Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 2. 2022,
17.30

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

5

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 27. 2. 2022, 17.30

2 leti, 1 mesec

1. SNL, 23. krog

Napet derbi v Stožicah brez zmagovalca, prvakom zaušnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

5

NK Olimpija FC Koper | V derbiju 23. kroga sta obračunala Olimpija in Koper. | Foto Grega Valančič/Sportida

V derbiju 23. kroga sta obračunala Olimpija in Koper.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V derbiju 23. kroga 1. SNL je Olimpija v nedeljo v Ljubljani pričakala Koper, napeta tekma pa se je končala brez zmagovalca z izidom 2:2. Branilka naslova prvaka Mura je doživela poraz proti Radomljam. Vroče Domžale so že v soboto nadigrale Bravo s 3:0, vodilni Maribor pa je na krilih dvakratnega strelca Ognjena Mudrinskega, ki je na vrhu lestvice najboljših strelcev lige ujel Maksa Barišića, ugnal Tabor z 2:0. Celjani so v petek po hudem boju s 3:2 odpravili Aluminij.

Green Dragons Olimpija Koper
Sportal Zanimiv trend Skenderjeve Olimpije

Mustafa Nukić je že v 14. minuti zatresel mrežo Kopra in razveselil ljubljanske navijače na tribunah stadiona v Stožicah, toda še pred koncem prvega polčasa, natančneje v 38. minuti je sledila hladna prha za domače. Kralj strelcev slovenske lige Maks Barišić je s svojim 12. zadetkom v sezoni 1. SNL poskrbel za izenačenje. Še slabše volje je bil trener zeleno-belih Dino Skender v 60. minuti tekme, ko je Koprčane v vodstvo popeljal nigerijski vezist Bede Osuji. A v 85. minuti je hrvaški strateg Ljubljančanov vendarle dočakal izenačenje, za 2:2 je zabil njegov mladi rojak Ivan Prtajin.

Forogalerija s tekme v Stožicah (Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 26

Koper na lestvici prve lige ostaja drugi, s točko več od tretje Olimpije, vodilni Maribor pa ima tri točke prednosti pred zasledovalci. 

Poročilo s tekme:

NK Olimpija FC Koper
Sportal Lepa nogometna predstava in štirje zadetki v Stožicah

Prvakom boleča zaušnica iz  Radomelj

Slovenski prvak Mura je doživel domač udarec proti Radomljam. Črno-beli so sicer na Fazaneriji nastopili oslabljeni, pogrešali so Žigo Kousa, Jana Gorenca in Klemna Šturma, a poraza z 0:2 najbrž niso pričakovali. Za Radomlje sta zadela Hrvata Tomislav Mrkonjić in Ivan Šarić, z zmago pa so se le nekoliko odlepili od mest, ki prinašajo boj za obstanek v prvoligaški druščini.

Zdaj so Radomlje sedme, z enakim številom točk (25) kot Celje, šesta Mura je pri 33 točkah.  

Na Fazaneriji je bilo v nedeljo bolj klavrno vzdušje. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na Fazaneriji je bilo v nedeljo bolj klavrno vzdušje. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Poročilo s tekme:

Mura - Radomlje
Sportal Prvaki po zelo klavrni predstavi ostajajo v spodnjem domu lestvice

Maribor povišal vodstvo, Mudrinski ujel Barišića

Napadalec Maribora Ognjen Mudrinski je dosegel v soboto že deseti in enajsti gol v tej sezoni 1. SNL. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Napadalec Maribora Ognjen Mudrinski je dosegel v soboto že deseti in enajsti gol v tej sezoni 1. SNL. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vodilni Maribor je s sobotno zmago nad Taborom še povečal prednost pred zasledovalci in si s tem kupil mir, da si bo lahko v nedeljo sproščeno ogledal dvoboj med Olimpijo in Koprom, njegovima dvema največjima izzivalcema na lestvici.

Tabor je v Ljudskem vrtu izgubil z 0:2, oba gola za vijolične pa je zabil srbski napadalec Ognjen Mudrinski. To sta bila njegova deseti in enajsti zadetek v sezoni, zdaj si deli prvo mesto z Maksom Barišićem na vrhu lestvice najboljših strelcev 1. SNL.

