pisarno športnega direktorja NK Olimpija zasedel Mladen Rudonja, se je zdelo, kot da v Ljubljani na čelu s predsednikom Milanom Mandarićem zgolj čakajo, da poskrbijo za novo trenersko menjavo. Občutek, ki smo ga imeli številni, nas ni prevaral. Po prvem spodrsljaju, sobotnem porazu v Stožicah proti drugouvrščenemu Celju, so se slutnje uresničile.

"Imeli smo pet točk prednosti. Zgodil se je prvi polčas tekme s Celjem, kar ne pomeni, da so moji igralci izgubili, kar imajo. Vem, da so dobri nogometaši in da bodo na koncu brez težav prvaki," je novinarki Planet TV Sari Pakiž, ki ga je obiskala na ponedeljkovem popoldanskem treningu, na katerem se je poslovil od nogometašev Olimpije, povedal Safet Hadžić.

Med navijači zelo priljubljenemu trenerju, ki se je moral posloviti, čeprav njegova ekipa na vse preostale tekmece iz Prve lige Telekom Slovenije gleda z vrha lestvice in je še vedno na dobri poti do tretjega naslova prvaka v zadnjih petih letih, je težko, a odhaja tako, kot je prišel. Kot gospod.

Se strinjate z zamenjavo Safeta Hadžića?

  • Da.
    4,93 %
    200 glasov
  • Ne
    91,57 %
    3714 glasov
  • Odgovor bo dal čas.
    3,50 %
    142 glasov
Oddanih 4056 glasov

Safet Hadžić | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

Odšel je kot rekorder

"Odločitev odgovornih je pač takšna. Jaz na vse skupaj gledam pozitivno. To je sestavni del življenja," je povedal Hadžić, ki je bil trener Olimpije od 13. aprila lani, kar je rekord. V Mandarićevi Olimpiji, ki je doživela še 13. trenersko spremembo v manj kot petih letih, na trenerski klopi namreč še nihče ni zdržal dlje.

"Če ne bi bilo korone, mogoče ne bi bil rekorder. Za nami je težko, stresno leto. V Olimpiji je težko delati, a sem zadovoljen. Zahvalil bi se javnosti, ki mi je bila vseskozi v podporo, pa tudi svojim navijačem, ki so mi prav tako pomagali," je bil čustven Hadžić, ki morda kljub vsemu ostaja pri Olimpiji. V vodstvu kluba so mu namreč ponudili mesto direktorja mladinske šole oziroma skavtske službe.

V 44 tekmah v svojem zadnjem obdobju na klopi Olimpije je Hadžić zbral 26 zmag, šest remijev in 12 porazov. Lani je, s sladko zmago nad večnim tekmecem Mariborom z 2:1, osvojil tudi pokal. V prvenstvu je z Ljubljančani za prvakom Mariborom zaostal za devet točk. Letos je bil na dobri poti, da pride tudi do prve prvenstvene lovorike, a je vsaj zdaj ne bo dočakal.

Miral Samardžić
Sportal Izkušeni branilec odkrito o težavah Olimpije
Domžale, Maribor
Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video
Safet Hadžić
Sportal Razočarani Hadžić o svoji usodi: Besedo ima predsednik
Ne spreglejte