Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
15. 9. 2019,
9.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

EuroVolley 2019 Jani Kovačič slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 15. 9. 2019, 9.00

4 leta, 7 mesecev

Jani Kovačič po zmagi nad Finsko

Navdušen nad navijači: Vsi, ki so prišli, so navijali, bili so naš sedmi igralec #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73
Jani Kovačič | Jan Kovačič ni mogel prehvaliti slovenskih navijačev. | Foto CEV

Jan Kovačič ni mogel prehvaliti slovenskih navijačev.

Foto: CEV

Druga tekma in druga zmaga na EP za slovenske odbojkarje, ki so še enkrat pokazali, da jih bo v polnih Stožicah težko premagati. Proti Fincem polne sicer niso bile, se je pa vseeno zbralo zavidljivih osem tisoč navijačev, ki so pričarali res fenomenalno vzdušje. "Bilo je res lepo igrati. V Stožicah pred tako številčno publiko še nismo igrali, tudi vsi, ki so prišli, so navijali in niso prišli le gledat, bili so naš sedmi igralec in velika pomoč, da nam je uspelo premagati še Finsko," je slovenskim navijačem popihal na dušo Jani Kovačič.

Tako kot velja za večino slovenskih reprezentantov, je tudi prosti igralec Jani Kovačič člen, brez katerega si skoraj ni mogoče predstavljati slovenske izbrane vrste. Mojstra za sprejem in obrambo se na tem prvenstvu nasprotniku izogibajo pri začetnem udarcu, a vseeno je sprejel 23 servisov in naredil le eno napako. Tudi Finci mu niso mogli do živega, čeprav so znani po tem, da lahko s svojim začetnim udarcem naredijo veliko škode.

Kovačič je na tem prvenstvu na sprejemu servisa naredil le eno napako. | Foto: CEV Kovačič je na tem prvenstvu na sprejemu servisa naredil le eno napako. Foto: CEV

"Proti Fincem to ni lahko"

"V tem elementu smo igrali res na visoki ravni, kar proti Fincem ni lahko. A vse srečanje smo bili na sprejemu na visoki ravni, zato je bilo tudi podajalcu lažje, da je lahko razigraval naše napadalce," je pohvalil vse sprejemalce odbojkar iz Kanala, ki se po treh sezonah pri ACH Volleyju seli k italijanski Ravenni.

Fotogalerija s tekem med Slovenijo in Finsko (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 67

Škoda tretjega niza

Po suvereno dobljenem prvem nizu in drami v drugem so v tretjem slovenski odbojkarji popustili in dovolili Fincem, da pobegnejo že za pet točk (20:15), kar je bilo kljub izjemnemu zaključku Slovencev dovolj za znižanje izida na 1:2. "Škoda tega niza, ujeli smo jih in prehiteli, nato pa, ko bi morali zmagati, sami naredili preveč napak v napadu. Po izgubljenem nizu ni bilo panike, vedeli smo, kaj moramo narediti, in na koncu nam je uspelo. Glede na to, da nas že v nedeljo zvečer čaka nova tekma, je bil ta dodaten niz odveč, a zmagali smo na 15, kar spet ni prehudo,"  doda Kovačič in pomirja, da imajo "v svojem rezervoarju za zdaj še dovolj goriva".

Zdaj že nekdanji odbojkar ACH Volleyja je vesel, da so si dokazali, da se da na EP zmagovati tudi v nizu. | Foto: CEV Zdaj že nekdanji odbojkar ACH Volleyja je vesel, da so si dokazali, da se da na EP zmagovati tudi v nizu. Foto: CEV

"Turki? V Stožicah so že padli!"

Po nočnem počitku so zjutraj že zavihali rokave in se osredotočili na naslednjega tekmeca - Turke - ki bodo morda do zdaj najtežji nasprotnik. "Tudi Finci niso od muh, to se je lepo videlo, da so grizli za vsako žogo. Turke si bomo ogledali zjutraj, čeprav jih dobro poznamo. V Stožicah smo jih že premagali pred dvema mesecema, zato se ne bojim, da se ne bi zgodba ponovila," po drugi zaporedni zmagi kar kipi od samozavesti Kovačič.

"Do zdaj na evropskih prvenstvih nikoli nismo igrali tako kot zdaj, zelo smo nihali, zdaj pa smo sami sebi dokazali, da je mogoče. Ne bojim se, da ne bi tega trenda nadaljevali tudi proti Turkom in zmagali s 3:0."

Preberite še:

EuroVolley2019: Slovenija - Finska
Sportal Selektor se ni jezil, celo pozdravil je izgubljeni niz #foto
Slovenija Finska odbojka
Sportal Norija v Stožicah: padla še Finska! #foto
Slovenija Belorusija odbojka
Sportal Fantastična podaja z nogo, ki je navdušila ljubitelje odbojke #video
EuroVolley2019: Slovenija - Finska
Sportal Slovencem še finski skalp
Ne spreglejte