Izbranci Radovana Karanovića ostajajo visoko motivirani, da vodilni položaj zadržijo do konca in vrnejo ''kanto'' v mesto ob Dravi, s tem pa tudi prekinejo triletno sušo z lovorikami.

Poročilo s tekme:

Ognjen Mudrinski
Sportal Mariborčani še tretjič v sezoni premagali Tabor

 

V uvodnem sobotnem srečanju 23. kroga so v Športnem parku Domžale s 3:0 premagale Bravo. | Foto: Grega Valančič/Sportida V uvodnem sobotnem srečanju 23. kroga so v Športnem parku Domžale s 3:0 premagale Bravo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Domžalčani povozili Bravo

Dvakratni slovenski prvaki so v prejšnjem tednu spravili v slabo voljo tako Olimpijo kot tudi Koper, kar je zasedbo Dejana Djuranovića okrepilo s samozavestjo. In to so pokazali tudi danes proti Bravu. Z dvema goloma je zablestel Arnel Jakupović, enega pa je dodal še branilec Benjamin Markus.

Z novimi tremi točkami so se Domžalčani na lestvici prebili v zgornjo polovico, na peto mesto. Prehiteli so Muro, ki ima prav tako 33 točk, za Bravom pa imajo zdaj le še točko primanjkljaja.  

Oba tekmeca si lahko v tej sezoni zagotovita Evropo tudi v pokalu, kjer se bosta 20. aprila v medsebojnem spopadu, takrat bo gostitelj Bravo, udarila za finalno vozovnico.

Poročilo s tekme:

1. SNL: NK Domžale - NK Bravo
Sportal Domžalčani nadaljujejo uspešno serijo izidov v spomladanskem delu

Simon Rožman do prve zmage s Celjem po sedmih letih

Prvoligaška karavana se je najprej ustavila v knežjem mestu. Celjani, poleg Maribora edini klub, ki nastopa neprekinjeno v 1. SNL od začetka državne samostojnosti, so leta 2020 proslavljali zgodovinski naslov prvaka. Prihodnje leto so si v nasprotju z napovedmi stežka zagotovili obstanek, tudi v tej sezoni pa so bližje dnu kot pa vrhu lestvice, kar je ogromno razočaranje za ruske vlagatelje, ki ne skoparijo pri nakupih in prihodih novincev. Trenerju Simonu Rožmanu se proti Kopru in Bravu ni izšlo, proti Aluminiju pa je vendarle dočakal prve točke in zmago s 3:2. 

Poročilo s tekme:

Bravo Celje
Sportal Celjani Aluminiju prizadejali nov boleč udarec

Celjani so povedli v 17. minuti tekme, ko je zadel David Zec. Aluminij je v 65. minuti izenačil z bele pike, natančen je bil Martin Šroler. Le dve minuti pozneje so Celjani spet povedli, Mićo Kuzmanović se je dobro znašel v kazenskem prostoru, preigraval in nato ukanil še Janžekoviča za 2:1. V 77. minuti pa je znova nase opozoril Šroler, ko je z leve prodiral proti vrhu kazenskega prostora in nato z diagonalnim strelom matiral Rozmana. V 84. minuti pa je končni izid 3:2 postavil eden izmed novincev pri Celju Grigorij Morozov.

Celjani, za katere sta pesti stiskala tudi olimpijska junaka Tim Mastnak in Gloria Kotnik, so tako prvič letos okusili sladkost zmage. Na drugi strani Kidričani, najslabše uvrščeni klub, še naprej v tem letu ostajajo brez osvojene točke. Celjski klub je zdaj pri 25 točkah, Aluminij na zadnjem mestu jih ima 19.

1. SNL, 23. krog:

Petek, 25. februar:
Celje : Aluminij 3:2 (1:0) 
Zec 17., Kuzmanović 67., Morozov 84.; Šroler 64./11-m, 77.

Sobota, 26. februar:
Domžale : Bravo 3:0 (1:0)
Jakupović 14., 62., Markuš 56.

Maribor : Tabor 2:0 (1:0)
Mudrinski 18., 51.

Nedelja, 27. februar:
Mura : Radomlje 0:2 (0:1)
Mrkonjić 31., Šarić 57.

Olimpija : Koper 2:2 (1:1)
Nukić 14., Prtajin 85.; Barišić 38., Osuji 60.

