Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
14. 9. 2019,
23.40

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

EuroVolley 2019 slovenska odbojkarska reprezentanca Alberto Giuliani

Sobota, 14. 9. 2019, 23.40

4 leta, 7 mesecev

Izjave po zmagi nad Finsko

Selektor se ni jezil, celo pozdravil je izgubljeni niz #foto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
EuroVolley2019: Slovenija - Finska | Alberto Giuliani je slovenske odbojkarje popeljal do druge zmage na EuroVolleyju 2019. | Foto Grega Valančič/Sportida

Alberto Giuliani je slovenske odbojkarje popeljal do druge zmage na EuroVolleyju 2019.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po novi zmagi in treh točkah na domačem EuroVolleyju je slovenski selektor Alberto Giuliani znova z nasmehom stopil pred sedmo silo. "Malce smo izgubili fokus le v tretjem nizu, a smo se borili do konca in na koncu zasluženo prišli do nove zmage," je brez dolgovezenja povedal bistvo italijanski strokovnjak.

Slovenci so tudi proti Fincem zadržali formo in visoko raven igre, ki so jo prikazali proti Belorusom. Vse je šlo bolj ali manj gladko do tretjega niza, ki so ga na koncu po visokem zaostanku (15:20) in velikem preobratu nesrečno izgubili s 24:26. "Kot sem že povedal po prvi tekmi proti Belorusiji, vsaka tekma je zgodba zase. Pred začetkom sem naredil veliko zamenjav v prvi postavi in mislim, da so se fantje, ki so dobili priložnost, zelo izkazali. Malce smo izgubili kompas le v tretjem nizu, a tudi Finci so v tistem obdobju igrali bolje. Ko so nam ušli, se nismo predali in smo se borili do konca. To mi je bilo zelo všeč. Ni veliko manjkalo, da bi dobili tudi tega in zmagali s 3:0," je nadaljeval Giuliani.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Finsko (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 67

Izjemno zadovoljen z odzivi igralcev

Slovenci so kljub manjšemu šoku na koncu vse na pravo mesto postavili v četrtem. Najbrž tudi zato Italijan izgubljenega niza ni objokoval, temveč ga je celo pozdravil: "To je lahko tudi pozitivno, saj smo videli, kako se ob tem odzovejo igralci. Videli smo odziv fantov, s katerim sem zelo zadovoljen. Po izgubljenem nizu se niso razpadli, temveč v četrtem nizu spet pokazali zobe in tekmo mirno pripeljali do konca. Na tem dolgem turnirju bomo zagotovo izgubili še kakšen niz, kar ni nič hudega, če se znaš zbuditi in vrniti v igro. To smo tudi storili in lahko povem, da sem res zelo zadovoljen."

Izgubljenega niza ni objokoval. | Foto: CEV Izgubljenega niza ni objokoval. Foto: CEV

V primerjavi s tekmo proti Belorusiji je v prvi postavi naredil tri zamenjave. "Turnir je dolg, ne vem, koga bi na igrišče poslal, če bi igrali finale proti Poljakom ali Rusom, a glede na to, da ni šlo za tako močan turnir, smo se odločili, da malce rotiramo. Ni bilo slabo, menim, da smo se prav odločili," je dodal nasmejani Italijan.

Naslednji tekmec Turčija

Že v nedeljo zvečer (20.30) čaka Slovenijo nov težek tekmec, po robu se jim bo postavila Turčija, ki po porazu z Rusijo nato na drugi tekmi odpihnila Severno Makedonijo. Giuliani opozarja, da njegovi četi ne bo lahko: "Vse ekipe v naši skupini so zelo kakovostne in se borijo za vsako točko. Ni ene, ki bi ti karkoli podarila, zato že zdaj vem, da nam ne bo lahko. Časa za počitek ne bo veliko, a glede na to, da smo rotirali in da imamo 14 res odličnih igralcev, menim, da nam fizična pripravljenost ne bi smela delati težav."

Preberite še:

Slovenija Finska odbojka
Sportal Norija v Stožicah: padla še Finska! #foto
EuroVolley2019: Slovenija - Finska
Sportal Slovencem še finski skalp

 

Ne spreglejte