Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2022,
19.26

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

12

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij 1. SNL Prva liga Telemach NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 10. 3. 2022, 19.26

2 leti, 1 mesec

1. SNL, 26. krog

Muri nor derbi v Fazaneriji, veteran Tavares rešil točko Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

12

1. SNL: Mura - Olimpija | V derbiju kroga sta obračunala Mura in Olimpija. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

V derbiju kroga sta obračunala Mura in Olimpija.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V derbiju 26. kroga 1. SNL sta se v Fazaneriji udarila Mura in Olimpija, odličen spopad pa se je končal z zmago branilcev naslova prvaka (3:2). Danes je zadnjeuvrščeni Aluminij pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika zapretil vodilnemu Mariboru, ta pa je rešil točko z golom veterana Marcosa Tavaresa. Nogometaši Tabora so v uvodni tekmi kroga v gosteh premagali Bravo (1:0), Celjani pa so z 2:1 Domžalčanom prizadejali prvi poraz v letu 2022. Koper je na gostovanju pri Radomljah zmagal z 1:0 in se vsaj začasno povzpel na drugo mesto.

Derbi kroga se je v četrtek odvil v Fazaneriji. Muraši so po lepi akciji Luke Bobičanca in Mirlinda Dakuja, ki sta si izmenjala podaji, povedli že v 8. minuti, ko je svoj prvi zadetek v slovenskem prvenstvu dosegel kosovski napadalec. A vodstvo domačih ni trajalo dolgo, David Šmajc je že dve minuti zatem pokazal na belo točko za Olimpijo. 11-metrovko je uspešno izvedel Dario Kvesić.

Fotogalerija s tekme (Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 38

V 25. minuti so domači spet povedli, kot strelec za 2:1 je bil prvotno zabeležen Nardin Mulahusejnović, a se je izkazalo, da se je žoge preden je šla v mrežo zadnji dotaknil 22-letni ganski branilec Olimpije Eric Boakye, zato je bil naknadno uradno priznan njegov avtogol. Spet veselje Prekmurcev ni trajalo dolgo, Ljubljančani so pritisnili za novo izenačenje, v 38. minuti pa je zanj poskrbel Đorđe Crnomarković.

Mura je v drugi polčas vstopila silovito, takoj popadla vrata Ljubljančanov in Luka Bobičanec je že v prvi minuti nadaljevanja tekme na Fazaneriji poskrbel za nov izbruh navdušenja s tribun. Olimpija je natio pritisnila na vso moč, da bi prišla do izenačenja, a ji ni uspelo, zmage so se veselili nogometaši Mure.

Poročilo s tekme:

1. SNL: Mura - Olimpija
Sportal Jubilejna deseta zmaga branilcev naslova

Maribor ima zdaj na vrhu tri točke prednosti pred Koprom, štirimi pred tretjo Olimpijo in devetimi pred Muro.

Mariborčani so v Kidričevem rešili točko. Najprej so vodili z 2:0, nato je Aluminij pripravil popoln preobrat, točko vijoličnih pa je rešil veteran Tavares. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Mariborčani so v Kidričevem rešili točko. Najprej so vodili z 2:0, nato je Aluminij pripravil popoln preobrat, točko vijoličnih pa je rešil veteran Tavares. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Tavares rešil Mariborčane v Kidričevem

Mariborčani so v Kidričevo k Aluminiju, na klopi katerega je danes debitiral Robert Pevnik, prišli kot veliki favoriti. Šlo je namreč za obračun prvega in zadnjega moštva na prvenstveni lestvici. In res so vijolični hitro potrdili vlogo favorita, z goloma Marka Alvirja in Roka Sirka že po 20 minutah udobno vodili, nato pa so na sceno stopili domači.

Hrvaški vezist Martin Šroler je že v 32. minuti razpolovil zaostanek in nogometaši Aluminija so na odmor odšli nekoliko boljše volje, v 54. minuti tekme pa je isti nogometaš poskrbel še za izenačenje. V 75. minuti je Dino Špehar poskrbel za navdušenje med domačimi navijači in Aluminij popeljal v vodstvo. Že je kazalo, da bodo tri točke ostale v Kidričevem, ko je vijolične rešil 37-letni brazilski veteran Marcos Tavares že v sodnikovem podaljšku.

Poročilo s tekme:

Marcos Tavares
Sportal 15-kratni državni prvaki zapravili vodstvo z 2:0

Koprčani zmagali v Domžalah

Za konec sredinega sporeda se je prvoligaško dogajanje preselilo v Domžale, kjer zaradi nezadostnih pogojev v svojem Športnem parku igrajo domače tekme Radomljani. Ti so z 0:1 klonili proti Kopru, ki je na zadnjih štirih tekmah do te osvojil le dve točki, in le senzaciji Brava v Ljudskem vrtu pa se lahko zahvalijo, da zaostanek za vodilnim Mariborom ne znaša več kot pet točk.

