Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2024,
8.47

Osveženo pred

1 ura, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
deskanje na valovih Kauli Vaast deskanje na vodi Caroline Marks olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Torek, 6. 8. 2024, 8.47

1 ura, 30 minut

Deskanje na valovih (OI 2024), Tahiti

Na Tahitiju zlati medalji za Francijo in ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Kauli Vaast | Francoz Kauli Vaast je na Tahitiju osvojil naslov olimpijskega prvaka v deskanju na valovih. | Foto Guliverimage

Francoz Kauli Vaast je na Tahitiju osvojil naslov olimpijskega prvaka v deskanju na valovih.

Foto: Guliverimage

Francoz Kauli Vaast je na Tahitiju, kjer so potekali boji deskanja na valovih, osvojil zlato medaljo. V finalnem dvoboju je ugnal Avstralca Jacka Robinsona, bronasto odličje pa je osvojil Brazilec Gabriel Medina. Pri dekletih je osvojila zlato odličje Američanka Caroline Marks. V finalnem dvoboju je premagala Brazilko Tatiano Weston-Webb. Bronasto kolajno je osvojila Francozinja Johanne Defay.

Kit Tahiti
Sportal Neverjetno, kakšna fotografija z OI! Zvezda dneva je … kit!

V dvoboju za zlato medaljo v okolici Teahupo'a na otoku Tahiti v Francoski Polineziji je 22-letni Francoz Kauli Vaast, sicer tudi rojen na tem otoku, slavil prepričljivo s 17,67 točke, medtem ko jih je Robinson zbral le 7,83. Vaast je dobil oceni 9,50 in 8,17, Robinson pa v drugo ni uspešno izvedel vala, da bi dobil oceno.

Kauli Vaast | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Tridesetletni Gabriel Medina pa je po četrtem mestu v Tokiu tokrat v dvoboju za tretje mesto le prišel do olimpijske medalje. V tekmi za bron je s 15,54 točke ugnal Perujca Alonsa Correo (12,43). Nekdanji svetovni prvak je v tretjem krogu tekmovanja prejel tudi oceno 9,90, kar je najvišja ocena v zgodovini OI. Najvišja možna ocena je sicer 10.

Deskanje na valovih, moški:

ZLATO: Kauli Vaast (Francija)
SREBRO: Jack Robinson (Avstralija)
BRON: Gabriel Medina (Brazilija)

Američanka Caroline Marks je na olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo v deskanju na valovih. V bližini mesteca Teahupo'o na otoku Tahiti v Francoski Polineziji je Američanka v finalnem dvoboju premagala Brazilko Tatiano Weston-Webb. Bronasto kolajno je osvojila Francozinja Johanne Defay.

Američanka Caroline Marks je na olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo v deskanju na valovih. | Foto: Reuters Američanka Caroline Marks je na olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo v deskanju na valovih. Foto: Reuters

Dvaindvajsetletna Marks, četrta iz iger v Tokiu 2021, je v dvoboju za zlato kolajno prejela oceno 10,50 in po uspešnem prvem valu, kjer je prejela 7,50 točke, na koncu tesno ugnala Brazilko, ki je skupaj nabrala 10,33 točke po dveh podobnih ocenah.

Tudi Brazilka je prišla do prvega olimpijskega odličja, precej pa je popravila uvrstitev iz Tokia, kjer je bila deveta. Deveta na Japonskem je bila tudi Defay, 30-letna Francozinja pa je tokrat v boju za bron prepričljivo premagala Briso Hennessy iz Kostarike.

Deskanje na valovih, ženske:

ZLATO: Caroline Marks (ZDA)
SREBRO: Tatiana Weston-Webb (Brazilija)
BRON:   Johanne Defay (Francija)

Preberite še:

 
Rokometašice Francije, Pariz 2024
Sportal Začenja se boj za kolajne, žal brez Slovenk
Janja Garnbret
Sportal Širok nasmeh Janje Garnbret
španska reprezentanca, OI
Sportal Španci in Francozi v finalu olimpijskega nogometnega turnirja
Kristjan Čeh
Sportal 5. avgust: Čeh in Šutej v velikem finalu, odbojkarji trčili v poljski zid, Vodišek ostaja pri vrhu
Ne spreglejte