Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 7. 2024,
22.00

Osveženo pred

2 uri, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Nina Kostanjšek Isak Žvegelj Jan Tratnik Urša Pintar Eugenia Bujak Maruša Štangar slovenska rokometna reprezentanca Benjamin Savšek Eva Terčelj Pariz 2024 Pariz 2024 OI rezultati olimpijske igre

Natisni članek

Petek, 26. 7. 2024, 22.00

2 uri, 2 minuti

Olimpijske igre, Pariz, 25. julij

Olimpijsko dobro jutro z rokometaši in veslačema

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
slovenska moška rokometne reprezentanca | Po rokometašicah | Foto www.alesfevzer.com

Po rokometašicah

Foto: www.alesfevzer.com

Čas je za prvi uradni dan tekmovanj na letošnjih poletnih olimpijskih igrah. Vrhunec za slovenske ljubitelje športa bo že obe devetih dopoldne, ko slovenske moška rokometna reprezentanca igra tekmo prvega kroga in to proti veselili Španiji.  Brzice bosta v kvalifikacijah v slalomu na divjih vodah preizkusila branilec naslova, kanuist Benjamin Savšek in kajakašica Eva Terčelj. Na parket prihajajo tudi košarkarji.

Uroš Zorman
Sportal Drugačne olimpijske igre Uroša Zormana

Po petkovem uradnem slovesnem odprtju pariških olimpijskih iger so te zaživele v vsem sijaju. To soboto slovenskih nastopov ne manjka. Med judoisti bo prva na tatamije stopila Maruša Štangar, boje v kategoriji do 48 kg bo začela ob 10. uri. Brzice bosta v kvalifikacijah v slalomu na divjih vodah preizkusila branilec naslova, kanuist Benjamin Savšek in kajakašica Eva Terčelj.

Na cesti se bodo podili tudi kolesarji, ob 14.30 bo na vrsti vožnja na čas v ženski konkurenci z Eugenio Bujak in Uršo Pintar, ob 16.34 sledi še moška preizkušnja z Janom Tratnikom. Prvi nastop čaka žensko plavalno ekipo, ki bo nastopila najprej v kvalifikacijah na 4 x 100 m prosto, zvečer jo lahko čaka še finale.

Uroš Zorman
Sportal Za prvo tekmo izgubljena Gaber in Cehte

Na prvi tekmi Zorman brez Gabra

Matej Gaber | Foto: Reuters Matej Gaber Foto: Reuters Prva tekma na olimpijskem turnirju čaka rokometaše, ti se bodo ob 9.00 pomerili s Španci. Ob isti uri kvalifikacije v enojcu začenja veslač Isak Žvegelj, pozneje bo v kvalifikacijah veslala tudi Nina Kostanjšek. Iz rokometne reprezentance pred tekmo ne prihajajo najboljše novice. "Soočamo se s težavo v zadnji minuti. Gaber si je poškodoval mišico, tako da bomo videli, kako bo jutri. To bo morala povedati zdravniška služba. Drugače pa bi morali biti pripravljeni," je dejal selektor Uroš Zorman. RTV Slovenija je v petek zvečer poročala, da je 33-letni slovenski krožni napadalec za tekmo izgubljen. "Ob zgolj enemu pivotu se nam kar nekaj stvari poruši, tako da moramo malo razmisliti, kako to rešiti. Vse to se dogaja iznenada, kar je dodatni izziv, ampak zdaj nimamo kaj."

Tadej Pogačar Jan Tratnik
Sportal Jan Tratnik: Tadejeva odločitev me je malo presenetila

Podeljenih bo že 14 kompletov kolajn

V Parizu bo prvih 14 končnih odločitev. V judu bodo poleg žensk danes nastopili tudi moški v kategoriji do 60 kg. Poleg ženskega danes sledi tudi moški finale plavalcev na 4 x 100 m prosto, še prej bosta na vrsti finala na 400 m prosto v ženski in moški konkurenci. Dvoboje bodo končali ragbisti, prve medalje pa bodo podeljevali še v uličnem rolkanju, sabljanju (meč in sablja), skokih v vodo (sinhrono, deska 3 m, ženske) in strelstvu (zračna puška 10 m, mešane ekipe).

Franz Wagner Nemčija
Sportal Vroče že prvi dan

Prve košarkarske tekme s številnimi zvezdniki

Začenjajo se še nekatera druga tekmovanja, ki pa še ne bodo ponudila končnih odločitev. Skupinski del začenjajo badmintonisti in odbojkarji na mivki, prvi krog pa čaka boksarje, deskarje na valovih, hokejiste na travi, košarkarje, odbojkarje, rokometaše, tenisače (tako posamično kot med dvojicami) in vaterpoliste. Začele se bodo tudi moške kvalifikacije v športni gimnastiki in tridnevna dresurna preizkušnja konjeništva, medtem ko bodo nogometaši odigrali tekme drugega kroga.

Lucija Hribar
Sportal Lucija Hribar, osamljena telovadka na svojih prvih igrah
Eugenia Bujak
Sportal Eugenia Bujak: Želim si odpeljati življenjski kronometer
Maruša Štangar
Sportal Maruša Štangar: V tekmo grem lahko sproščeno
Gorazd Penko
Sportal Gorazd Penko o primeru Urške Žigart: Tega sem že vajen
Peter KAuzer
Sportal Peter Kauzer ugotavlja, da se je veliko spremenilo #video
Katja Fain
Sportal Katja Fain: Bazen v Parizu je nekoliko plitkejši
Ne spreglejte