Poročilo s tekme:

Zoran Zeljković Olimpija Koper
Sportal Koper se je vrnil na zmagovite tirnice

Zmago je Kopru že v prvem polčasu zagotovil Hrvat Marko Đira. Radomlje tako v Domžalah ostajajo le pri eni zmagi nad Koprom. Radomlje tako tudi po 26. krogu ostajajo pri 27 točkah.

Robert Pevnik
Sportal Po visokem porazu proti Olimpiji pri Aluminiju zamenjali trenerja

Celjani Domžalam prizadejali prvo letošnjo ničlo

Na drugi sredini tekmi so Celjani na domačem igrišču z 2:1 (1:0) ugnali Domžale, ki so tako doživeli prvi poraz v koledarskem letu 2022. Domače je v vodstvo v 27. minuti popeljal Mićo Kuzmanović. Enajst minut pozneje se je zatresla tudi mreža Celjanov, a se je Arnel Jakupović znašel v prepovedanem položaju, tako da zadetek ni obveljal. V 86. minuti je na 2:0 povišal Ivan Mayeuski, za Domžale pa je edini zadetek na tekmi dve minuti pozneje dosegel Emir Saitoski. Nov udarec pa je za goste sledil še v 92. minuti, ko je Senijad Ibiričić prejel rdeči karton.

Celjani so do te tekme odigrali pet srečanj in osvojili le štiri točke, zdaj pa so z novimi tremi zaostanek za Domžalčani zmanjšali na šest točk.

Poročilo s tekme:

Bravo Celje
Sportal Domžalčani s prvo ničlo v letu 2022

Presenečenje v Šiški, Tabor končno zmagal

Slovenski nogometni ples je pokazal svoj nepredvidljiv obraz, ki ga spremlja že vso sezono, tudi v uvodnem dejanju 26. kroga. Bravo, ki je v nedeljo nadigral Maribor, je ostal doma brez točk proti Taboru, ki pred tem v tem koledarskem letu ni premagal nikogar! Izbranci Dušana Kosića so si po zaslugi zadetka Dina Stančića, ki ga je Primorec dosegel v 24. minuti, to je bil že njegov osmi v tej sezoni, priigrali dragocene točke v boju za obstanek.

Fotogalerija tekme v Ljubljani, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 22

Zadnjeuvrščenemu Aluminiju so ušli na štiri točke razlike, mladi ljubljanski klub, ki v tej sezoni lovi zgodovinski uspeh, preboj v Evropo (v prvenstvu ali pokalu), pa ostaja na četrtem mestu. Bravo si ni priigral zrelejše priložnosti, tako da je Jan Koprivec ohranil mrežo nedotaknjeno.

Poročilo s tekme:

 

Tabor Bravo
Sportal Sladka zmaga Tabora, ki je presenetil Ljubljančane

1. SNL, 26. krog:

Sreda, 9. marec:
Bravo : Tabor 0:1 (0:1)
Stančić 24.
Poročilo s tekme.

Celje : Domžale 2:1 (1:0)
Kuzmanović 27., Mayeuski 86.; Saitoski 88. R.K.: Ibričić 90.+2/Domžale
Poročilo s tekme.

Radomlje : Koper 0:1 (0:1)
Đira 44.
Poročilo s tekme.

Četrtek, 10. marec:
Aluminij : Maribor 3:3 (1:2)
Šroler 32., 54., Špehar 75.; Alvir 5., Sirk 20., Tavares 90+1
Poročilo s tekme.

Mura : Olimpija 3:2 (2:2)
Daku 8., Boakye 25./a.g., Bobičanec 46.; Kvesić 11./11m, Crnomarković 38.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

13 – Maks Barišić (Koper)
12  Ognjen Mudrinski (Maribor)
10 – Mustafa Nukić (Olimpija)
8  Dino Stančić (Tabor)
7  Arnel Jakupović (Domžale), Kaheem Parris (Koper)
6 – Amadej Maroša (Mura), Bede Osuji (Koper), Almedin Ziljkić (Olimpija)
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Lovro Maružin (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje)
4 – Aldair (Olimpija), Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Tomi Horvat (Mura), Zeni Husmani (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Nino Žugelj (Maribor), Martin Šroler (Aluminij), Luka Bobičanec (Mura),

 

Ne spreglejte