Najboljši strelci:

12 – Maks Barišić (Koper), 
11 - Ognjen Mudrinski (Maribor),
8 – Mustafa Nukić (Olimpija),
7  Kaheem Parris (Koper), 
6 – Arnel Jakupović (Domžale), Amadej Maroša (Mura), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), 
5 – Ivan Božić (Celje), Lamin Colley (Koper), Gedeon Guzina (Radomlje), Lovro Maružin (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje),
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Zeni Husmani (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo),

Kako so v zimskem prestopnem roku "trgovali" slovenski prvoligaški klubi?

Maribor:
Prišli: Max Watson/Šve (Mjällby/Šve), Đorđe Ivanović/Srb (Bate Borisov/Blr), Ignacio Guerrico/Arg (Tabor Sežana), Stevan Nikolić/Srb (Zemun/Srb), Luka Uskoković/ČG, Aljaž Antolin (Beltinci), Žiga Obreht in Samo Pridgar (oba Dravograd), Željko Filipović (pomočnik trenerja)
Odšli: Blaž Vrhovec (Anorthosis Famagusta/Cip), Robert Voloder/Nem (Sporting Kansas City/ZDA), Rudi Požeg Vancaš (Černomorec/Ukr), Ilija Martinović (Černomorec/Ukr), Andrej Kotnik (Koper), Vid Koderman (Tabor Sežana), Žan Vipotnik (Triglav Kranj)


Koper:
Prišli: Luka Šušnjara (Wisla Plock/Pol), Diogo Izata/Por (Gaz Metan/Rom), Marko Đira/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Anis Jašaragić (Ilirija), Maj Mittendorfer (Celje), Cristojaye Daley/Jam (Harbour View/Jam), Andrej Kotnik (Maribor)
Odšli: Darko Ilieski/SMk (Struga/SMk), Rok Grudina (Stripfing/Avt), Mak Varešanović, Adam Vošnjak (Dekani)


Olimpija:
Prišli: Robert Mudražija/Hrv (Köbenhavn/Dan), Marin Pilj/Hrv (Osijek/Hrv), Ivan Banić/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Kvesić/Hrv (Pohang Steelers/JKo), Ivan Prtajin/Hrv (Schaffhausen/Švi), Nik Prelec (Sampdoria/Ita), Aljoša Matko (Hammarby/Šve), Aljaž Krefl (Aluminij), Marijan Čabraja/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Damian van Bruggen/Niz (Slaven Belupo/Hrv)
Odšli: Tomislav Tomić/BiH (Celje), Marko Futacs/Mad (MTK/Mad), Miha Kompan Breznik (Mura), Sava Petrov/Srb (Mladost Lučani/Srb), Denis Šme (Leoben/Avt), Gal Kurež (Bravo), Enrik Ostrc (Lommel/Bel), Ognjen Bakić/ČG (Osijek/Hrv), Nejc Vidmar (Ionikos Nikeas/Grč), Lun Bončina (Primorje), Mihailo Perović/ČG (Iskra Danilovgrad/ČG), Dino Špehar/Hrv (Aluminij), Maj Fogec (Aluminij), Stefan Petrović (Triglav), Žan Baskera (Krško), Nemanja Gavrić (Krško), Edvin Suljanović (Dekani)


Bravo:
Prišli: Gal Kurež (Olimpija), Luka Kerin (Celje), Stefan Milić/ČG (Dinamo Zagreb/Hrv), Matija Burin (Celje)
Odšli: Sandi Ogrinec (Swarovski Tirol/Avt), Luka Žinko (Brinje Grosuplje), Vanja Drkušić (Soči/Rus), Ervin Šehić (Dekani), Miha Kancilija (Triglav), Matevž Matko (Triglav)


Mura:
Prišli: Miha Kompan Breznik (Olimpija), Amar Beganović/BiH (Sloboda Tuzla/BiH), Gregor Balažic (brez kluba), Marin Ljubić/Hrv (Istanbulspor/Tur), Mirlind Daku/Kos (Osijek/Hrv), Filip Janežič (Drava)
Odšli: Marko Brkić/BiH, Staniša Mandić/ČG (Metalac/Srb), Amadej Maroša (AEL Limassol/Cip), Žan Karničnik (Ludogorec Razgrad/Bol), Evgeniy Vinokorov/Izr (Beltinci), Jan Dapo (Krka), Tarik Bagola (Beltinci), trener Ante Šimundža (Ludogorec Razgrad/Bol)


