Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 2. 2022,
20.18

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

1. SNL Rok Kidrič NK Aluminij Nik Marinšek

Sreda, 23. 2. 2022, 20.18

1 leto, 2 meseca

Spremembe pri Aluminiju

Kidričani se bodo reševali brez Kidriča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Nik Marinšek | Nik Marinšek je podaljšal zvestobo Aluminiju, pri katerem vztraja že šesto leto zapored. | Foto NK Aluminij

Nik Marinšek je podaljšal zvestobo Aluminiju, pri katerem vztraja že šesto leto zapored.

Foto: NK Aluminij

Nogometni klub Aluminij se je po skromnem vstopu v letu 2022, doma je izgubil tako proti Radomljam (0:4) kot tudi Muri (0:1), znašel na repu razpredelnice. V nadaljevanju sezone se bo krčevito boril za obstanek. Pri tem mu bo pomagal tudi Nik Marinšek, ki je s Kidričani sklenil sodelovanje do poletja 2024, konkurenco v napadu pa je oslabil odhod Roka Kidriča, ta se je pridružil poljskemu drugoligašu Puszcza Niepołomice.

Ognjen Mudrinski
Sportal Mariborčani z zanesljivo zmago na vrh, Mudrinski pa tik pod strelski vrh

Izbranci Oskarja Drobneta bodo v petek poskušali osvojiti prve točke v tem letu. V derbiju začelja se bodo spopadli s Celjanom, ki je podobno kot Aluminij vstopil v spomladanski del 1. SNL z dvema zaporednima porazoma. Za dvoboj bo kandidiral tudi 23-letni zvezni igralec Nik Marinšek, ki je Kidričanom podaljšal zvestobo do konca sezone 2023/24. ''Pri Aluminiju sem že šesto leto. Kot da sem tukaj našel svoj drugi dom. V vsem obdobju je bilo nekaj padcev, a veliko več je bilo vzponov. Na koncu so pomembni tisti dobri trenutki in teh je bilo mnogo več, zato se veselim nadaljevanja rdeče-bele zgodbe,'' se bo igralec trudil, da bi Aluminiju pomagal do obstanka.

Rok Kidrič bo nadaljeval kariero na Poljskem. | Foto: Vid Ponikvar Rok Kidrič bo nadaljeval kariero na Poljskem. Foto: Vid Ponikvar

V konici napada pa pri Aluminiju ni več 26-letnega Roka Kidriča. V nedeljo se je pridružil poljskemu drugoligašu Puszcza Niepołomice, s katerim je sklenil sodelovanje do konca sezone, nato pa ima klub možnost podaljšanja sodelovanja še za eno leto. To za Kidriča ni prvi skok v tujino.

V Turčiji je kot posojen nogometaš Olimpije igral v drugi ligi za Boluspor, v 1. SNL pa je v dresih Aluminija, Olimpije in Brava zbral 101 nastop. Dosegel je 20 zadetkov, od tega v tej sezoni dva. V tej sezoni pestijo Kidričane težave z učinkovitostjo v napadu, saj so na 22 tekmah dosegli le 19 zadetkov, najmanj izmed vseh prvoligašev.

Ne spreglejte