Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
0.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

3

Natisni članek

EuroVolley 2019 slovenska odbojkarska reprezentanca Turčija

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 0.00

4 leta, 7 mesecev

Evropsko prvenstvo, moški, 4. dan

Slovenci pohrustali še Turke: selektor ostal brez besed #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

3

EuroVolley: Slovenija - Turčija | Slovenski odbojkarji so po zmagi nad Turčijo tako kot Rusi že pri devetih točkah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenski odbojkarji so po zmagi nad Turčijo tako kot Rusi že pri devetih točkah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kakšen začetek EuroVolleyja za slovenske odbojkarje! Po Belorusiji in Finski so na tretji tekmi premagali (3:0) še Turke, se zavihteli na vrh lestvice skupine C in si že zagotovili napredovanje v izločilne boje, osmino finala. Enako število točk kot slovenski junaki imajo tudi prav tako neporaženi Rusi. Pri Sloveniji je bil ponovno najučinkovitejši kapetan Tine Urnaut, ki se je na koncu ustavil pri 16 točkah.

EuroVolley: Slovenija - Turčija
Sportal Še tretja zmaga neustavljivih slovenskih odbojkarjev #foto

Slovenski selektor Alberto Giuliani je pričakovano spet rotiral in storil tisto, kar se je šušljalo. Namesto Gregorja Ropreta in bratov Štern, ki so začeli proti Finski, je na igrišče vrnil prvokategornike Mitjo Gasparinija, Klemna Čebulja in Dejana Vinčića.

Začelo se ni preveč obetavno. Tako, kot smo se bali, je Sloveniji največ težav povzročal Adis Lagumdžija. Turki so na krilih v BiH rojenega odbojkarja že vodili z 9:3, a so se Slovenci hitro prebudili in goste po odlični seriji ujeli na 11. točki (11:11). Giulianijeva četa je celo povedla s 13:12 in 14:13, nato pa so gostje spet pobegnili za dve.

Po dveh blokih Vinčića in Urnauta je na semaforju spet kazalo 18:18. V zaključku prvega niza smo spremljali pravo dramo. Nihče izmed njiju ni popuščal, zato se je vse skupaj zavleklo krepko čez 25. točko. Po izjemno napeti končnici je na veliko veselje šest tisoč glave množice s 30:28 uvodni niz pripadel Slovencem.

Turčija : Slovenija 0:3 (-28, -16, -23)

Turčija: Keskin, Avci, Güngör 13, Ünver, Savas, Eksi 1, Gülmezuglu 4, Lagumdzija 10, Karasu 5, Günes, Toy 1, Mert, Ulu 6, Döne

Slovenija: T. Štern 4, Pajenk 9, Kozamernik 5, Šket, Gasparini 12, Vinčić 3, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar (L), Kovačič (L), Videčnik, Ropret, Urnaut 16, Čebulj 8

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Finsko (foto: CEV, Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 73

Drugi niz so domači odbojkarji veliko bolje odprli kot prvega in si hitro nabrali nekaj točk prednosti. Turki so malce zapretili le na sredini niza, ko so se približali z 11:12, nato pa je prednost le narasla. Po začetnih udarcih Kozamernika so domači povedli s 17:12 in to je bila prednost, ki je izkušeni Slovenci niso več zapravili. Na koncu so drugi niz dobili s kar 25:16.

V tretjem nizu se Slovenci niso tako odlepili od nasprotnikov, a ves čas imeli vse pod nadzorom in prednost dveh točk držali vse do konca dramatičnega niza, ki so ga domači odbojkarji dobili s 25:23. Zadnji dve točki je za naše junake dosegel kapetan Urnaut, ki je bil s 16 točkami spet prvo ime slovenske izbrane vrste. Slovenci so si z Rusi dve tekmi pred koncem že zagotovili nastop v osmini finala.

Kaj je po novi zmagi povedal slovenski selektor?

Alberto Giuliani si boljšega začetka ni mogel želeti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Alberto Giuliani si boljšega začetka ni mogel želeti. Foto: Grega Valančič/Sportida "Težko je karkoli povedati, vesel sem, ni drugega za reči v tem trenutku. Vesel sem predvsem zato, ker nam spet ni bilo lahko. Nismo bili nervozni, a v napadu nismo napadali tako močno, kot bi morali. Tonček in Ropret sta ob prihodu v igro obrnila potek prvega niza in skoraj zagotovo tudi celotne tekme. Kdo ve, kaj bi bilo, če bi izgubili prvi niz. Pred nami je dan počitka, ki ga bomo izkoristili za celjenje malih poškodb. Nato nas čaka še Severna Makedonija, ki jo moramo premagati, če želimo ostati v boju za prvo mesto proti Rusiji. S temi navijači je vse možno, tudi danes so nas v ključnih trenutkih dvignili. Res je lepo igrati pred takimi navijači," je po tekmi povedal Alberto Giuliani.

V osmini finala tudi Italija, Francij, Bolgarija in Belgija

Kaj se bo dogajalo drugje? Kakšnega velikega derbija ni bilo. Svetovna prvakinja Poljska je gladko, s 3:0 premagala Nizozemsko, Srbi so se na svoji drugi tekmi poigrali s Slovaki, ob Slovencih in Rusih pa so si izločilne boje zagotovili še Francozi, Italijani, Bolgari in Belgijci. 

Evropsko prvenstvo, moški, 4. dan:

Skupina C - Slovenija:

Lestvica:

Skupina A - Francija:

Lestvica:

Skupina B - Belgija:

Lestvica:

Skupina D - Nizozemska:

Lestvica:

Preberite še:

EuroVolley2019: Slovenija - Finska
Sportal O vročih glavah in ponovitvi ACH Volleyja #foto
EuroVolley2019: Slovenija - Finska
Sportal Selektor se ni jezil, celo pozdravil je izgubljeni niz #foto
Jani Kovačič
Sportal Navdušen nad navijači: Vsi, ki so prišli, so navijali, bili so naš sedmi igralec #foto
EuroVolley2019: Slovenija - Finska
Sportal Slovencem še finski skalp
Slovenija Finska odbojka
Sportal Norija v Stožicah: padla še Finska! #foto
Ne spreglejte