Domžale:
Prišla: Žiga Dajčman (Dob), pomočnik trenerja Rok Hanžič (Radomlje)
Odšli: Damjan Vuklišević (Celje), Grega Sorčan (Apollon Smyrnis/Grč), Nejc Klašnja (Celje), Nermin Hodžić/BiH (Rudar Prijedor/BiH), Filip Nikola Ostojić (Ilirija)


Celje:
Prišli: Damjan Vuklišević (Domžale), Tai Matea Panić (Koper), Nino Milić (Maribor), Ibrahim Kargbo Jr./Bel (Dinamo Kijev/Ukr), Dušan Stojinović (Khimki/Rus), Vasilije Janjičić/Švi (Zürich/Švi), Duje Čop/Hrv (Dinamo Zagreb/Hrv), Tomislav Tomić/BiH (Olimpija), Grigorij Morozov/Rus (Dinamo Moskva/Rus), Lovro Bizjak (Šerif Tiraspol/Mol), Miroslav Iličić/Hrv (Istra/Hrv), Bi Nene Junior Gbamble/SlO (Olimpik Doneck/Ukr), Nejc Klašnja (Domžale), Simon Rožman (trener)
Odšli: Maj Mittendorfer (Koper), Advan Kadušić/BiH, Luka Kerin (Bravo), Bradley Martis/Cur (IJsselm.vogels/Niz), Matija Burin (Bravo), Stian Džumhur (Beltinci), Lan Štravs (Beltinci), Kevin Žižek (MAS Taborsko/Češ), Domantas Antanavičius/Lit


Tabor:
Prišli:
Mateo Monjac/Hrv (Slaven Belupo/Hrv), Vid Koderman (Maribor), Robert Čakš (Primorje), Mory Keita/SlO (Vise/Bel), Altin Kryeziu (Torino/Ita), Hugo Komano/Fra, Zacharie Iscaye/Fra (Rousset/Fra), Boštjan Klepač (Adria Miren), Alen Korošec (Nafta), 
Odšli: Dominik Mihaljević/Hrv (Minaj/Ukr), Ignacio Guerrico (Maribor), Filip Kosi (Drava)


Aluminij:
Prišli: Jure Matjašič, David Nwolokor/Nig (Rijeka/Hrv), Karlo Plantak/Hrv (Kustošija/Hrv), Luka Branšteter/Hrv (Osijek/Hrv), Lovro Jurić (Istra/Hrv), Dino Špehar/Hrv (Olimpija), Maj Fogec (Olimpija), Martin Šroler/Hrv (Gorica/Hrv), Mario Musa/Hrv (Lokomotiva Zagreb/Hrv), Tomislav Turčin/Hrv (Hrvatski Dragovoljac/Hrv)
Odšli: Tilen Pečnik (Leoben/Avt), Robert Pušaver (Wildon/Avt), Lucas Mario Horvat (zaključek kariere), Timotej Dodlek (Voitsberg/Avt), Tibor Banić/Hrv (Brežice), Aljaž Krefl (Olimpija), Rok Kidrič (Puszcza Niepolomice/Pol)


Radomlje:
Prišli: Ivan Ćalušić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Mario Čuić/Hrv (Hajduk Split/Hrv), Darko Mišić/Hrv (brez kluba), Axel Prohouly/Fra (Grande-Synthe/Fra), Tomislav Mrkonjić/Hrv (Croatia Zmijavci/Hrv), Jonathan Bumbu/Fra (Amiens B/Fra), Moreno Vušković/Hrv (Dinamo Zagreb U-19/Hrv), Marko Žulić/Hrv (Hajduk Split U-19/Hrv)
Odšli: Jaka Ihbeisheh (zaključek kariere), Marko Žulj/BiH (Spartak Subotica/Srb), Žan Nikolić (Ilzer/Avt), Marko Božić/Avt (Frosinone/Ita), Nik Fortuna (Izola), Darko Marjanović (Krka), Sacha Varga/Srb (Traiskirchen/Avt), Lenart Brolih (Lesce), Gašper Petek (Šenčur), trener Rok Hanžič (Domžale) 

Nik Marinšek
Sportal Kidričani se bodo reševali brez Kidriča
Rok Kronaveter
Sportal Jubilej Mariborčana, ki je pustil ogromen pečat v Ljubljani
 
Ne spreglejte